Når længslen vågner

Der er morgener, som er anderledes end de andre. På overfladen ser de ens ud, mørket er markant. Endnu er det vinter og januar er blevet så begejstret for sin klædedragt af tunge skyer, at hun ikke vil tage den af igen. Jeg savner sol og lys nu, det er en længsel som har bidt sig fast. Jeg er træt, men ikke desto mindre vågner jeg tidligt og kan ikke falde i søvn igen. Uret på natbordet viser 05:30, men siger ikke en lyd.

Hvad har vækket mig? Søvnen slap op lige dér og jeg ligger i mørket. Vi har netop passeret nymåne, jeg har æret den sfære og formuleret min intention for de kommende uger, inden vi igen møder fuldmånen på himmelhøjen. Det føles godt, jeg er tilfreds, men alligevel trækker noget i mig, så snart jeg slår øjnene op i mørket. Det er velkendte toner fra det store dyb. Det er længslen.

”I dag skal vi tale om længsel” siger Niamh ved morgenmordet. Det er flere timer senere og lyset er ved at finde vej gennem skydækket. Tøvende, som ved det ikke helt om det er tid. Ilden brænder i pejsen og Virginia har tændt stearinlys, for morgenen minder mere om en i december.

”Det er jeg glad for” svarer jeg og ser granskende på hende. Igen oplever jeg en forunderlig synkronicitet i forhold til, hvad jeg selv oplever og mærker og det, hun siden præsenterer os for.

”Det betyder med andre ord at vi mødes i biblioteket lidt senere?” spørger Maize, som bliver mere og mere målrettet. Det er svært at sætte en finger på, men hun virker som en, der ikke vil spilde tiden. Hun holder fast om den med sine slanke hænder og efter min smag udøver hun lidt for meget kontrol. Men hvem ved, hvordan det er for hende? Det kan ingen vide og jeg mærket et strejf af medfølelse, der får noget i mig til at bløde op. Jeg har skygge på Maize, det må jeg erkende, der er vist noget, jeg skal se nærmere på i mig selv.

”Det er lige netop, hvad vi gør” smiler Niamh og ser rundt på os alle sammen. ”Vi mødes kl. 13:00 og jeg vil varmt anbefale, at I inden da har gået en tur og fået lidt frisk luft. Jeg ved, at det kan være fristende at gemme sig under dynen på dette tidspunkt af året, hvor vinteren er dyb og foråret er et fatamorgana blot. Men det kan noget særligt at komme ud og bevæge sig. Ja, det ved I godt, men praktiserer I det som en del af jeres rytme og rutine?

”Ja da” svarer jeg og det er helt sandt. Jeg er ude og gå hver dag. Jeg har for længst opdaget magien i den daglige gåtur og bevægelsens kunst. Meget kreativitet stagnerer i kroppen og kan kun sætte fri ved at man bevæger sig. Danser eller går. Tager kroppen med på råd, kysser stivnede steder og giver naturen lov til at hjælpe. Min sjæl elsker frisk luft og åben himmel.

Hvad kan Niamh egentlig lære mig? hører jeg min kritiske stemme spørge. ”En hel del” svarer min sjæl stille. ”For du glemmer tit det, der er godt for dig. Huske og tilbage. Det er dansetrinene. Huske og tilbage. Lad Niamh hjælpe dig med det og vov at komme et spadestik dybere.”

”Dæmoner kan ikke lide frisk luft” sagde en svensk instruktør og manuskriptforfatter” fortsætter Niamh.

”Ingmar Bergman” udbryder jeg, som deltog jeg i en pub quiz. Der er lidt Elva over mig i dag.

Elva ser leende på mig, som læste hun mine tanker.

”Men det kan vi” griner hun og lige her et sted slutter vores morgenmåltid og vi går hver til sig for senere at mødes i biblioteket. Men inden vi går, giver Niamh os hver en lille seddel med følgende ord.

“Longing is not an unhealthy craving but the feminine expression of love.
The masculine side of love is “I love you”, the feminine side is “I am longing for you“.
Because our culture had for so long rejected the feminine, we have lost touch with the potency of longing.
Many people feel this pain of the heart and do not know its value.
They do not know that it’s their innermost connection to love. 
– Llwellyn Vaughan-Lee –

Der er lagt op til en interessant eftermiddag i biblioteket.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
24. januar 2023

If you are taken by longing, live it.
You can’t go wrong.
If you are going to God,
go with the sweet sorrow in the soul.
– Llewellyn Vaughan-Lee

Når skrivelængslen kalder

Mange kvinder kommer til mig og deltager på mine intuitive skrivekurser med den længsel i hjertet. Jeg kalder det skrivelængsel. Og nej, det handler som udgangspunkt ikke om at du skal skrive bøger eller gøre dine ord og fortællinger til et produkt.

Det er en subtil døråbning til din sjæl og det, der bor i dit hjerte. Det er en vej ind i længslens mysterier og ofte vejen til at skrive din sjæl ✍🏻💚 Det er essensen af mine Fortællersken skriveforløb uanset hvilket et af holdene, du deltager på. Du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Skriverejsen bringer dig ofte ind i Det Magiske Univers. Du inviterer fortællingens kraft med på din skriverejse og opdager, at du allerede har det i dig. Du skal bare øve dig på at folde det ud.

I pagt med årshjulet

Det får du inspiration til på Skriveskolen for Fortællersker. Og har du lyst til at skrive i pagt med årshjulet og forankre dig i den naturlige cyklus på en skriverejse, du foretager på egen hånd, et inderligt eventyr med ord og fortællinger, så hop på Fortællerskens Årshjul ved næste start den 1. februar, hvor det er Imbolc.

For her er længslen på ingen måde en kuriøs tilfældighed. Det er et særligt tidspunkt i naturen. Det er Imbolc.

Vi nærmer os Imbolc og næste start for nye deltagere i Fortællerskens Årshjul

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder. Hjulet snurrer året rundt og du kan springe på, når det er tid for dig. Næste start er 1. februar ved Imbolc, som er et gunstigt tidspunkt for spæde men kraftfulde nye begyndelser.

Ved Imbolc er vi halvvejs mellem Vintersolhverv og Forårsjævndøgn. Det er en keltisk ildfest-festival, hvor vi fejrer at lyset kommer tilbage og dagene bliver længere. Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Vi forankrer os i den energi, som vi også er en del af og nærer potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus. I Fortællerskens Årshjul skriver os ind.

Brigid og lysets ånd

Ved Imbolc holdt man ildfest for Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. En af intentionerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter (midvinter).

Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.

Vi mærker vores intention og sætter en indre bevægelse i gang

For det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention, hvad vi har lyst til og brug for at sætte i bevægelse og påbegynde. Her giver vi altså bevidst liv til vores intention om forandring, især de forandringer, som skubber os frem og transformerer os indefra.

Det er et kraftfuldt tidspunkt at ændre gamle vaner på og skrive nye historier og fortællinger. Så vil du gerne i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er Imbolc vitterligt et stærkt tidspunkt at begynde på.

Lyt dybt til din livssang og gør dig klar til at spire

Nu er det tid til indre forberedelse af de forandringer, som skal komme. Plant dine ideer og lad dem udvikle sig. Bring dine visioner og indre erkendelser ud gennem ordene, brug poesi, sang og kunst.

Det er meget intuitiv energi til rådighed lige nu, så lyt dybt og inderligt til din indre livssang og lad den smelte sammen med de nye kræfter, der kommer med det snarlige forår.

Kunst, poesi og små spirer

Imbolc er et tidspunkt at fejre, et gunstigt tidspunkt for kunst og poesi og for at pusle med de subtile spirer, der rører på sig. Det kan vi gøre på mange måder og selvfølgelig også gennem ord og fortællinger.

Skrivelyst og længsel?

Har du skrivelyst og længsel? Så er Imbolc det perfekte tidspunkt at starte eller genstarte din skriveproces på. Der findes aldrig et bedre tidspunkt end nu, men hvorfor ikke alliere dig med årstiden og den særlige energi, der er til rådighed lige nu?

At fejre jordens årlige cyklus er at deltage i en urgammel tradition, som er overdraget til os gennem tiden og fra før kelterne. De gamle keltiske festivaler falder på otte tidspunkter om året og er måder, hvorpå vi kan forbinde os til naturen og årstiderne og opleve den måde, det skaber resonans i os selv at være en del af den naturlige verden.
– Glennie Kindred –

Kan du mærke noget kalde?

Læs med videre for invitation og detaljer og kom med, når næste del af skriverejsen årshjulet rundt starter ved Imbolc den 1. februar. Du kan altid hoppe på Fortællerskens Årshjulet og starte din cykliske skriverejse, når det er tid for dig.

Men når du først er i gang, hænger de enkelte dele (den nye måneds skriveafsæt og øvelser) unægtelig sammen, for du er i gang med en skriverejse, som har dybe indre tråde og som forbinder dig til både årshjul og den naturlige cyklus.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Næste start 1. februar 2023
 ved Imbolc

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: