En fristelse

Han hopper tilbage til vandhullet i skyggen og jeg finder tilbage til det, jeg formoder er hovedstien. Men man ved aldrig i skoven. Skoven, så fuld af farer og fortryllelse. Lysninger, som kun findes af dem, der er faret vild. Frænder, der dukker op mellem træerne og træerne selv. Eg, bøg, birk og de stolte graner. Jeg er gæst i deres univers.

Pludselig mærker jeg ydmyghed over at være ledt hertil. Jeg fik lov at passere tærsklen. De to birketræer, skovens hvide damer, åbnede sig for mig. Et symbol på en ny begyndelse. Tomrummet forvandlede sig til en skov, det er sådan, det sker. Intet er forevigt.

På et tidspunkt åbner skoven sig og for en stund tror jeg, at min rejse er forbi. Her er lyset gavmildt, himlen blå og til venstre strækker åbne marker sig. Her har du mulighed for at undslippe, siger frygten i mig, den har sin egen stemme. Tag benene på nakken og flygt. Se marken, nysået og tromlet, det perfekte underlag for en kvinde, der stikker af. Ingen vil se dig, ingen vil savne dig.

”Holdt” hører jeg en stemme brøle, ”stop dine løbske tanker. De lyver. Tro ikke på dem, vov at blive. Du er på ingen måde færdig med din rejse gennem skoven. Lad mig ledsage dig gennem det åbne stykke, hvor svage sjæle fristes.”

”Hvem er du så” udbryder jeg, ”skovens vogter?” Hun ler. Det er soen, vildsvinet. Midt på vejen står hun. Vil hun mon jage mig, hvis jeg løber ud over marken?

”Nej” svarer hun, for også hun kan læse tanker. ”Du bestemmer såmænd selv, om du vil fortsætte. Ingen tvinger dig, men husk din intention.”

Jeg står stille og trækker vejret dybt, vilde impulser dunker i min krop. Skal, skal ikke. Gør det, lad være. Bangebuks. Jeg kan mærke solen varme, det føles skønt. Foråret har magten nu.

Hun rømmer sig og bryder tavsheden.

”Som sagt er jeg din ledsager gennem det åbne stykke, hvor svage sjæle fristes til at stikke af. Er du en af dem? En svag sjæl?”

Jeg ryster på hovedet og træffer en hjertelig beslutning. Denne gang stikker jeg ikke af. Denne gang vælger jeg ikke det sikre og forudsigelige.

”Selvfølgelig ikke. Jeg har tillid til, at du vil mig det bedste og jeg tror på dig, når du siger, at min rejse gennem skoven slet ikke er forbi. Det er fristelser og der er farer. Det ved jeg. Selv er jeg på udkig efter fortryllelse og magi, noget af det, der giver eventyr til mit liv. Det får man ikke ved at stikke halen mellem benene og stikke af. ”

Ved du, at vildsvin kan smile? Det kan de og soen griner bredt, da jeg har talt. Vi slår følge over det åbne stykke og tager afsked, da skoven igen lukker sig om os.

”Fortsat god rejse” siger hun og forsvinder et sted i sollyset.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
3. april 2022

Photo Androniques, Dreamstime (c)

Intuitiv skrivning gennem skoven

Kære ven

Mens jeg selv skriverejser gennem skovens univers, er en ide opstået. En ide, som længe har simret, men som er været så utydelig og uhåndgribelig, at jeg ikke kunne få fat. Men pludselig kom det. Jeg har lyst til at lave et sommerskrivekursus for dig, der gerne vil øve dig på at skrive intuitivt på rejse i Det Magiske Univers.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Fortællerskens Sommerskriveskole er en realitet og sommerens online kursus hedder: Intuitiv Skrivning – Skoven. Lige nu arbejder jeg på den endelige invitation, som følger i løbet af et par dage.

Det bliver et skrivekursus, som har en ydre cirkel. Det vil sige, at holdet består af et begrænset antal kvinder, der bevidner hinandens skriverejse. Jeg holder et hemmeligt rum til gruppen på Facebook i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. Præcist som jeg gør på de øvrige Fortællersken skrivekurser.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen.

Du behøver ikke særlige forkundskaber for at være med. Medbring blot din skrivelyst og længsel. Kurset er for kvinder i alle aldre.

Det betyder, at du i sommer kan vælge mellem to skriveforløb på Skriveskolen for Fortællersker. Den 1. maj starter skriverejsen Sommersjæl, som er et eSkrivekursus. Her skriver du i pagt med årshjulet og på egen hånd. Se mere herunder.

Den 1. juni starter Sommerskriveskolen og kurset: Intuitiv Skrivning – Skoven. Invitation følger i løbet af de kommende dage.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker
Lene

Skriveskolen for Fortællersker
Program – Sommer 2022

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder (online)
starter den 1. maj 2022

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. april – se mere herunder.

På skriverejsen i Sommersjæl begiver dig ud på en inderlig rejse gennem sommeren. Du skriver dig ind, folder indre landskaber ud og skaber balance i den udadvendte tid af året.

Du får skriveafsæt og øvelser, som fører dig på vej. Hvert skrivebrev er forankret månedens energi, du skriver i pagt med årshjulet og mærker, at det grounder og styrker dig.

Skriverejsen Sommersjæl
Skriveforløb for kvinder
starter den 1. maj 2022

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Forestil dig, at du skriver sommerens fortællinger. At du helt bevidst skaber dig et indre rum til ro og fordybelse, mens du samtidig nyder sommeren og den udadvendte tid. Det er også balance.

Og hvis du er på en tærskel i livet, så vælger du at ære den. Lære den at kende. Lytte til den.

Men hvad skal du skrive? Og hvordan? Det kan være svært sådan bare at finde på noget og i øvrigt at få det gjort.

Sommersjæl – et skriveforløb for kvinder

Der er hjælp at hente. Kom med på skriverejsen i Sommersjæl og bevæg dig via din pen gennem sommeren. Fra maj til august. I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen skriver du dig ind. Du får skriveafsæt og øvelse, spørgsmål til refleksion og inspiration til at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Sommersjæl er et forløb, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel, du skal forholde dig til. Men har du brug for hjælp og et godt råd, så kan du konsultere mig. Du skriver til mig på e-mail og får et vedrørende og personligt svar. Jeg vil elske at hjælpe dig i din proces og pege på veje og måde, som virker.

Sommersjæl starter den 1. maj og varer i 4 måneder. Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Du skriver din sjæl, du skriver din sommer.

Skriverejsen Sommersjæl
et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
starter den 1. maj 2022 (varighed fire måneder)

Pris DKK 1500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. april 2022
Pris DKK 1200,-

Tilmelding SOMMERSJÆL

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Vælge en særlig frænde – et dyr, en plante eller jokeren
 • Du kan i forløbet konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Tilmeld dig ved at klikke på billedet herunder.

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link (billede) ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: