Den sidste bus inden jul

Efter Vintersolhverv bliver der stille. Virginia er i køkkenet hele dagen og forbereder vores julemad, selv tager hun af sted juleaftensdag for at tilbringe helligdagene med sin familie. Hvor mon hun kommer fra? Hendes navn blev endelig afsløret for os, men mere ved vi ikke og måske er det nok?

Jeg hygger mig på mit værelse med en god bog, en krimi fra Canada, siddende på sengen med en stabel puder i ryggen, da det banker på døren. Jeg rejser mig modvilligt helt opslugt af bogen og den langsomme energi. Jeg er i hyggedvale. Det er Elva, hun har frakke på og fortæller mig ivrigt, at bussen til byen kører fra stoppestedet om et kvarter.

”Vil du med til byen og drikke julete på Primrose Café?”

”Hvorfor ikke?” Jeg slukker lampen på natbordet og stearinlyset på bordet under vinduet. Så drøner vi ned af trappen og får tøj og støvler på. Selvom sneen er væk, er det koldt udenfor og rygter siger, at temperaturen kan falde til frysepunktet. Jeg håber inderligt på en hvid jul.

Bussen er præcis, chaufføren hilser venligt på os og kører sikkert gennem hårnålesving og slangebuer til byen. Nu ved vi det, der er et stoppested på torvet overfor Primrose Café. Vi har et par timer og minutter til vores rådighed, inden bussen kører os tilbage. Den sidste bus inden jul.

Vi går en tur i byen og kigger på de pyntede vinduer, der dufter af vanilje og brændte mandler. På det lille torv står en musiker og spiller trompet, vi smider et par mønter i hans bowlerhat. Han bukker til tak og spiller videre. Overalt er der mennesker, bor der virkelig så mange i den lille by? Folk kommer og går med poser og indpakkede gaver. I de fleste vinduer gløder julens lys.

Vi besøger tarotbutikken, for Elva har fået en ide. Vi vil købe en gave til Scarlett og Maize. Nej, vi er ikke på gaver og fejrer ikke juleaften som sådan, men derfor kan vi jo godt følge impulsen og glæde de to. Hvad vi ikke ved på det tidspunkt er, at Maize er taget af sted for at holde jul sammen med Gwyneth og deres familie. Det er ikke alt, vi får at vide og Maize ligner Gwyneth hvad hemmelighedskræmmeri angår.

Stella, som ejer tarotbutikken, kan huske os fra sidste gang. Hun hilser os med et stort smil. Hun har langt sort hår og har bundet et rødt tørklæde om hovedet. De brune øjne funkler bag mascara og kohl. Når man åbner døren, bimler en lille klokke, så træder man ind i en anden tidsalder. Lyset er dæmpet, røgelse danser i luften og på hylder og små borde ligger tarot- og orakelkort fremme, så man kan lade sig drage og friste. Hun sælger også krystaller, hjemmelavede smykker og spirituelle bøger. Hendes butik er et overflødighedshorn for kvinder som Elva og jeg.

”Hvor hyggeligt” udbryder hun. ”I kom tilbage! Hvad kan jeg gøre for jer i dag?”

”Gaver” udbryder Elva. Et sæt tarotkort hver til to kvinder, som også bor på pensionatet.

”Scarlett og Maize” griner Stella. ”Dem kender jeg selvfølgelig godt. De er begge tarotlæggere og kommer her jævnligt for inspiration.”

”Hvad kan du anbefale?” spørger jeg og tænker, at det er er en fordel, at hun kender de to.

Hun udvælger to sæt tarotkort som netop har set dagens lys. Med kortene følger en lille bog og de leveres i en smuk gylden æske. Hun pakker dem ind for os og vi betaler. Jeg mærker et stik af tvivl, er det for meget at vi køber gave til de to? Vil Scarlett håne os for det, eftersom vi bryder en regel om ikke at give gaver til hinanden? Shit. Men Stella ville vel have advaret os, når hun nu kender Scarlett?

Jeg siger det til Elva, da vi igen står udenfor butikken, men hun fejer det bort med et hovedkast.

”Vissevasse. De har sgu da bare at blive glade. Venlighed er en hellig gral.”

Så det har hun også hørt.

Nu skynder vi os gennem menneskemængden ned til Primrose Café. Jeg får et mindre chok, da vi træder indenfor, der er fyldt med mennesker ved de små borde. Grace står bag disken og har i dagens anledning fået hjælp af en yngre kvinde, som viser sig at være hendes datter Holly.

”Åh” udbryder hun, ”alt er optaget. Det er jeg virkelig ked af. I skulle have reserveret bord, det her er årets travleste dag.” Men så får hun en lys ide og genner os om i baglokalet, hvor der står et lille bord blandt hylder med mel, sukker og andre bageråvarer. Her serverer Holly julete for os og to honningkagehjerter med snedrys af flormelis. Hverken Grace eller Holly har dog tid til at tale med os, fra cafélokalet klirrer kopper og tallerkner, der dufter af te, kaffe og kage og kanel. Lyd af stemmer, latter og julemusik strømmer ud til os i baglokalet og Elva nynner med.

”Så lærte vi det” griner hun og jeg nikker.

Da den sidste bus inden jul kører til stoppestedet, står vi klar. Det kan godt være, at vi ikke fejrer jul på pensionatet som sådan, men Elva og jeg har en plan. Nogle gange må man tage skeen i egen hånd og følge sit hjerte. Skrive sit eget juleeventyr og lade det leve.

Glædelig jul ❤

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
23. december 2022

Image by Candy1812, Dreamstime (c)

Lad din skrivning være forankret i årshjulet

Jeg har skabt et skriveforløb som tager dig årshjulet rundt. Det hedder Fortællerskens Årshjul. Det har længe været et ønske og som Lykke Pia Jespersen siger det:

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du tilmelder dig enten for 3 måneder af gangen eller du booker et års skriverejse årshjulet rundt.

Til forløbet har jeg skrevet en eBog som hedder Fortællerskens Årshjul. Den får du som en ekstra bonus, når du deltager. Bogen skænker dig information om og ideer til, hvordan du kan arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse. I pagt med årshjulet.

Forbindelse

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023.

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: