Frygtstorm

“Du udfordres på din intention og mægtige kræfter er sat i spil. Frygt og gamle historier, stagneret energi, forsøger at trække dig i en anden retning.”

Det er nat nu og Faola og jeg holder søvnpause i en forladt hule. Jeg drømmer og ilddragen kommer til syne i en kaskade af orange røg. Det var ham, som lærte mig at mestre ildenergien og kanalisere den ind i ro. Men jeg er ikke spor rolig nu, noget har fat i mig og jeg kæmper med dæmoner.

Faola sover tungt, dybe vejrtrækninger og små snorkelyde. Jeg følte mig tryg sammen med hende, da vi gik til ro efter at have vandret i timevis. Det blev aften og mørket kom. Endelig gjorde vi holdt og hun viste mig den forladte hule skjult bag blade og nedfaldne grene. ”Her kan vi sove i nat.”

Jeg lavede bål, spiste af det gode brød og drak vand til. På vejen havde vi plukket vilde bær, de blev en skøn dessert. Faola var væk i en times tid og var mæt, da hun kom tilbage. Jeg undlod at spørge, hvordan det var sket. Over os lyste stjernerne og den tiltagende måne hilste på os. Snart er hun fuld.

Søvnen kom sejlende som et skib, der rummede min længsel. Træt ovenpå dagens rejse og alt det, vi havde oplevet. Ved bålet fik jeg skrevet rejsedagbog med den hvide pen. Det var en helt særlig oplevelse og jeg sendte en varm tak til svanen, som skænkede mig sin fjer.

Men med natten kom uroen, jeg vågnede brat badet i sved og forsøgte at feje den bort. Senere drømte jeg om ilddragen, der påstod at det ikke var en drøm, men en natlig rejse mellem verdener.

”Du har passeret et uvejr, en frygtstorm.” Han var venlig og talte roligt til mig. Hans stemme vuggede mig blidt.

”Du udfordres på din intention, eftersom den er en trussel for frygten. Den er ved at miste en trofast følger. Din intention kommer fra hjertet, du ønsker at leve i kærlighed og ved nu, at venlighed er en hellig gral. Før dansede du til frygtens pibe, nu har den fået en anden lyd.”

Han holder en kunstpause, inden han siger:

”Du må gå gennem uvejret med oprejst pande og vide, at det hører med. Jo stærkere din intention, desto mere modstand. Det går over og du vil rejse dig stærkere end før. Igen vil jeg huske dig på roens væsen og på at holde fast i din intention. Den holder dig på hjertekurs. Og du er ikke alene.”

Han sender mig tilbage til en drømmeløs søvn i hulen under stjernerne. Da Faola vækker mig, er dagen stået op og små sprækker af lys siver ind. Hun synger stille:

”There’s a crack in everything
That’s how the light gets in”

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
13. april 2022

Fortsættelsen på fortællingen om rejsen gennem skoven fortsætter efter påske.

Fyrtårne og historiemedicin

Jeg tror på historiemedicin. Den er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Fortællingens Kraft. Intentionen. Ordene, som folder sig ud og strømmer fra et dybt sted i os, når vi skriver os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte.

Fortællingerne er som fyrtårne på den indre rejse. De lyser i den mørke nat. De hjælper os med at finde vej gennem storme og ofte dukker der frænder op, som kender vejen gennem uvejret. De ressourcer, vi har dybt i os selv, finder vej gennem pennen og ud på papiret. Vi forbavses, for det eneste vi kunne høre før, var den monotome lyd af trodsige tanker. Tanker, der holdt fast i gamle historier og som ofte færdedes i frygtens lejre.

Nu hjælper fortællingerne os med at finde nye veje. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Skrivning i pagt med årshjulet

Hvis du har lyst til at skrive og arbejde med fortællinger på den indre rejse, så er du kommet til det rette sted. Og du skal ikke vente til vinter. Når vi skriver i pagt med årshjulet, hele vejen rundt, forankres vi i den energi, der er til stede og oplever, at hver årstid har sine særlige fortællinger.

Hver årstid sin kraft

Hver årstid har sit element, sin energi og sin kraft. Om foråret er det luften, om sommeren er det ilden.

At dyppe pennen i sommeren

Det er kraftfuldt at dyppe pennen dybt i sommeren og forankre sig i det indre. Det skaber balance. Vi kan med stor fordel invitere naturen og dens processer ind i vores eget liv og forankre os i den cyklus, som vi allerede er en del af.

Læs mere om sommerens online skrivekurser herunder.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

For kvinder med skrivelyst og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen.

Forløbet er et skrivecirkelforløb og består af en mindre gruppe kvinder, som bevidner hinandens skriverejse,

KLIK HER FOR INVITATION, DETALJER OG TILMELDINGSLINK

Der er ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april

Skriverejsen Sommersjæl

et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

KLIK HER FOR INVITATION, DETALJER OG TILMELDINGSLINK

Der er påskerabat ved tilmelding senest den 18. april 2022

The birds they sang
At the break of day
Start again
I heard them say
Don’t dwell on what has passed away
Or what is yet to be

Ah, the wars they will be fought again
The holy dove, she will be caught again
Bought and sold, and bought again
The dove is never free

Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack, a crack in everything
That’s how the light gets in

Leonard Cohen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: