Et strejf af sorg

Energien er anderledes denne morgen, jeg har sovet tungt og godt og vågner ved lyset som spilder prikker gennem gardinet. De danser henover gulvet og rammer sengen, hvor jeg ligger. De bringer mig den nye dag.

Værelset er velkendt nu, jeg føler mig hjemme og som dage og nætter går, mere udhvilet. Det gør mig paradoksalt nok ked af det, for det kan betyde, at hun snart vil sige farvel og følge mig til døren. Jeg står op, tager bad, klæder mig på og rejser ned af trappen på vej mod døren til køkkenet. De samme trin, den samme lyd af knirkende brædder, en tærskel jeg passerer, inden hun møder mig ved indgangen til sit palæ. Køkkenet.

Ganske rigtigt, i samme øjeblik jeg står foran døren åbnes den og hun byder mig indenfor. Varmen strømmer mig i møde, det samme gør duften af kaffe og nybagt brød. På bordet står hjemmelavet friskost, som hun har røget over bøgeflis, en skål med små tomater fra hendes drivhus og tykke skiver af det nybagte brød, mørkt, saftigt og med sprød skorpe. Hun skænker kaffe, jeg hælder lun mælk i og priser mig lykkelig over at være her lige nu. Men den lille uro over snarlig afsked trommer i mit indre og hun ser det med det samme. Intet kan jeg skjule for hende og måske er det meget godt.

Hun ler.

”Ja, for det der står i vejen, er vejen. Fortæl mig om det, der forstyrrer din fred.”

Det virker så fjollet, men jeg fortæller hende om det og hun lytter, mens hun drikker kaffe og gumler på en bid brød. Stearinlyset blafrer og ilden danser orange i brændeovnen bag os. Lyset dæmpes og skyer gør klar til regn. Scenen sættes, snarligt drama banker på.

Da jeg har talt, sænker stilheden sig over køkkenet, kun lyden af ild kan høres og nu også tunge dråber mod husets tag. Dagen har fortrudt sin fremmarch og trækker sig lidt tilbage, vi fragtes ind i et tomrum af tavshed og tid. Jeg fik lettet mit hjerte og hun afbrød mig ikke, gjorde mig ikke forkert. Nu skænker hun mere kaffe og nynner sin sang, den om rejse mod nord og lytte til sit hjerte.

“Hvorfor tror du, at afskedens time er nær?” Hun lader sit blik hvile i mit. Spørgsmålet er venligt og stemmen fuld af nysgerrighed. Ingen tvivl om, at der er vigtig læring at høste her.

”Fordi det altid er sådan” udbryder jeg uden tøven og kan mærke barnet i mig, hende som lades i stikken, når de voksne afbryder legen og de tidspunkter, hvor livet er let. Hun må ikke vænne sig til det, legen er blot adspredelse og har afstumpet tid. Følelsen er stor og fylder mig med sorg. Tårer glimter i øjenkrogen.

”Ikke hos mig” svarer hun. ”Men naturligvis kan du ikke blive her for altid. Du har dit eget hus at bebo, dine egne elever at undervise. Du er bærer af fortællinger, som kun kan skrives af dig og ved, at du går vejen. En vej, som har ført dig til mig hus og til dage, hvor vi bruger tiden sammen.”

Jeg nikker, det forstår jeg udmærket. Men pludselig bliver sorgen over snarlig afsked for stor for mit hjerte. Det er en lyseslukker, en tyv, der stjæler glæde fra mit skød. Jeg føler mig tryg og levende under hendes tag, udhvilet og uden lyst til at forlade varmen og det gode brød. Et smil skubber til mine læber. Det er virkelig barnet, som føler sig fortabt.

”Det er OK at have det sådan” tilføjer hun. ”Men når du går, så husk, at du altid kan vende tilbage.”

”Er det nu også sandt?” spørger jeg og fornemmer, at det i høj grad er en sandhed med modifikationer.

”Ja og nej. Men hør her, du er i en proces, hvor du lærer noget essentielt, som vil hjælpe dig fremover. Den kan ikke forceres og du forlader ikke mit hus, før du er klar. Det er ikke i dag og ikke morgen.”

”Men du skal ud og have lidt frisk luft. Klæd dig godt på og lad Each, den gode hest, vise dig området og landskabet her på egnen. Hun ved præcis, hvad du har brug for at se og hvor, hun skal fragte dig hen. I vil være tilbage først på eftermiddagen og jeg vil servere en sen frokost for dig. Bagefter kan du hvile dig på dit værelse, men inden da får du en gave.”

Each står allerede foran huset, da jeg træder ud af døren. En flok gæs passerer himlen og regnen er holdt op.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
4. oktober 2022

Photo by Gabriella Gothberg, Dreamstime (c)

Retning og nøglerod

Nord er vinterens retning. Nøgleord er livskraft, næring, regeneration, healing, livets cyklus, visdom baseret på erfaring og levet liv og rodenergi og mørke. Mørket er en del af livets cyklus og om vinteren er det mørkere end ellers. Mørket er større, det griber om sig og kalder det os hjem.

Det inviterer os til at lytte. Det kalder på os, så vi kan skabe rum og ro. Vi har brug for at restituere, hvile og give plads til det nye, som skal spire, når foråret kommer. Det bor i mørket.

Men hvad hvis vi ikke længere ved, hvor hjem er? Hvad hvis vi er nødt til at drage ud for at finde et nyt sted at kalde hjem. Et sted i os selv, dybt i rødderne måske? Det er fortællingen også et symbol på og min rejse er lige startet. Tomrum og tidspunkter, hvor vi ikke ved, er forudsætningen for alt nyt. Vi er nødt til at tillade os selv stilhed, tomhed og en pause, hvis nyt skal opstå indefra.

Til det tilbyder vinterens os sit rum.

Vintersjæl

Jeg har skabt et skriveforløb til dig, som har brug for at gøre det samme. Baseret på min egen erfaring og skriverejse gennem årene i pagt med årshjulet, er Vintersjæl blevet til.

Vintersjæl starter den 1. november omkring tidspunkt for Samhain og det tager dig på en skriverejse gennem vintermånederne. Det er en invitation til fordybelse og til at lytte til sjælens kald. Gennem ord og fortællinger lærer du vinteren og mørket bedre at kende. Du forankrer dig i årstiden, for skriveafsæt og øvelser er komponeret til det formål.

Traveling women will inevitably encounter many gateways,
portals and tenuous partings in the shadowy fabric of worlds.
To reach such a threshold is one thing;
to work out a way through is another matter, requiring
determination, daring and some personal act of magic.

– Carolyn Hillyer –

Skriv din vinter, skriv din sjæl

Vintersjæl hjælper dig med at sætte ord på din rejse gennem vinteren. Den indre rejse og alt det, der rører sig i dit hjerte og i din sjæl. I pagt med årshjulet fanger du energien i din pen og skriver dig ind. Til det har jeg skabt skriveafsæt og øvelser, som er forankret i vinterens energi og i den enkelte måned. Det er en fin måde at skabe rum til indre ro og den fordybelse, som vi ofte længes efter i en kold og urolig tid.

Vintersjæl er næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet.

I pagt med årshjulet

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Det kan noget særligt at forankre sin skrivning i årshjulet. Hver årstid har sit element, sin energi og sin kraft. Om foråret er det luften, om sommeren er det ilden. Her i efteråret er det vandet og når det bliver vinter, er det jord. Det er rodenergiens tid og tid til at nære sin vintersjæl.

Mit næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Vintersjæl, som starter den 1. november.

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Skriv din vinter, skriv din sjæl

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Brug gerne din deltagelse i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis

Du kan derfor med fordel bruge din medvirken i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis og rejse.

Hvad nu, hvis du også kunne bruge dine ord og skriverier som del af din spirituelle praksis og skrive dig til klarhed? Hvad nu, hvis du også kunne lære at lytte til din sjæls stemme gennem de ord og fortællinger, der dukker op, når du skriver dig på vej og samtidig lærer vinteren at kende på en ny måde?

Jeg kan forsikre dig om, at du sagtens kan. Hvis du altså møder op og skriver.

Indre ro og fordybelse

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Det er ofte den manglede forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs, ensom følelse. Men vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Forbindelse til den naturlige cyklus, der om vinteren i høj grad handler om at værdsætte mørket og den tid, der er som skabt til hi og langsomhed.

Vi trækker energien hjem.

Flere af jer har udtrykt uro for fremtiden også hvad økonomien angår. Vi er alle i samme båd, men jeg har besluttet mig for at tilbyde Vintersjæl forløbet til ravnerabatpris uanset tidspunkt for tilmelding OG du kan betale for deltagergebyret i 2 rater. Det koster ikke ekstra.

Se mere herunder.

Vintersjæl

eSkrivekursus for kvinder
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et online skrivekursus for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Til dig fra dig

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

  • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.
  • Dit kraftdyr eller plante fra den keltiske tradition – du vælger, jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
  • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
  • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
  • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
  • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1100,-
Beløbet er inklusive moms.

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: