Støvet i rummet

Kom nærmere, tøv ikke længere, efteråret er nær. Tunge skyer blokerer for solen og holder sommeren fanget. Regn falder.

Det er morgen i huset for enden af markvejen, hvor kragerne er venner. I dag tænder hun skrivelysene, alene det at stryge tændstikken gør godt. Lyden og duften af svovl. Det er som at sætte nøglen i den gamle dør og opdage, at de passer sammen. Nøglen og det guldbelagte hul.

Og nu tror du måske, at alting er fryd og gammen. At hun i samme sekund som nøglen drejes og døren åbner sig, valser ind i rummet og mødes af feer og frænder. At fortællingerne driver ned af væggene og edderkopper danser. Du tager fejl. Der er helt stille og hun er alene. Bortset fra sin pen og den store skrivebog, hun bærer under armen.

Der er spindelvæv i vinduet, der er støv og døde fluer. Luften er tung, det er svært at trække vejret, med beslutsomme skridt går hun hen og slår vinduet op. Godt ordvalg, for hun må vitterligt skubbe til og sige: Vindue åbn dig.

Glas glider op, hendes fingre har sat aftryk. Udenfor siler regnen, dis ligger som en plaid over landskabet, august fryser. Det er jo allerede efterår, tænker hun og skutter sig i sin tynde trøje. Bordet står dér endnu som en ensom rytter uden hest. Midt i rummet, placeret således, at man har udsigt til bakkerne, når man sidder dér og skriver.

Og hun sidder dér nu.

Nu tror du måske at hun prompte åbner skrivebogen og griber pennen, at ord og sætninger nærmest falder over hinanden, men du tager fejl. Der er helt stille og hun sidder dér bare med lukkede øjne og lytter. Til støv, spindelvæv og silende regn. Til de dråber, der finder vej til vindueskarmen og opfører sig som noder.

Først efter et stykke tid åbner hun skrivebogen, tager pennen op og skriver dags dato. Det er den syttende august. Lige her lader hun pennen tage over, den har fuldmagt og den kan sit kram. Det har hun tillid til og tilliden åbenbarer.

”Kom nærmere, tøv ikke, efteråret er nær. Vand tager over efter ild og blade vil falde. Du som bærer en inderlig længsel vil mærke, at det er tid til at støve den af. For spindelvæv og døde fluer. Den kalder som et ekko over bakketoppe, den danser med træerne i skoven. Ensomt tumler den rundt og leder efter den kvinde, som er bærer af dens hjem. Længslen og hende. Et par.

Støvet i rummet forvandler sig og bliver til vand. Vand som floder op og ned af linjerne. I skrivebogen. Og lige dér toner en hvid fugl frem. Svanen. Den opstår mellem to bogstaver, skubber dem til side og spreder sine vinger. Spejler sig i vandet, spejler hende. Bedst som hun troede, at dagen ville være frændeløs og håbet brændte ud. Hun tog fejl.

Nu ændrer tonen sig. Rummet lyser op som en stjerne på mørk himmel. Glemt er spindelvæv, støv og fluerne er fløjet. Ud af åbent vindue, ud i regnen.

”Er du klar til dagens ord?” spørger Svanen, som også hedder Eala. Kvinden nikker. Nu er hun klar.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
17. august 2021

Med Svanen som frænde

Svanen er en fornem frænde på skriverejsen. I den keltiske tradition er Svanen budbringer af sjælens kvaliteter. Nøgleord er sjæl, kærlighed, dybde og skønhed.

En tærskelfugl – se bag tæppet af det tilsyneladende

Svanen er også en fugl, som hører til på tærsklen (mellem verdener). Hun repræsenterer den del af os, som kan rejse mellem verdener og bringe os til ”the Otherworld”.

Så når Svanen træder ind i landskabet, kan det være en invitation til at se bag tæppet af det tilsyneladende og udvide horisonten.

Og hun er den perfekte frænde, når vi har en intention om at skrive f.eks. en sang, et digt eller en hjertelig fortælling. Svanens fjer blev i Druide traditionen brugt til at skabe Bardens ceremonikappe. The Tugen. Svanen er muse for Fortællersker og Barder. Hun har en stolt tradition af historiefortælling i sit blod. Hun har fjer, der kan dyppes i sjæleblæk, hun fremkalder poesi.

Engang for længe siden i de keltiske lande, betragtede man poesi som kanaliseret, en slags nedarvet hukommelse. Poesi (og fortællinger i øvrigt) var ligeså helligt og værdifuldt som clairvoyance, vision og spådom var det.

Jo mere jeg skriver og arbejder med ord og fortællinger, oplever, hvad poesien kan, når vi får den ind under huden, desto mere vished får jeg om, at det forholder sig sådan. Vi har nedarvede fortællinger og poesi i vores blod og når vi skriver intuitivt og lader det komme op til overfladen, sker der noget magisk. Vi ved meget mere, end vi tror. Vi har vished. Og vi har hjertet fuld af fortællinger, som kalder via længslen. Vi har rum til egen healing. Også selvom det er lidt støvet lige nu.

Skrivelængsel er sjældent en kuriøs tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen.

Og hvad er der så lige med den dér dør og rummet? Jo, nu skal du bare høre.

Bag den blå dør

Det starter med en dør. Og det kan meget vel være, at døren er blå som døren på billedet her. Det er en gammel dør, den har eksisteret i mange år og sandsynligvis har den været lukket. Aflåst endda.

Måske har du kigget forbi, set døren, kærtegnet det gamle træ og set, hvordan malingen skaller af på udsatte steder. Måske har du stukket nøglen i døren, åh ja, for det er dig, der bærer den nøgle om halsen, tæt på hjertet, og du har forsigtigt drejet nøglen om. Skubbet til døren og hørt den knirke. Du mærkede en sød forventning danse i dit bryst og tusind sommerfugle flagre. Du stod dér og var lige ved, men så skete der noget og du lukkede brat døren igen og trak nøglen til dig. Skyndte dig op af trappen og tilbage i det rum, du kender så godt. Venteværelset. Drømmerummet. Her lod du hånt om skrivelængslens kald og besluttede dig for aldrig mere at gå ned af trappen og stå foran den blå dør.

Du blev bange

Du blev bange. Du fik hjertebanken og turde ikke tage det næste skridt. Døren stod kun på klem, da du skyndte dig at lukke den igen. Du skimtede kun et svagt lys fra sprækken, en duft af støvede ord og papir og en drøm om at tage din skrivelængsel alvorligt. En længsel, der paradoksalt nok kan være svær at sætte ord på. Måske skal jeg bare skrive en bog, tænkte du og så blev du endnu mere skræmt. Nej, måske skal jeg bare lade hånt om min skrivedrøm og smide nøglen til det magiske rum helt væk.

For er det ikke det magiske rum, som befinder sig bag den blå dør? Og er skrivelængslen ikke et kald fra sjælen, et eventyr, der står dit liv på og som det er din opgave at skrive?

Du er nødt til at skrive det første ord

Nu befinder det magiske rum sig bag den blå dør. Du går i en lang bue udenom trappen, som fører ned til døren. Du undlader at tænke på kælderen, for du ved, at der er mørkt og at du er den eneste, som kan tænde lys. Der kommer ikke nogen og gør det for dig. Men går du ned, åbner du døren med din nøgle og træder du ind i det magiske rum, får du al den hjælp, du kunne drømme om. Det er nemlig hemmeligheden bag skriverejsen og vejen til det magiske rum, sjæl og hjerte. Dér er inspiration, gaver og vejledning at hente, men du er nødt til at tage det første skridt og skrive det første ord.

Du er nødt til at møde op. Det, du søger, søger også dig, men du må først vise dig villig. Din skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed, men den betyder ikke, at du partout skal skrive en bog. Du skal skrive dig selv. Din sjæl.

Det starter med en blå dør og en nøgle, der stikkes i låsen. Det starter med, at du forsigtigt åbner døren og træder ind i rummet med en intention om at skrive det, der danser bag længslen.

Det er dit eget hjertes musik, du kan høre. Det starter med det første ord og så det næste. På skriverejsen. Og processen er nøglen. Giv tid og tiden vil give dig.

Kom, skriv, væk din indre fortællerske

Jeg starter nye online skrivekurser op på Skriveskolen til Fortællersker om få uger. Når september kommer, åbner jeg dørene for en ny sæson, så er det efterår og ligeså stille kalder mørket os hjem.

Der er tid til at lytte. Det er tid til at skrive det, du hører. Lyt til længslens kald og giv din indre fortællerske ordet.

Fortællersken – til dig og din skrivelængsel

Fortællersken er en række online skrivekurser for kvinder med skrivelængsel. Her lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal skrive og møde op, du skaber selv det rum, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Lad mig vise dig hvordan. Kom med, når vi starter til september. Du kan vælge mellem

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september

eller

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15. september

og vil du betale deltagergebyret i 2-3 rater, finder vi også ud af det og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Her får du en liste over kommende online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker. Det er ved at være tid til tilmelding, hvis du skal have en plads på et af holdene, som starter til september.

Skriveskolen for Fortællersker

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Alle forløb foregår online, der er ikke fysisk fremmøde eller bestemte tidspunkter, hvor du skal skrive på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Lidt mere om de forskellige Fortællersken hold

På Skriveskolen for Fortællersken lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Ofte er skrivningen spirituelt forankret, men uanset, hvad du tror på og om du på forhånd har tillid til fortællingens kraft, så kan du så fint møde op med din helt egen intention og skrive dig ind.

Hvad drømmer du om? Hvad har du lyst til at folde ud via ord og fortællinger? Er du ikke helt sikker, men mærker du bare en forunderlig længsel? Uanset hvad, er det din billet. Du behøver ikke særlig skriveerfaring.

For kvinder med skrivelyst og længsel.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2021


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2400,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

VARIGHED 4 måneder


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

VARIGHEDHED 4 MÅNEDER


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

VARIGHED 4 MÅNEDER


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.

Klik på kursusnavn (ovenfor) for at rejse videre til invitation og detaljer.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu udviklet og afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Andre siger – Klik for at se, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: