Ved Efterårsjævndøgn

Kom, lad mig tage dig med på en rejse fra efterår til vinter. Lad mig vise dig usynlige veje i skumringens skær. Hvor ulemper bliver til fordele og hvor du ikke længere klynger dig til et bestemt resultat. Du er klogere nu. Dine øjne vil vænne sig til mørket, du vil se og få øje på det, du var blind for før.

Det er skumring, da jeg åbner døren og træder udenfor. Luften er kølig og sprød, efteråret kildrer i næsen. Mod vest hænger fuldmånen over trætoppene som en lanterne. Himlen er lyslilla, farvet af natten som forsvandt. Og hun er på vej ind i sin aftagende fase, månen.

Efterårsjævndøgn. Dag og nat er i balance, inden mørket øger sit territorium. Mabon. På tærsklen til vinterhalvåret stopper jeg op og tager en dyb indånding. Holder vejret og giver slip. Hun pudser sine fjer og viser sig for første gang i lang tid.

Den frænde, som møder dig ved Efterårsjævndøgn, vil få stor betydning for din rejse i den kommende vinter. Han eller hun er din sjæleguide. Den visdom og læring, som nu bringes ind i din sfære, vil tage dig mange steder hen.

Foran det gamle egetræ i skumringen møder jeg hende og det er hendes ord, som indleder dagens fortælling. Kom, lad mig tage dig med på en rejse fra efterår til vinter. Fra tærskeltøs til Crone. Hun smiler og lader mig vide, at jeg er velkommen. Jeg hilser på hende med ærbødighed og tak.

Efterårsjævndøgn. Jeg mærker nu for alvor mine grænser og indser, hvad jeg har brug for, så jeg kan trives og som mørket folder sig ud, kan jeg trække mig ind i mig selv for at dyrke det og styrke. Det er vinterens kald. Hvile og restitution vil gøre sit. Der er brug for rolige strækninger og sjæletid.

Til det har jeg fået hjælp. Uglen er min frænde ved Efterårsjævndøgn og derfor af stor betydning for min rejse i den kommende tid.

”Hvad tager du med dig videre ind i vinteren?” spørger hun med ægte nysgerrighed. ”Hvad lærte sommeren og den første bid efterår dig?”

Jeg tænker på ordet Caim og på den usynlige cirkel af beskyttelse, jeg kan tegne rundt om mig selv og danse i. Beskytte og ære det, der betyder noget. Rydde op og sortere. Jeg takker hende og siger, at det er en ære. Fra tærskeltøs til Crone. Den vise kvinde har vokset sig stærkere og forsoner sig med det, der var. Giver slip og lader fare.

Med langsomme skridt går jeg videre ind i skoven og ser, at dagen er voksen. Skumringen er forsvundet og Uglen med den. Men hun kommer igen, det er sikkert og vist er det så. Stille glæde følger mig på vej. Ved Efterårsjævndøgn.

I am coeval with the ancient oak
whose roots spread wide in yonder moss
Many a race has passed before me
And still I am the lonely owl of Srona
– Domhnull Mac Fhionnlaidh –

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
22. september 2021

Image by Chernetskaya (c) Dreamstime

Dit efterårsalter, din intention

Efterår og vinter er særdeles velegnet til det indendørs skrivearbejde. Så er du ikke kommet i gang med at skrive endnu, selvom du længes og drømmer, er efterårsjævndøgn et perfekt tidspunkt at begynde på. Hengiv dig til efteråret og skab godgørende indendørs rum, hvor du åbner op for din indre fortællerske.

Måske har du lyst til at lave dit eget efterårsalter. Det er jeg selv begyndt på og endda helt uden at tænke over det. Det skete fra et andet sted, helt intuitivt. Jeg har fundet agern og jeg er blevet skænket en skinnende sort fjer. Noget i mig ved, stadig, hvor kraftfuldt det er at binde den gode energi i gaver fra naturen. Fokus på gaverne. Husk at sige tak.

På dit alter placerer du ting, som har særlig betydning for dig og som symboliserer din rejse og din intention. Det kan være krystaller, en særlig sten, du har fundet, visne blade, kastanjer, fjer, ja alt, som på en eller måde forbinder dig til både din skriverejse og din spirituelle vej.

Ting på dit efterårsalter kan også symbolisere lidt af det, som du nu høster. Tænd også gerne et lys på dit alter, hver gang du træder over tærsklen til dit skriverum og ind i den indre, magiske verden.

Dit efterårsalter kan også helt eller delvist symbolisere din intention på skriverejsen. Læg gerne en kopi af den intention, du har skrevet, på alteret, så du husker. Og sig til dig selv, når du vakler: Jeg har en intention.

Glædeligt Efterårsjævndøgn – Autumn Equinox Blessings

Skriv det.

Fortællersken III – Pennens Kraft, Vinter

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 1. oktober 2021
Varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken III, Pennens Kraft.

Holdstart 1. oktober 2021
Varighed: 4 måneder

Pris 
DKK 2800,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. Der er ikke bestemte datoer og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

INVITATION OG DETALJER – KLIK HER

Vintersjæl

Et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2021
Varighed: 4 måneder

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Rodenergiens tid

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Sæt ord på

Hvis du længe har drømt om at skrive og sætte ord på alt det, der bølger i dit bryst, men som du altid skubber foran dig eller glemmer i hverdagens travlhed, så lad Vintersjæl være det sted, hvor du sætter den ydre verden på pause og nærer dig selv.

Rum til vinterord og skriverier

I Vintersjæl inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier, du lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Forløbet vil støtte dig på din vej gennem vinteren.

Du får spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig i din proces og åbne op for steder, hvor der før var blokeret. Du får skriveafsæt og øvelser. Din skriveglæde vil blomstre og du oplever magien i fortællingens kraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1300,-
Som betales via Mobilepay eller bankoverførsel ved tilmelding

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. oktober
Pris DKK 1050,-

Beløbet er inklusive moms.

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

VINTERSJÆL – KLIK FOR FULD INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: