Løse ender

Venlighed er en hellig gral, skriver jeg i rejsedagbogen. Faola vækkede mig syngende og jeg gik ud fra, at vi straks skulle af sted. Forlade hulen under stjernerne og finde spejlet. Men hun fortæller mig, at hun er nødt til at gå alene. Der er noget, hun må gøre og selvom hun udtrykker det mere diplomatisk, er der ingen tvivl om budskabet. Hun kan ikke have mig med på slæb.

Jeg tager det ikke personligt. Det skal man sjældent. Hun har plukket bær til mig og der er brød og vand. Jeg vil ikke lide nød, mens hun er væk. Snart er hun forsvundet mellem granerne og jeg tilbereder et lille måltid, mens jeg drømmer om kaffe med mælk. Da jeg har spist og solen er gledet længere op på himlen, finder jeg rejsedagbogen frem. Jeg har brug for at samle trådene, men indser, at det mest er løse ender.

Men løse ender skal man ikke kimse af, de er en del af processen. Tidspunkter, hvor man ingenting ved og svar ikke kommer. Tankerne kører i ring og forsøger febrilsk at finde løsninger. Sådan er det også for mig, men det skriver jeg ikke i rejsedagbogen. Jeg ærer de løse ender.

Lige dér går det op for mig, at rejsen ikke har været forgæves. Jeg har faktisk lært noget. Som rejsende i livet og Det Magiske Univers må man alliere sig med løse ender og vildfarelser. Jeg skriver det med pennen, som jeg fik af svanen. Den hvide fjer.

Jeg finjusterer også min intention, eftersom jeg har lært at venlighed er en hellig gral. Min intention er at være venlig. Men eftersom den slags starter hjemme hos en selv, er det mit udgangspunkt. Jeg vil være venlig overfor mig selv. Venlig overfor frygten, tvivlen og alle de gange, hvor jeg trådte forkert. Venlig, når storme raser og jeg tænker, at nu klarer jeg den ikke længere. Jeg er stærkere end jeg tror, det skriver jeg også i bogen, men jeg har brug for venlighed for at udvikle min styrke.

Der lyder et billigende skrig fra et nærliggende grantræ.

”Det kaldes hjertestyrke” siger hun, Uglen og giver sig til kende. Længe har hun siddet og betragtet, lyttet, thi hun er klog.

”Halløj” udbryder jeg venligt. Min intention er sat i spil. Jeg er oprigtigt glad for at se hende. Måske har hun en ledetråd med? Hun ler.

”Jeg troede at du ærede de løse ender?”

”Det gør jeg skam også, eller jeg øver mig i hvert fald på det. Men derfor kan man jo godt søge at samle tråde lidt.”.

”Ikke for hurtigt!” Hun flyver nærmere og lander i det træ, der står nærmest hulen. ”Du skal ikke hige efter hurtige løsninger. Gør du det, vil du tiltrække tarvelige efterligninger. Næh, vov at vente og lad dine løse ender være som de er. Indtil videre.”

”Hørt” svarer jeg og smækker rejsedagbogen i med et smæld. Et ekko lyder i skoven. Ender. Løse ender. De er venner.

Uglen bliver igen stille og formiddagen kommer listende med mere lys og stilhed. Faola vil være væk i flere timer endnu, så jeg beslutter mig for at simre. Jeg vil gå mig en tur i terrænet dog uden at fare vild. Vi mødes igen ved hulen under stjernerne, ulven og jeg. Når det er tid.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
20. april 2022

Vildfarelse og løse ender

Vi vil så gerne vide. Have svar på rede hånd og påstå, at vi kender vejen. Sådan er det i livet og sådan bliver det også på skriverejsen. I begyndelsen. For efterhånden som vi bliver mere erfarne med skrivebog og pen lærer vi noget. Alting har sin tid. En fortælling kan være undervejs i et stykke tid og selvom vi sidder med brudstykker af noget, er det ikke sikkert at vi er klar til at skrive selve fortællingen.

Vi lærer om tålmodighed og om at have tillid til processen.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning” siger Loren Cruden og det er sagen i en nøddeskal.

Fokuser på processen og lad på forhånd være med at udelukke noget. For det er som uglen siger i fortællingen ovenfor. Hvis vi eger efter løsninger og klynger os til et bestemt resultat, forcerer vi og ender måske med det næstbedste. Eller noget, vi slet ikke ønskede os.

Det var sommer

Det skete for en del år tilbage. Det var sommer og det var det i flere år. Jeg var undervejs og between stories. Jeg var gået over en bro og havde forladt det, der var. Og jeg anede ikke, hvad der skulle komme.

På tidlige morgener trådte jeg udenfor for at mærke græsset under mine fødder. Duggen var kølig og fuglene sang. Alting var svøbt i grøn frodighed. Sprunget ud. Og jeg var sprunget, men jeg var ikke helt landet endnu. Det var som om jeg stadig svævede over en afgrund af det, der var. Noget var forbi, men det nye var ikke begyndt endnu. De somre. Jeg husker dem, som om det var i går.

Der var mange fine sommerdage. Disen snoede sig som slanger om morgenen, morgenmaden blev nydt på terrassen og dagen foldede sig ud. Sommerfugle landede, digte opstod og mange kopper kaffe blev brygget til lyden af summende insekter og fuglesang. Vand med citron og lyset, som legede i overfladen og skænkede mig diamanter. Diamanter af ord. Tærskelfortællinger.

Jeg skrev mig ind i uvisheden

Jeg dansede på tærskler og sad i solrige mellemrum med min blog og min pen. Jeg skrev mig ind i uvisheden, jeg satte ord på. Ord, som senere skulle få stor betydning for min senere rejse, men det anede jeg ikke dengang.

Jeg skrev bare, fordi jeg kunne og fordi jeg altid har båret rundt på en kæmpemæssig skrivelængsel i mit bryst. På et tidspunkt besluttede jeg mig at ære den længsel. Jeg mødte op og så skrev jeg. Her lærte jeg det.

Sommerens fortællinger og energiarbejde er stærkt undervurderet. Der er så meget saft, kraft og underfundighed i det, man håber, vil blive en eng fuld af solskin og lethed.

Og sommeren kan noget særligt, fordi vi så ofte kan sætte os udenfor og blive en del af det hele. Vi kan sidde ude om aftenen og lytte til sjælens sang og landskabets summen.

Vi kan drømme med landskabet og vågne op i en ny historie. Og vi kan skrive om det.

Vi tror det måske ikke, men afhængig af årstiden er der forskel på energien, når vi skriver. Mange tænker, at det at sysle med ord og skriverier er et vinterligt anliggende, men sådan forholder det sig slet ikke. Sommerens ord og energiarbejde er ofte undervurderet.

Skriv udenfor, i skoven og i haven

Jeg har i flere år tilbudt sommerskrivekurser for kvinder og i år introducerer jeg også et online skrivecirkelforløb på Fortællerskens Sommerskriveskole. Det hedder Intuitiv Skrivning, Skoven.

Skriv udenfor, skriv i skoven og i haven og om aftenen, når myggene danser. Skriv foran bålet og under stjernerne, når vi når frem til august. Skriv de lyse sommernætter, skriv din sjæl.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

Hvilket skrivekursus skal du vælge?

Du kan vælge mellem to forløb. Sommersjæl starter den 1. maj og Fortællerskens Sommerskriveskole og kurset ”Intuitiv Skrivning, Skoven” starter den 1. juni. Begge foregår online. Men hvad er egentlig forskellen?

Den store forskel på de to online skrivekurser er, at du i Sommersjæl skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel. Kurset følger årshjulet og du skriver dig ind i hver måned. Fra maj til slutningen af august. Afsæt og øvelser er forankret i sommerens energi.

Kurset ”Intuitiv Skrivning, Skoven” på Fortællerskens Sommerskriveskole er et skrivecirkelforløb. Det vil sige, at jeg opretter et hemmeligt rum til deltagerne på Facebook. Her deler vi af vores proces og fortællinger, vi bevidner hinandens skriverejse gennem sommeren og skovens univers. Afsæt og øvelser har primært sit udspring i skoven, træerne, skovens væsener og energi. Det er et nyt skrivekursus og jeg glæder mig meget til at introducere det. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og du skriverejser i det magiske univers, i dette tilfælde skoven.

Her starter vi den 1. juni og skriver os gennem sommeren og skoven frem til slutningen af august.

Læs mere om begge kurser herunder. Skal du være med på skriverejsen i Sommersjæl, så er det ved at være tid til tilmelding. Og ja, du kan godt betale deltagergebyret i 2 rater, skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis det er dit ønske.

Læs mere om sommerens online skrivekurser herunder.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

For kvinder med skrivelyst og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen.

Forløbet er et skrivecirkelforløb og består af en mindre gruppe kvinder, som bevidner hinandens skriverejse,

KLIK HER FOR INVITATION, DETALJER OG TILMELDINGSLINK

TILMELDING Fortællerskens Sommerskriveskole, Intuitiv Skrivning (Skoven)

Der er ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april

Skriverejsen Sommersjæl

et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

KLIK HER FOR INVITATION, DETALJER OG TILMELDINGSLINK

TILMELDING SOMMERSJÆL

Du kan betale for deltagergebyret i 2 rater, skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: