Lysningen

“Din nye brik er tillid, en dybere form for tillid. Venlighed er en hellig gral, det lærte du i går. Tillid er også et bæger. Et bæger fuld af venlig godtroenhed ikke at forveksle med naivitet.”

Odderen er forsvundet ligeså pludseligt, som han dukkede op. For lidt siden gik han på stien, vi havde skabt et fælles rum af behagelig tavshed. Men da jeg kiggede op, var han væk. Sådan er det med skovens væsener, de kommer og de går. Du skal ikke tage et personligt. Husk at du som udgangspunkt vandrer alene. Du må finde viljen og modet i hjertet og, har jeg nu lært, du må finde venligheden frem og pudse den som dit sølvtøj. Lad den skinne, thi den er en hellig gral. Et udgangspunkt, hvorfra du møder verden.

Alene går jeg videre gennem skoven. Over mig et sted synger fugle, holder øje, vinger flagrer og træer synger dybt. Roen har fundet mig nu, jeg mærker tillidens gave og husker odderens ord. Tillid er også et bæger.

Det er her, jeg beslutter mig for at holde en pause. Til venstre for stien får jeg øje på en lysning mellem træerne, et par store sten bor i dens midte, det perfekte sted at gøre et hvil, drikke af vanddunken og fiske pen og skrivebog op af rygsækken. Er jeg faret vild? Jeg ved i hvert fald ikke, hvor jeg er. Men én ting er jeg helt klar over. Kun den, der vover at fare vild, vil finde lysningen i skoven.

Som altid skriver jeg rejsedagbog. Der er allerede meget at notere sig. Fordybet i dansende ord sidder jeg på en af de store sten i lysningen og skriver. Men så sker der noget. Jeg mærker det. Et par øjne betragter mig fra kanten af et vandhul mellem træerne. Først nu får jeg øje på det, det henligger i skygge og var usynligt før.

”Hallo” siger han så, frøen, og hopper nærmere. ”Hvad laver du mon her?”

Jeg betragter ham venligt og svarer:

”Jeg skriver rejsedagbog. Jeg har allerede lært meget på min vej gennem skoven.”

”Og den er endda kun lige begyndt.” Han nikker og ser nysgerrigt på mig.

”Har du mødt skovens vogter?

”Skovens vogter? Næh, det tror jeg ikke. Ikke endnu.” Ordene får mit hjerte til at slå hurtigere. Ildevarslende musik spiller uden lyd og jeg mærker, at jeg fryser. Op igen, skrivebog og pen ned i rygsækken, klar til at gå videre. Ikke løbe, ikke løbe.

”Du kommer ikke gennem skoven, før du har mødt vogteren” siger Frøen. ”Nu har jeg advaret dig.”

”Har jeg da grund til at være bange?”

”Nej da, du har grund til at være venlig og tillidsfuld, som du har lært. ” Han hopper tilbage til sit vandhul i skyggen og jeg finder tilbage til det, jeg formoder er hovedstien. Men man ved aldrig i skoven.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
2. april 2022

Skriveskolen for Fortællersker
Program – Sommer 2022

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder (online)
starter den 1. maj 2022

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. april – se mere herunder.

På skriverejsen i Sommersjæl begiver dig ud på en inderlig rejse gennem sommeren. Du skriver dig ind, folder indre landskaber ud og skaber balance i den udadvendte tid af året.

Du får skriveafsæt og øvelser, som fører dig på vej. Hvert skrivebrev er forankret månedens energi, du skriver i pagt med årshjulet og mærker, at det grounder og styrker dig.

Skriverejsen Sommersjæl
Skriveforløb for kvinder
starter den 1. maj 2022

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Forestil dig, at du skriver sommerens fortællinger. At du helt bevidst skaber dig et indre rum til ro og fordybelse, mens du samtidig nyder sommeren og den udadvendte tid. Det er også balance.

Og hvis du er på en tærskel i livet, så vælger du at ære den. Lære den at kende. Lytte til den.

Men hvad skal du skrive? Og hvordan? Det kan være svært sådan bare at finde på noget og i øvrigt at få det gjort.

Sommersjæl – et skriveforløb for kvinder

Der er hjælp at hente. Kom med på skriverejsen i Sommersjæl og bevæg dig via din pen gennem sommeren. Fra maj til august. I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen skriver du dig ind. Du får skriveafsæt og øvelse, spørgsmål til refleksion og inspiration til at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Sommersjæl er et forløb, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel, du skal forholde dig til. Men har du brug for hjælp og et godt råd, så kan du konsultere mig. Du skriver til mig på e-mail og får et vedrørende og personligt svar. Jeg vil elske at hjælpe dig i din proces og pege på veje og måde, som virker.

Sommersjæl starter den 1. maj og varer i 4 måneder. Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Du skriver din sjæl, du skriver din sommer.

Skriverejsen Sommersjæl
et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
starter den 1. maj 2022 (varighed fire måneder)

Pris DKK 1500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. april 2022
Pris DKK 1200,-

Tilmelding SOMMERSJÆL

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Vælge en særlig frænde – et dyr, en plante eller jokeren
 • Du kan i forløbet konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Tilmeld dig ved at klikke på billedet herunder.

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link (billede) ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: