Munketræet

Vi slår følge over det åbne stykke og tager afsked, da skoven igen lukker sig om os. ”Fortsat god rejse” siger hun og forsvinder et sted i sollyset. Jeg er igen alene.

Denne del af skoven er kendt for sine gamle egetræer. Ikke kendt af mennesker, vel at mærke, men skoven ved besked. Det føles som at stå i et kirkerum, lyset falder blidt ned mellem stammerne og laver mosaik i mos og grene. En dyb brummen lyder, monotont og dragende. Det er egene, som synger.

”Vær velsignet” lyder en messende stemme. Det er Munketræet, som står lidt for sig selv i en cirkel af sten. ”Hvad kan jeg gøre for dig i dag?”

”Mig? Er det mig, du mener?” Jeg er ikke så vant til talende træer. Dyr, ja, men et gammelt kroget egetræ? Jeg husker hvad jeg har lært. Venlighed er en hellig gral, så jeg går hen til træet med åbent hjerte. Stammen er tyk, rødderne ligner elefantfødder og kan også bruges som stol, bemærker træet og beder mig om at tage plads.

”Vær hilset” mumler jeg.

”Jeg er Munketræet” brummer det et sted fra stammen, ”skovens ældste eg. Jeg er glad for, at du fandt herind og ikke lod dig friste på det åbne stykke. Så langt, så godt.”

Vinden tager til og dråber finder vej, over os drager hastige skyer afsted.

”Vejrskifte” proklamerer Munketræet, ”javel ja. Nu bliver det lidt mere vildt.”

”Vejret?”

”Og din rejse” smiler træet. ”Du får brug for gode hjælpere og frænder, men mest af alt får du brug for dit eventyrhjerte. Din sjæl drømmer om spænding, mere vildskab end hvad du har vovet indtil nu. Du skal længere ind i skoven.”

”Du husker, hvad du indledningsvis fik at vide. Du har ikke brug for et kort, du har brug for at fare vild. Når uvished er en del af rejsen, kan alt godt ske. Vished, sikkerhed, forudsigelighed. Det spærrer som regel for magien. Følger du et kort slavisk, går du glip af skjulte skatte, afstikkere, frænder i vildnisset og den visdom, der findes dér.”

Munketræet trækker vejret dybt og jeg kan mærke det i maven. Vi er forbundet. Jeg kan trække vejret sammen med træet, gennem åndedrættet mødes vores sjæle. Det gør mig straks mere rolig, min krop slapper af og tankerne bliver stille. Det er godt med en pause, inden turen går videre gennem skoven.

”Så jeg kan altså ikke forberede mig?” spørger jeg.

”Jo da, ved at åbne dig, gøre dig modtagelig, åben for magi og mirakler. Lad det være din intention. Tvivl og skepsis lukker af og hjertet ryger i fængsel. Brug kærligheden som en universalnøgle.”

Længe sidder jeg stille ved Munketræets fod.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
4. april 2022

Photo Dreamstime (c)

Fortællerskens Sommerskriveskole

Mens jeg selv skriverejser gennem skovens univers, er en ide opstået. En ide, som længe har simret, men som er været så utydelig og uhåndgribelig, at jeg ikke kunne få fat. Men pludselig kom det. Jeg har lyst til at lave et sommerskrivekursus for dig, der gerne vil øve dig på at skrive intuitivt på rejse i Det Magiske Univers.

Fortællerskens Sommerskriveskole er en realitet og sommerens online kursus hedder: Intuitiv Skrivning – Skoven. Jeg er netop blevet færdig med invitationen.

Det bliver et skrivekursus, som har en ydre cirkel. Det vil sige, at holdet består af et begrænset antal kvinder, der bevidner hinandens skriverejse. Jeg holder et hemmeligt rum til gruppen på Facebook i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. Præcist som jeg gør på de øvrige Fortællersken skrivekurser.

Et sommerligt eventyr

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen.

Du behøver ikke særlige forkundskaber for at være med. Medbring blot din skrivelyst og længsel. Kurset er for kvinder i alle aldre.

Det betyder, at du i sommer kan vælge mellem to skriveforløb på Skriveskolen for Fortællersker. Den 1. maj starter skriverejsen Sommersjæl, som er et eSkrivekursus. Her skriver du i pagt med årshjulet og på egen hånd. 

Den 1. juni starter Sommerskriveskolen og kurset: Intuitiv Skrivning – Skoven. Se mere herunder og snup din plads på holdet, hvis det kalder. Det bliver sjovt, lærerigt og eventyrligt.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

For kvinder med skrivelyset og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn. Hvad der sker, ved du først, når du er derinde.  

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –: 

Det skal vi lege med og skrive os ind i på sommerens skrivekursus: Intuitiv skrivning – Skoven.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra den 1. juni til den 31. august. Der er ikke bestemte dage, du skal møde op og skrive. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Læring – i forløbet får du kendskab til

 • Intuitiv Skrivning
 • Den kreative proces
 • Uvisheden (ikke at vide)
 • Tomrummet
 • Story Board
 • Fortællingens hjerteslag
 • Spørgsmål som åbner op
 • Krisepunkter
 • Spirituelt forankret skrivning
 • Intentionens kraft
 • Inspiration og skriveflow
 • Frygt, modstand og indre censor
 • Stationer på skriverejsen
 • Øvelse
 • Cyklisk skrivning i pagt med årshjulet

Deltagergebyr

Pris DKK 1900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april
DKK 1700,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet. Pladserne gives efter først-til-mølle.

TILMELDING – klik på billedet herunder

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted. Du modtager ikke yderligere bekræftelse på din indbetaling, men hører fra mig, hvis du mod forventning ikke betaler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: