Høgen

Hulen under stjernerne er et sted på mit magiske landkort. Det kort, jeg med ord og fortællinger tegner i min rejsedagbog. Og eftersom livet er en rejse, skriver jeg i den hver dag eller så ofte, det lader sig gøre. Hele vejen gennem årshjulet. Her lærer jeg årstiderne at kende, mærker deres energi og tager imod de fortællinger, der dukker op på min vej.

Sommerens fortællinger er anderledes end vinterens, javist, men på sælsom vis hører de sammen. De er forbundet. Sammen danner de en helhed, en cyklus og de forbinder mig til naturen og Det Magiske Univers. De bor i træer, søer, klipper og ved havet. Nogle af dem kommer fra havet. De bringes af fugle og andre frænder. De er alle vegne og de er ligeså levende som du og jeg.

I disse dage vandrer jeg i skovens univers med ulven Faola, som lige nu er ude på egen pote. Jeg har fået en håndfuld timer at tilbringe alene i området omkring hulen under stjernerne. Bålet er blevet til aske, en ny dag har slået øjnene op og jeg kan gøre, hvad jeg vil. Og eftersom uglen i går fortalte mig, at jeg ikke skal gribe efter hastige løsninger og fortravlede konklusioner, beslutter jeg mig for at tage den med ro.

Efter mit simple morgenmåltid og samtalen med uglen går jeg mig en tur. Ikke for langt væk.

”Hvor skal du hen?” En stemme lyder et sted oppe fra. Jeg løfter blikket og kan skimte ham på en gren i et af de høje graner. Det er høgen.

”Bare udforske området lidt” svarer jeg med en vis irritation i stemmen, men kommer så i tanke om min intention. Jeg ønsker at være venlig mod mig selv og mod andre. En dyb vejrtrækning, væk med modstanden, så venlighed kan komme til. Jeg kan mærke energien skifte. Noget tungt slippes fri.

”Hm” svarer han og beslutter sig for at lande på jorden foran mig. Blødt i en dyne af grannåle, elegant.

”Det er bedre, hvis du gør det fra luften.”

Jeg ler kort og væbner mig med mere venlighed.

”Det er sødt af dig, men jeg er jo et menneske. Jeg har ingen vinger.”

”Præcis” siger han nøgtern, ”det har du ikke. Så hvorfor beder du ikke om hjælp?”

”Jeg venter på Faola. Vi er ude på en mission, men der var noget, hun måtte gøre alene. Der hviler en forbandelse over skoven og manden med hætten er blevet forvandlet til en sten.”

Høgen ler bare, dramatikken preller af på ham.

”Det er jeg klar over. Tror du, at I to kan gøre det alene? Og hvad hvis Faola slet ikke kommer tilbage, men har forladt dig her, fordi der er noget, du må gøre på egen hånd? Har du tænkt på det?

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
21. april 2022

Foto by Dan Rieck, Dreamstime (c)

Fugle og fortællinger

Engang havde jeg fuglefobi og gjorde alt for at undgå de bevingede væsener. Nok kunne jeg med en vis beundring betragte dem på afstand, men det var altid med et hertil og ikke længere. Det ændrede sig den dag, hvor jeg ved Sommersolhverv var på trommerejse og Ørnen kom til mig som frænde. I mere end syv år har han nu fulgt mig og fobien har forvandlet sig til fascination og forbindelse. Vi er tæt forbundet, fuglene og jeg!

Kragerne flokkes om hus og have, Ravnen kigger tit forbi og slår mig følge. Hun er med på de længere ture ud. Den store gråkrage Harald kommer ofte helt tæt på køkkenvinduet, som har udsigt til haven. Jeg ser solsortene og deres unger, gæs flyver forbi og glenten svæver elegant over marken. Men fuglene er ikke kun i det ydre. De gæster mig i både drømme og fortællinger.

Frænder og hjælpere på den indre rejse

“We all need allies to help us on our journey. Our European folk and fairy tales are full of them and many come in human form. There are human allies for sure, but for women especially so many of our allies in the old stories are animals.

In Celtic mythology there is an especially close affinity between animal and women. Women are not just helped by animals; they are accompanied by them and often take on their form. This is the real importance of animal allies in our native traditions; that by understanding what it is to become an animal, we participate in an ancient form of knowledge, a knowledge of the body and the senses rather than merely of the intellect. Animals are teachers and more often than not, it is women who mediate their teachings.”
 – Sharon Blackie –

En kvinde, som deltog på et tidligere Fortællerske hold, sagde følgende:

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Dyr og andre skønne væsener

Ofte bliver der inviteret hjælpere ind i fortællingerne. Og det er her, at fortællingens kraft virkelig viser sin styrke. Det sker ofte helt af sig selv, når vi hengiver os til skriverejsen, skriver intuitivt og begiver os på vej. Så dukker de op. Frænderne. Hjælperne.

Den mystiske kraft

Måske er det den mystiske kraft, som vi gennem skriverejsen skaber forbindelse til og som gennem ord og fortællinger gør os opmærksom på, hvem vi er og hvad vi savner i vores liv for at blive hele og levende kvinder? De skønne fortællinger, som ikke forklarer, men som viser os vej ved hjælp af de væsener, dyr eller mennesker, som på forunderlig vis dukker op undervejs.

Det rytmiske flow, forbindelsen til jorden. Den guddommelige kraft så stærk som bølgerne, så mægtig som bjergene, så vild som den mest ufremkommelige jungle og så mystisk og dragende som månelyset. Så skinnende som solen. Den sol, som før badede min skriveplads i lys og varme og inviterede mig til at tage plads. En hellig kraft, som har været indestængt i århundrede, men som er klar til at vågne og som gerne vækkes på skriverejsen og via fortællingens kraft.

Og så bliver den os skænket. Historiemedicinen. I fine doser, som passer nøjagtigt til os.

Hvis du savner en hjælper, så kald på en.

Påkald dig fortællingens kraft og bed om, at din hjælper dukker op.

Her kan du bruge intentionens kraft og formulere en intention om, at du vil åbne dig for hjælp fra venner og frænder (mens du skriver) eller du kan formulere en bøn. Kom, hjælp mig og lad mig være åben for at modtage hjælpen.

Fortællinger og frænder findes på alle årstider. Skriv dig ind og mød dem.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

For kvinder med skrivelyst og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen.

Forløbet er et skrivecirkelforløb og består af en mindre gruppe kvinder, som bevidner hinandens skriverejse,

KLIK HER FOR INVITATION, DETALJER OG TILMELDINGSLINK

TILMELDING Fortællerskens Sommerskriveskole, Intuitiv Skrivning (Skoven)

Der er ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april

Skriverejsen Sommersjæl

et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

KLIK HER FOR INVITATION, DETALJER OG TILMELDINGSLINK

TILMELDING SOMMERSJÆL

Du kan betale for deltagergebyret i 2 rater, skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: