Den hvide svale

”Du bad om luft under vingerne i går. I dag ankommer hjælpen. Og en fortælling naturligvis. Husk at ting tager tid, men vid at alt godt er undervejs. Jeg var ikke i tvivl om, at det var mig, du sendte bud efter.”

Så står han dér i morgensolen i sin rødbrune fjerdragt. Ørnen. Skyer har spredt sig og forsigtige øer af blå dukker op på himmelhavet. Vinden er kølig, sommeren på retur.

”Vær hilset” udbryder jeg og mærker lettelse af den slags, der vidner om, at man bærer på noget tungt.

”En byrde?” spørger han og kommer mod mig over vådt græs. Han har Sherlock blikket på.

”Går du nu rundt og slæber på tunge kasser igen?”

Jeg sukker dybt.

”Det føles sådan. Klæbrigt som harpiks, stædigt som… ”

Han ler bare og siger, at det er mig, som er stædig. Og så:

”Fortæl mig om din dag i går.”

”Hvorfor dog det? Skal vi da ikke koncentrere os om i dag. Fokusere på nuet og dets kraft?” Ikke så meget som en knivspids ironi i min stemme.

Ørnen glor på mig. Hans krop er i venteposition.

”Dagen i går” hører jeg mig selv sige. Så vælter ordene ud. Jeg holder dem ikke tilbage.

”Det er en regnfuld og blæsende dag. Som ude så inde. Jeg fik en klar fornemmelse af efterår og blev overvældet af den velkendte længsel efter at rykke teltpælene om og rejse videre.”

”The tinker in you” konstaterer han nøgtern. ”Og?”

”Tristhed over, at virkeligheden var anderledes end det. Sorg over, at jeg ikke kunne udleve længslen lige dér. Efter at stå helt ude i klitterne ved Vesterhavet eller længere vest end som så. Jeg stod på gårdspladsen i vinden med lukkede øjne og forestillede mig, at jeg var ved havet. Et sted på mit magiske landkort vel sagtens. Så inderligt, så tydeligt, så fint. Havet mod vest.

”Tinker og sæl var præsente. Det rørte mig dybt og efterårets melankoli slog mod ruden. Da fik jeg øje på hende blandt de andre. Den hvide svale. Det var et magisk syn. Hun lavede flyveopvisning sammen med sine svalevenner, helt anderledes end dem i sin hvide fjerdragt og alligevel så ens.”

”Den hvide svale. Længe stod jeg og så på, men så forsvandt de. Jeg gik tur i regnen med min hund. Senere kom de andre svaler tilbage, men ikke hun. Og et helt andet sted mod sydvest fløj andre svaler fra kysten ind over land. Budbringer af en slags. Mellem venner.”

Ørn har lyttet. Han ser tilfreds ud.

”Og det kalder du en tung dag?”

”Tja.”

”Men svalerne viste dig noget” siger han. ”Og de sendt dig et tegn. Den hvide svale er et sjældent syn og kun få får hende at se. Du så hende. Tag det med dig ind i dagen og vid, at alt godt er på vej.”

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
19. august 2021

Photo by Antonio Veraldi © -Dreamstime

The stars are caught in our hair
The stars are on our fingers
A veil of dust
Just reach out and touch it
– Kate Bush –

Det sker hvert år ved denne tid. Jeg længes efter at rykke teltpælene op drage videre. Jeg får en vild følelse af, at jeg befinder mig det forkerte sted og at noget kalder fra et andet sted. Hvad handler den længsel mon om? Hvad bor dér i den?

Det er ikke et spørgsmål, der skal have et endegyldigt svar. Det er en længsel at leve. Det er her, jeg dypper min pen og får fat i tråde, der hører til på fjerne kyster af mit magiske landkort. Det indre univers, hvor fortællinger har deres udspring i samklang med det, der sker udenfor. Som den hvide svale, jeg så i går. Som min ven, der skrev, at hun også havde set svalerne, dér hvor hun befandt sig. Som var de budbringere mellem os. Forbandt os gennem tid og rum.

Der må gerne være ubesvarede spørgsmål på den indre rejse. Og længslen er en del af min vej.

Længslen er ikke en udvej. Det er en indgang. Der bor noget i den, der er budskaber og der er fortællinger. Poesi blandet med årstidernes skiften, lyd af vind, duft af regn.

Det skal ikke forstås mentalt. Det skal ikke forklares og sættes i kasse. Det er nødt til at leve frit og færdes i sprækken mellem verdener. Det hører tusmørket til. Og især på denne tid af året, hvor sommeren ebber ud og efteråret tager over, er det stærkt og levende i mig.

I dag er svalerne tilbage. De flyver ind fra marken og vender kunstfærdigt foran huset. Her sidder en kvinde og skriver med udsigt til marker og skyet himmel. Længslen er ikke så markant i dag. Men den ér der.

Hvis du længes efter at skrive og sætte ord på

Jeg starter nye online skrivekurser op på Skriveskolen til Fortællersker om få uger. Når september kommer, åbner jeg dørene for en ny sæson, så er det efterår og ligeså stille kalder mørket os hjem.

Der er tid til at lytte. Det er tid til at skrive det, du hører. Lyt til længslens kald og giv din indre fortællerske ordet.

Fortællersken – til dig og din skrivelængsel

Fortællersken er en række online skrivekurser for kvinder med skrivelængsel. Her lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal skrive og møde op, du skaber selv det rum, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Lad mig vise dig hvordan.

Kom med, når vi starter til september. Du kan vælge mellem

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september

eller

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15. september

og vil du betale deltagergebyret i 2-3 rater, finder vi også ud af det og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Her får du en liste over kommende online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker.

Det er ved at være tid til tilmelding, hvis du skal have en plads på et af holdene, som starter til september.

Skriveskolen for Fortællersker

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Alle forløb foregår online, der er ikke fysisk fremmøde eller bestemte tidspunkter, hvor du skal skrive på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Lidt mere om de forskellige Fortællersken hold

På Skriveskolen for Fortællersken lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Ofte er skrivningen spirituelt forankret, men uanset, hvad du tror på og om du på forhånd har tillid til fortællingens kraft, så kan du så fint møde op med din helt egen intention og skrive dig ind.

Hvad drømmer du om? Hvad har du lyst til at folde ud via ord og fortællinger? Er du ikke helt sikker, men mærker du bare en forunderlig længsel? Uanset hvad, er det din billet. Du behøver ikke særlig skriveerfaring.

For kvinder med skrivelyst og længsel.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2021


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2400,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

VARIGHED 4 måneder


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

VARIGHEDHED 4 MÅNEDER


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

VARIGHED 4 MÅNEDER


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.

Klik på kursusnavn (ovenfor) for at rejse videre til invitation og detaljer.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu udviklet og afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Andre siger – Klik for at se, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: