Et helligt sted

Trust and let everything happen as it needs to.

Stille sidder jeg og venter. Dagen er startet med regn, lyset er dæmpet og vinden stille. Et mellemrum, når jeg lige at tænke, inden Cù trækker tæppet til side og kalder mig ind. Jeg tøver ikke for nok har jeg siddet stille, men også vidst, at nogen snart ville samle mig op. Selv har jeg samlet pennen op og lader den glide over siden som en skøjteprinsesse.

”Ha!” Latter. Cù logrer med halen og slår med hovedet.

”Kom nu, vejen har åbnet sig. Dagen er i gang. Den vej, der før var støvet og rusten, er nu fuld af små pytter. Vi går igennem og lader vandet sprøjte. Dråber hænger i den nederste del af hans pels og laver små sorte prikker på jorden.

”Brødkrummespor, bare af en anden slags”, er der nogen, som synger et sted mellem granerne. ”Dråbespor.”

Regn holder inde, men skyerne har lagt sig til rette, de er dovne i dag. Vi fortsætter vores vandring og har for længst passeret porten til Det Magiske Univers. Landet bag det tilsyneladende ligger for vores fødder. Cù er forbavsende tavs, men virker målrettet i sine skridt. Vi skal et særligt sted hen.

”Hvor mon vi er på vej hen?” siger jeg i en munter og skødesløs tone. ”Er der en plan for i dag?”

Her stopper han op og ser granskede på mig. Hans ører falder tungt, dråber krøller.

”Har du en intention?”

Det spørgsmål er jeg bare nødt til at svare på. Prompte. Det er første-side-læring. Kvinde, kend din intention. Det går ikke at tøve og gøre lunkne indrømmelser.

”Selvfølgelig” hører jeg mig selv sige. Min stemme er klar som luften en januar morgen.

”Så lad mig høre den”. Cú begynder at gå igen og jeg følger efter, mens jeg siger:

”Min intention er være åben for magien på denne lyddæmpede fredag og at tage imod de gaver, der er til mig. Jeg vil lytte og skrive det jeg hører. Jeg stiller mig til rådighed.”

”Og som du ved, er dagens intention en del af en større og mere gennemgribende intention, men jeg siger altid en bøn hver eneste morgen. Jeg slår tonen an.”

Nu har jeg talt mig varm og kan mærke det boble i blodet. Det er essentiel læring på skrivevejen og i Det Magiske Univers. Intentionens kraft er stor, men den kan kun virke, når du virker.”

Han virker tilfreds med svaret og vi fortsætter af våd vej gennem pytter og grus. På engen til venstre står Bøgen og skærmer for Zoe og hendes kuld, de spiser stadig. Vi når frem til et sted, hvor bakker vokser ud af landskabet med en pludselig iver og energien ændrer sig. Her drejer Cù til højre ind i skoven, stigningen er brat og inden længe kan jeg mærke hjertet hamre i brystet. Puh, jeg kunne godt være i bedr form!

”Formen kommer først, når du går og vælger de bratte stigninger. Når du øver dig.”

Cù er nået frem til et punkt, et slags plateau, omgivet af tre egetræer. Deres rødder danner et kroget mønster over jordbunden. Deres kroner er dybt forbundet og danner et tag over cirklen.

”Et helligt sted” erklærer Cù og gør tegn til, at jeg skal tage plads. Rødderne har mange sæder. Jeg finder et og falder til ro i jordhøjde. Her rinder linjerne ud og jeg er ikke blevet klogere. Men formen er lidt bedre og jeg har på fornemmelsen, at jeg sidder på et vigtigt sted.

”Bliv endelig siddende” siger Cù, men jeg går nu. Du skal være her alene. Når det igen er tid, henter jeg dig.”

Og uden at høre mine tavse protester forsvinder han ned af den krogede sti.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
13. august 2021

Fortællinger som guide på den indre rejse

Det er ikke altid, at fortællingerne giver os et endegyldigt svar. Men de fører os altid på vej. Nogle fortællinger er fulde af ledetråde, andre er fyrtårne og andre igen er som veje, der fører os videre. Nogle gange går vejen til en historie gennem en anden. Her er fortællingen en trædested over floden. Vi ved det aldrig på forhånd, men vi skriver og skriver os ind.

Og som Cù siger det i fortællingen ovenfor, er det essentielt at vi øver os. Hvis vi vitterligt ønsker at bruge ord og fortællinger som guide på den indre rejse og forankre os spirituelt i vores skrivning, så er vi nødt til at skabe en godgørende rutine og en vis disciplin omkring vores skriverier.

Er du skakmat i din komfortzone?

Tanken kan være overvældende. Protester presser sig på. Jeg har ikke tid, jeg har ikke disciplin og i øvrigt er disciplin kedeligt og militæragtigt.

Den indre censor og frygten har mange gode argumenter. Lytter du til dem og danser du til tonen fra deres pibe, kan du være sikker på, at det aldrig vil ske for dig. For du er skakmat i din komfortzone!

Hør her. Du er nødt til at snyde alt det, der står i vejen, hvis du har en drøm om at skrive. Og vil du skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte er det essentielt, at du kvinder dig op og siger JA! Som Gabrielle Roth så rigtigt sagde det:

Do you have the discipline to be a free spirit?

Fortællerske, din tid er nu

Når jeg til september starter to nye hold op af Fortællersken, som er online skrivekurser for kvinder, bliver du som deltager inviteret til at skrive din intention med forløbet. Hvorfor er du kommet? Hvad drømmer du om? Hvad er din intention?

Det får du selvfølgelig inspiration til og du lærer også mere om, hvorfor det er så vigtigt. Så begiver du dig på vej, du skriver fra afsæt og øvelser og jeg hjælper dig undervejs, når du strander eller har brug for et par gode ord. Du opdager, at det, der står i vejen, ER VEJEN og at det er en gave at lære, hvordan vi ved hjælp af fortællinger og de frænder og hjælper, der byder sig til, kan løsne knuderne og få øje på, hvad der gemte sig i frygtens tunge bunker.

The cave you fear to enter, holds the treasure you seek.
– Joseph Campbell –

Fra løgn og ind i din dybeste sandhed

I processen opdager du også, hvor mange løgne, du har serveret for dig selv. Og du gør det selvfølgelig ikke med vilje, men vi er nærmest programmerede til at spænde ben for os selv. Den indre censor, frygten og modstanden har et arsenal af argumenter og de kender os og ved, hvad der skal til. Vi sendes til tælling. Vi ender igen skakmat i komfortzonen.

Eller gør vi?

Ikke som fortællersker, for her lærer vi det at kende, som vi frygtede før. Og vi lærer også at skrive intuitivt og at have tillid til fortællingens kraft. Det rum, vi skaber og den disciplin, vi øver os på at mønstre, åbner døre som ikke fandtes før. Vejen bliver vitterligt til, mens vi går. Og skriver.

Og vi opdager, at det kræver langt mindre og giver så meget mere, end vi nogensinde kunne forestille os. Og så kan det blive sådan, som Lisbeth Søgaard oplevede det. Hun deltog på forårets Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og sagde ved vejs ende:

“Det har været en forunderlig og vidunderlig skriverejse, der har bragt så mange fantastiske fortællinger frem. Fortællinger, som jeg har skrevet. Ord, der er kommet fra det sted inde i mig, hvor der bor en masse fortællinger, som jeg slet ikke vidste jeg gemte på. At opleve den forunderlige magi det er at sætte mig ned. Åbne min skrivebog. Skrive ud fra et billede – nogle ord og sætninger, og opleve et eventyr, en fortælling, et digt komme til live. Det er magisk og eventyrligt.

Det har været en kæmpe gave at være på skriverejse hos dig, Lene. Det har været så healende for mig at vælge at udleve min drøm om at skrive. For mig har et været en kæmpe åbenbaring at opleve fortællingerne få liv.

“Trækker skrivelysten og længslen i dig, så gør det. Spring ud i det. Giv plads til at lade fantasien blomstre. Leg med ord og fortællinger. Skriv fra hjertet. Bare skriv.

Tak, kæreste Lene, for at være en fantastisk intuitiv skrivecoach. Og for at skabe det her trygge rum. Jeg har værdsat din feedback virkelig meget. Det har været en fantastisk guide fra de første usikre fortællinger, til de senere mere sikre. Tak! Vi ses helt sikkert igen.”

Fortællersken – til dig og din skrivelængsel

Fortællersken er en række online skrivekurser for kvinder med skrivelængsel. Her lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal skrive og møde op, du skaber selv det rum, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Lad mig vise dig hvordan. Kom med, når vi starter til september. Du kan vælge mellem

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september

eller

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15. september

og vil du betale deltagergebyret i 2-3 rater, finder vi også ud af det og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Her får du en liste over kommende online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker. Det er ved at være tid til tilmelding, hvis du skal have en plads på et af holdene, som starter til september.

Skriveskolen for Fortællersker

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Alle forløb foregår online, der er ikke fysisk fremmøde eller bestemte tidspunkter, hvor du skal skrive på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Lidt mere om de forskellige Fortællersken hold

På Skriveskolen for Fortællersken lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Ofte er skrivningen spirituelt forankret, men uanset, hvad du tror på og om du på forhånd har tillid til fortællingens kraft, så kan du så fint møde op med din helt egen intention og skrive dig ind.

Hvad drømmer du om? Hvad har du lyst til at folde ud via ord og fortællinger? Er du ikke helt sikker, men mærker du bare en forunderlig længsel? Uanset hvad, er det din billet. Du behøver ikke særlig skriveerfaring.

For kvinder med skrivelyst og længsel.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2021


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2400,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

VARIGHED 4 måneder


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

VARIGHEDHED 4 MÅNEDER


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

VARIGHED 4 MÅNEDER


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.

Klik på kursusnavn (ovenfor) for at rejse videre til invitation og detaljer.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu udviklet og afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Andre siger – Klik for at se, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: