Maize

Jeg har svært ved at koncentrere mig om bogen og lægger den konstant fra mig for at se på uret. Tiden står nærmest stille, men for hvert minut der snegler sig af sted, stiger spændingen. Hvem mon hun er, kvinden med den grønne frakke som er flyttet ind på værelse nummer 2?

Udenfor er mørket tæt og stjernerne glimter på himlen. En tidlig ugle tuder. 17:40, jeg rejser mig fra sengen, hvor jeg har siddet og læst med puder i ryggen og finder en kjole frem fra klædeskabet. Strømpebukser, korte støver, foran spejlet i badeværelset lægger jeg en let makeup og sætter håret op i en blød knold i nakken. Øreringene, jeg har arvet fra min mormor. Jeg er klar, men der er stadig lidt tid tilbage.

Jeg bliver på værelset, indtil jeg har hørt døren til værelse nummer 2 smække. Der er stemmer på trappen, lette fodtrin og en mild lyd af latter. Hjertet hamrer i brystet på mig, måske ved min sjæl noget som jeg ikke gør? Da jeg forlader mit værelse og går ned af trappen, følger spændingen efter mig som en stalker. Luften er tyk af urolig forventning.

For enden af trappen er det madduften, der dominerer, jeg trækker vejret dybt med hånden på dørhåndtaget og beder mit hjerte om at være stille. Så åbner jeg døren og træder ind i spisestuen, der er oplyst af stearinlys på alle bordene. I pejsen brænder ilden. De skåler i rødvin, da jeg træder nærmere, Gwyneth og kvinden med den grønne frakke. Gæst på værelse nummer 2.

Gwyneth er i ført en sort kjole med en bolero over skuldrene. Hun læner sig over mod den anden kvinde og hvisker hende noget i øret, de ler højt og får så øje på mig, der nu er nået frem til bordet.

”God aften” fremstammer jeg og ser, at der også er dækket op til mig ved det runde bord, der står midt i spisestuen.

”God aften kære kvinde” siger Gwyneth og slår ud med armene, ”sæt dig ned, du skal møde min kusine Maize. Jeg sætter mig, stolen skramler under mig og jeg er lige ved at vælte det glas rødvin, Gwyneth har skænket til mig.

”Vær hilset” siger Maize. Hun er tilsyneladende en ganske ung kvinde med langt brunt hår, der falder blødt ned over skuldrene. Hendes øjne er funklende mandler i stearinlysets skær, hun har fyldige læber og en dyb stemme, der ikke helt passer til hendes petite skikkelse. Hun er iført en hvid kjole i empire snit.

”Mit navn er Maize og jeg er som sagt Gwyneths kusine.”

Vi hilser på hinanden og alle skåler i rødvin. Maize fortæller mig, at hun også er en rejsende kvinde og at hun bor på pensionatet under samme forudsætninger som mig. ”Jeg er her for at lære” smiler hun ”og hvem bedre som underviser end min egen kusine Gwyneth. Kendt i heksekredse for sine særlige magiske evner.”

”Heksekredse” ryger det ud af munden på mig, ”selvom jeg ved, at Gwyneth har magiske evner, så har jeg aldrig set hende som en heks.”

Gwyneth og Maize ler hjerteligt. I det samme kommer værtinden ind i spisestuen bærende på en bakke med tre skåle suppe. Den består af fine stykker kylling og lækre urter, en svag duft af karry og ingefær breder sig i rummet.

”Velbekomme” siger hun og forsvinder igen. Vi spiser vores suppe.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
14. november 2022

Image by Raggedstonedesign, Dreamstime (c)

Ord og fortællinger på den indre rejse

Jeg havde en intention om at lære November bedre at kende. Måske på en ny måde i år? Det skrev jeg i min skrivebog og jeg skal da lige love for, at jeg har fået mit ønske opfyldt. En føljeton som foregår på et pensionat et sted ved kysten. Hver eneste morgen møder jeg op for at skrive et nyt afsnit og jeg har ingen anelse om, hvad der kommer til at ske.

Det er sjovt og spændende at skrive på den måde. Tror du på, at Maize blot er en rejsende kvinde med samme forudsætninger som mig? En, som også er kommet for at lære af Gwyneth? Jeg aner det ikke, vi må se, hvad der sker i morgen og i de kommende dage.

Intentionens kraft er stor. Derfor anbefaler jeg også varmt, at du starter dit skriveprojekt med at formulere en intention. Lad den stamme fra hjertet. Din intention er med til at sætte den indre kurs og inviterer du fortællingens kraft med på din skriverejse, så åbner du automatisk for magien. Du får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Fortællerskens Årshjul – et skriveforløb i pagt med årshjulet

Mit nye cykliske skriveforløb for kvinder, Fortællerskens Årshjul, starter den 1. januar 2023. Det er til dig, som har et ønske om at skrive i pagt med årshjulet og som ønsker dig større ro og forankring i årstidernes kraft. Det kan forløbet hjælpe dig med.

Læs med videre, hvis det kalder på dig og husk, at du får ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret, hvis du tilmelder dig senest den 1. december.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023.

Starttilbud ved tilmelding senest den 1. december 2022

1. kvartal 2023

Pris DKK 550,-
januar, februar, marts

Hele året 2023

Pris DKK 1950,-
1 år

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: