Du bliver hvad du skriver

Der kommer ingen fortællinger lige nu, er der mange, som siger. Der sker ikke noget og efterhånden finder man ud af, at det ikke nytter noget at presse. Der er ingen veer.

”Men ser du” fortæller jeg Zoe, ”jeg har for længst fundet ud af, at man sagtens kan skrive alligevel. Det kaldes også sankeskrivning.”

Bag hende bølger majs gule og grønne marker, himlen er næsten blå. Det er morgen, men allerede nu mærkes varmen som et løfte fra sommerens skød. Selv har jeg sanket det meste af maj, som nu er seksten dage gammel.

”Gammel?” smiler Zoe og ryster på hovedet, ”maj er ung. I mennesker har de underligste måder at udtrykke jer på og I tænker ikke engang over det. De fleste taler bare. Gamle floskler og begrænsende ordsprog flyver fra jeres læber som havde de vinger.

Og du ved det jo godt”, tilføjer hun og ser granskende på mig. ”Ord er energi. Du bliver, hvad du skriver.”

De ord får mig til at smile.

”Åh Zoe, det var fint sagt. Og det er helt sandt, det er også min erfaring. Du bliver, hvad du skriver.”

Noget er sket, det kan jeg mærke. Jeg betragter livet fra et nyt sted. Under fuldmånen står jeg og slipper det, jeg nu kan være foruden, men inden da fik jeg lov til at opleve det hele igen. Jeg var med sorg, frustration og smerte. Jeg var med håbløsheden. Fanget i et filter af møg.

”Jeg var vist fanget i noget” siger jeg til Zoe, for jeg vil gerne dele det med hende, men hun har mistet interessen og går nu et stykke væk og græsser. Jorden er for tør til at rode i. Men siger jeg til mig selv, birketræ og mælkebøtter, nu ved jeg godt, hvad jeg skal vande.

Flødeskumsskyer sejer forbi og laver gråhvide striber i det blå. Vinden hvisker i træerne og fuglene synger deres sang. I går kom ørnen forbi og Grace dukker op fra tid til anden. Hun er aldrig langt væk.

Senere i dag vil jeg finde mig et blødt mellemrum og læse det, jeg har skrevet i min simrebog. For det er præcist som Zoe siger: Du bliver hvad du skriver.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
16. maj 2022

Image by Karen Foley, Dreamstime (c)

Ordforbindelse

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder.

‘The spiritual life is not a life before, after, or beyond our everyday existence.
No, the spiritual life can only be real
when it is lived in the midst of the pains and joys of the here and now.’
– Henri Nouwen –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Og noget af det vigtigste at huske er: Vi skriver i livet.

Skriv i pagt med årshjulet – og glem ikke sommerens fortællinger

Vi tror det måske ikke, men afhængig af årstiden er der forskel på energien, når vi skriver. Mange tænker, at det at sysle med ord og skriverier er et vinterligt anliggende, men sådan forholder det sig slet ikke. Sommerens ord og energiarbejde er ofte undervurderet.

Skriv udenfor, i skoven og i haven

Jeg har i flere år tilbudt sommerskrivekurser for kvinder og i år introducerer jeg også et online skrivecirkelforløb på Fortællerskens Sommerskriveskole. Det hedder Intuitiv Skrivning, Skoven.

Skriv udenfor, skriv i skoven og i haven og om aftenen, når myggene danser. Skriv foran bålet og under stjernerne, når vi når frem til august. Skriv de lyse sommernætter, skriv din sjæl.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

I pagt med årshjulet

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet.

Sommerens har sine fortællinger. Springer vi dem over, går vi udenom, mister vi et værdifuldt fundament, som vil støtte os gennem efteråret og vinteren.

Energien er en anden om sommeren, det samme er fortællingerne. De folder os ud som kvinder og mennesker og de fastholder vores forbindelse til Det Magiske Univers. De skaber en sammenhæng og en særlig forbindelse.

Din indre fortællerske har måske en lysere stemme om sommeren, men hun lever i bedste velgående. Glem ikke at lade hende få ordet. Det giver dig indre næring og styrke.

Skoven og Det Magiske Univers

“When we lose these woods, we lose our soul. Not simply as individuals, but as a people.”
– Kevin Walker
 –

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde ind i en fortælling. Skoven kan noget særligt. Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men her også magi og fortryllelse. Skovens univers er som en del af vores sjæl. Skoven kender vores længsel.

Når du går ind i skoven, går du ofte ind i det ukendte og det er du nødt til, hvis noget skal ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det. Og det sker altid, når vi skriver. Det er ikke noget, vi kan tænke os til. Vi skriver os ind og møder inspiration, frænder og træer undervejs.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i ukendt skovterræn. Derfor har jeg valgt skoven som grundlæggende afsæt til sommerens skrivekursus.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Men som altid, når du deltager i et af mine skriveforløb, vil du opleve at naturen spiller en stor rolle. Du vil blive inviteret til at komme ud, til at bevæge dig og færdes dér, hvor inspirationen er.

Når det nu er sommer

Og siden det nu er sommer, hvorfor så ikke skrive udenfor? Prøve en udesidning eller en varselstagning for at finde inspiration eller ledetråde til din fortælling? Du får masser ideer og inspiration, du vælger selv, hvad du vil kaste dig ud i.

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra den 1. juni til den 31. august. Der er ikke bestemte dage, du skal møde op og skrive. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Lad skriveforløbet blive en del af din sommer. Tag det med i sommerhus, tag det med på ferie. Skriv gerne i hånden, for der er en særlig sjæleforbindelse i spil, når vi slukker for det elektroniske udstyr.

Et hemmeligt rum online

Vi mødes online i et hemmeligt rum på Facebook. Det holder jeg i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. Men selvom rummet er åbent 24/7 betyder det ikke, at du behøver at være online hele tiden. Tværtimod. Kom til stede, når det passer dig. Måske en gang om ugen? Her kan du dele af din egen proces og fortællinger og læse lidt med på det, de andre deltagere har skrevet. Vi er kærlige vidner til hinandens skriverejse.

Find en god rytme, så du ærer det indre. Selvom det er sommer og energien er udadvendt, er der stadig brug for en god balance. Det kan skrivningen hjælpe dig med.

Snup din plads nu – der er endnu 5 ledige pladser på holdet

Kalder skrivelængslen og har du lyst til at være med på holdet, når Fortællerskens Sommerskriveskole går i luften den 1. juni? Så er det ved at være tid til at snuppe din plads. Du kan tilmelde dig herunder.

Jeg har 4-5 ledige pladser som gives efter først-til-mølle.

Deltagergebyret kan deles i 2, hvis det passer dig bedst. Det koster ikke ekstra, men du forpligter dig til at betale hele beløbet, selvom du skulle springe fra forløbet før tid.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Læring – i forløbet får du kendskab til

 • Intuitiv Skrivning
 • Den kreative proces
 • Uvisheden (ikke at vide)
 • Tomrummet
 • Story Board
 • Fortællingens hjerteslag
 • Spørgsmål som åbner op
 • Krisepunkter
 • Spirituelt forankret skrivning
 • Intentionens kraft
 • Inspiration og skriveflow
 • Frygt, modstand og indre censor
 • Stationer på skriverejsen
 • Øvelse
 • Cyklisk skrivning i pagt med årshjulet

Deltagergebyr

Pris DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet. De sidste pladser på holdet gives efter først-til-mølle.

TILMELDING – klik på billedet herunder

KLIK HER FOR FULD INVITATION OG FLERE DETALJER

Når du har tilmeldt dig, åbnes en dialogboks hvor din tilmelding bekræftes.

Senere modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail. Der kan gå et par dage fra du har tilmeldt dig og til du hører fra mig. I perioden 21-28. maj holder jeg ferie i de svenske skove og har ikke adgang til internet hver dag.

Når jeg bekræfter din tilmelding, modtager du samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: