På bagsiden af månens tempel

”Kom nærmere min ven, sæt dig i min cirkel. Bålet brænder og jeg har brygget te på morgendug og gode ønsker.”

Det er tidligt, duggen er tyk som tåge og fugten gør luften kold. I øst står solen op og blødt lys flyder over marken, i vest er fuldmånen aftagende og himlen blå. Begge er de tydelige i morgendisens spor og jeg står på halvvejen og ser. Det er så smukt, at det er svært at begribe, jeg prøver at fange det med vilje, men her hører evnerne op.

Jeg slipper et ihærdigt ”hvis bare” og skubber træthedens klagen lidt væk. For jeg kan høre en stemme hviske et sted mellem solen og månen og jeg ved, at jeg skal følge dens kald.

”Kom nærmere min ven, sæt dig i min cirkel.” Jeg løfter blikket lidt og får øje på den fintformede cirkel af små svampe. Duften af røg er markant og hun vinker ivrigt, da mit blik finder hende. Teen serveres i små lerkrus, mit er blåt med lilla snørkler. Hun tager imod mig som var jeg ventet og jeg finder min plads på fåreuld lagt over en stub.

Vi sidder lidt i stilhed og lader cirklens energi finde sit leje. Så nynner hun og siger:

”Vær stille og lyt. Drik den godgørende te og tillad nu dig selv at modtage. Jeg ved, at der er modstand, for du besøgte månens tempel og kom ud på den anden side. Denne gang blev du og en kraftfuld proces er sat i gang. Der er ingen vej tilbage og det er godt. Alt gik op i en højere enhed, indtil bagdøren smækkede bag dig og du stod på bagsiden og så dæmonerne danse.”

”De åd af din søvn og grinede hånligt i natten. Du fandt et kraftpunkt. Og når vi gør det, så møder vi også vores dæmoner. Ser du, egentlig er det ikke et spørgsmål om at finde din styrke og din iboende kraft, det er mere et spørgsmål om at huske. Det findes i dig og har hele tiden været dér som ubrugt potentiale, en kreativ og sjælelig kraft. Det kan længslen også handle om, den sjælsomme længsel.”

”Og dér er de så, vogterne, på bagsiden af månens tempel. De passer på, at du ikke får adgang til din kraft og har du fået det, vil de forsøgte at vriste den fra dig igen. De fortæller dig at det er omsonst, at du er fortabt og de lyver stærkere end heste kan rende. Deres historier er velkendte og derfor har du tendens til at tro dem. Sådan har det jo altid været og du blev, hvad du valgte at tro. Tvivlen kommer som en voldsom bølge og slår dig ud af kurs, dæmonerne griner i skægget. Så fik vi hende igen!

”Du prøver med vilje at rette op og der er tidspunkter, hvor viljen er god. Et menneskes viljestyrke skal man ikke undervurdere, men der findes en anden vej, som er mere fredelig og nænsom. Den vej skal du vælge nu. Den vil dulme din modstand og gøre dig i stand til at modtage uden kamp for at tilegne dig det, du tror du behøver. Du slipper kampen og øver dig på en ny kunst. Det er en feminin kraft og jeg vil nu åbne det modtagelige rum i dit hjerte, som har været gemt bag lås og slå.”

Hun udfører et ritual, som er hemmeligt og som jeg lover hende ikke at skrive. Blot kan jeg sige, at det involverer sang, dans og en kærlig hånd. Mere te skænkes i blåt krus med lilla snørkler og snart får stilheden lov at synge. Min modstand fordamper som dug, der kysses af solen. I vest er månen forsvundet bag hyldetræerne. Jeg sidder længe stille, inden jeg går hjem.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
12. september 2022

Image by Athapet Piruksa, Dreamstime (c)

Når vi skriver intuitivt

Når vi begiver os på skriverejse med en intention om at skrive intuitivt, så kan vi ikke vide på forhånd. Det er udgangspunktet. Vi bevæger os udenfor komfortzonen, ud i det kreative vildnis.

At skrive intuitivt kræver, at vi faktisk skriver (!) og ikke bliver oppe i hovedet. For mange tanker blokerer, de vil vide ”hvad” og ”hvordan” og at forsøge at forstå noget mentalt på forhånd, kan næsten kun ende i en blindgyde. Vi strander oppe i hovedet.

Så prøv altid at skrive dig ind. Og du må gerne lave en masse ”prøvefortællinger” undervejs. Der er ikke en facitliste eller et bestemt mål at nå. Øvelsen er målet på samme måde som rejsen er det. For det er, når vi skriver og øver os, at vi pludselig støder på en åre og så flyder det bare. Det oplever mange af de kvinder, som jeg har i forløb. Hov, hvad var det, hvor kom det fra?

Det er den oplevelse, vi åbner os for.

Det, der står i vejen er vejen. Det er en gylden regel. Den og så det faktum, at vi skriver i livet. Vi bruger de store følelser, trætheden, modstanden og søvnløse sving som afsæt. Afsæt der er døråbninger til alt det, vi ikke kan tænke os til, vi er nødt til at skrive os ind.

vintage still-life

Cyklisk skrivning i pagt med årshjulet

Kom med på intuitiv skriverejse ind i efteråret og vinteren. Fortællersken kan blive din vej til at skrive fra sjæl og hjerte. Hun kan hjælpe dig med at finde inderlig forankring i urolige tider, alene det at sætte ord på har en godgørende og healende kraft. Du lærer at skrive i livet, så intet længere står i vejen for din intentioner.

Du kan enten vælge at invitere eventyret med på din skriverejsen eller forankre dig spirituelt i din skrivning og opleve pennens kraft. Men uanset, hvilket kursus, du vælger, vil du opleve, hvordan din intention sættes i spil. Du rejser via pennen ind i et magisk univers af ord og fortællinger og får historiemedicin, næsten hver gang du skriver. Og du kan som jeg, hvis det er en del af din intention, også lade månens cyklus blive en del af din skriverejse. Dit liv er cyklisk og det samme er din skrivning og kreative proces.

“The psyches and souls of women also have their own cycles and seasons of doing and solitude, running and staying, being involved and being removed, questing and resting, creating and incubating, being of the world and returning to the soul-place.” 

 –Clarissa Pinkola Estés

Herunder finder du en liste over efteråret og vinterens online skrivekurser. Der er to Fortællersken skrivekurser, som også har en ydre cirkel og et eSkrivekursus, hvor du skriver alene og på egen hånd.

Fortællersken II, Eventyret, starter på torsdag den 15. september, så det er ved at være tid til tilmelding, hvis det er eventyret, der kalder.

Skriveskolen for Fortællersker – Efterår/Vinter 2022


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2700,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT (Vinter)
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2900,-

NB! Ravnerabat ved tilmelding senest den 13. september 2022
Pris DKK 2600,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


VINTERENS eSkrivekursus 2022/32

Vintersjæl
eSkrivekursus for kvinder (der er ikke en ydre cirkel)
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

Pris DKK 1300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. oktober 2022
Pris DKK 1100,-

TILMELDING VINTERSJÆL


Hvad skal jeg vælge? Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Skrivningen er forankret intuitivt i alle forløb.

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Er du helt ny ud i intuitiv skrivning og vil du allerhelst have en grundlæggende introduktion til det at skrive intuitivt, så vil jeg dog anbefale dig at starte med Fortællersken I, Intuitiv Skrivning.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Med eller uden en ydre cirkel?

Der er to typer online kurser. Fortællersken forløbene har en ydre cirkel, et fælles hemmeligt rum på Facebook, hvor deltagerne deler af fortællinger og proces. Jeg er med som rumholder og intuitiv skrivecoach.

Mine eSkrivekurser derimod har ikke en ydre cirkel/et ydre rum, her skriverejser du alene og på egen hånd i pagt med årshjulet. Men du kan altid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Det sker i så fald på e-mail, hvor du får givende og brugbar processkrivecoaching.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: