Tågen

”Kvækha!” hvisker Losgann fra løse linjer, men snart bliver hans hvisken både højere og mere dyb. Det bobler og så dukker han op på overfladen med et kækt udtryk i frøfjæset. Hans blik fanger mit og jeg ved at det er tid til at lytte. Udenfor kravler tågen over havelågen, lyset er dæmpet og gråt. Og jeg som trænger til sol og blå himmel, når jeg lige at skrive, så forvandler ordene sig for mine øjne og bliver til en frø. Kvækha!

”Vær hilset Losgann” smiler jeg, mens skrivelyset blafrer. Jeg er tilbage på mit værelse, der er længe til klokken 13, hvor vi skal mødes i biblioteket og tale om længsel. Jeg har lavet mig en kop styrkende te af den, jeg købte hos Grace på Primrose Café. Jeg drikker forsigtigt af den varme væske.

”Tåge” siger han og ser granskende på mig.

”Tåge” gentager jeg og skriver det i min bog.

Vi er ikke længere på værelse nummer 3 men i et tåget landskab ved søen, det magiske vandhul, hvor Losgann holder til.

”Jeg troede godt du kunne lide tåge?” spørger Losgann og hopper ud på sit åkandeblad. Søen er dyb og stille. Hvis vi holdt op med at konversere, ville tåge og sø sluge os og vi ville forsvinde. Søen minder mig om et sted i Sverige og dage, hvor jeg vandrede og så gennem andre linser. Dage, hvor jeg havde sans for magi.

”Det har du da stadigvæk, rejsende kvinde” griner Losgann, ”du er bare faret vild i tågen.”

”Magien har forladt mig” hører jeg selv sige. Det er sådan, det føles lige nu. Pludselig blev jeg grebet af melankoli, men den er ikke spor poetisk. Den er tung. Som i tungsind.

”Kvækha!” siger Losgann og du skal vide, at de ord er magiske i sig selv. De betyder pyt på frøsprog. Men i dem ligger også, at Losgann ikke er enig med mig og at han ikke har tænkt sig at tale mig efter munden. På sit blad i søen er han blevet en næsten usynlig skikkelse i det grynede lys.

”Medicin” siger han så.

”Medicin? Gentager jeg og skriver det i min bog. ”Hvad for en slags medicin?”

”Den bedste af dem alle. Magisk medicin.”

”Ah Losgann, den er sgu tarvelig. Jeg har jo netop fortalt, at magien har forladt mig og at jeg befinder mig en kuppel af træt melankoli.”

”Magien har ikke forladt dig, du har forladt magien.”

”Ikke med vilje” fremstammer jeg og må ærligt indrømme, at jeg ikke aner, hvor jeg for vild og hvad der egentlig skete. Måske er jeg bare vintertræt?

”Jeg troede godt, at du kunne lide vinter?”. Losgann laver en kunstfærdig piruette på sit blad i søen. Mit hår er vådt af den fugtige luft, de lokker, der befinder sig udenfor huen. Jeg snøfter og mærker, at trætheden er blevet det filter, jeg ser igennem. Et filter, som kan få selv den smukkeste udsigt til at blegne.

”Det kan jeg også” svarer jeg og mærker et pludseligt strejf af energi. Træthed blandet med en gnist. Af noget andet. Af et lys. Af det, der skal komme.

”Medicin” siger Losgann igen. ”Du er medicinen. Din sjæl ved udmærket, hvad du trænger til nu, men dit sind har travlt med at lave kludder i magien. For mange tanker, for meget muck. Muck er et ord, som ofte bruges i Det Magiske Univers. Jeg ved hvad det betyder og jeg nikker.

”Præcis Losgann, jeg kunne ikke have sagt det bedre.”

”Jeg kan give dig et par nøgleord” siger han og gør tegn til, at vores tete-a-tete ved søen er ved at være forbi. ”Stilhed. Natur. Intuition.”

I min skrivebog mellem linjerne ligger en nøgle. Den er helt tydelig nu. Jeg siger tak og smækker bogen i med et smæld. Jeg skal ud og gå tur i tågen.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
26. januar 2023

Historiemedicin for sjæl og hjerte

Julia Cameron, som du måske kender fra bogen “Kreativitet” og som altid har været til stor inspiration for mig, siger følgende:

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Og det i sig selv er redningsplanker og trædesten på den indre rejse. I urolige, kaotiske tider.

Din længsel

Din adgangsbillet til et af mine online forløb på Skriveskolen for Fortællersker er din skrivelængsel. Det har det altid været og det vil det altid være. Din længsel. For som Susan Cain skriver det så fint i sin bog “Bittersweet” er længslen både en kreativ og spirituel tilstand.

“Longing itself is a creative and spiritual state.”

If you are taken by longing, live it.
You can’t go wrong.
If you are going to God,
go with the sweet sorrow in the soul.
– Llewellyn Vaughan-Lee

Når skrivelængslen kalder

Mange kvinder kommer til mig og deltager på mine intuitive skrivekurser med den længsel i hjertet. Jeg kalder det skrivelængsel. Og nej, det handler som udgangspunkt ikke om at du skal skrive bøger eller gøre dine ord og fortællinger til et produkt.

Det er en subtil døråbning til din sjæl og det, der bor i dit hjerte. Det er en vej ind i længslens mysterier og ofte vejen til at skrive din sjæl ✍🏻💚 Det er essensen af mine Fortællersken skriveforløb uanset hvilket et af holdene, du deltager på. Du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Skriverejsen bringer dig ofte ind i Det Magiske Univers. Du inviterer fortællingens kraft med på din skriverejse og opdager, at du allerede har det i dig. Du skal bare øve dig på at folde det ud.

I pagt med årshjulet

Det får du inspiration til på Skriveskolen for Fortællersker. Og har du lyst til at skrive i pagt med årshjulet og forankre dig i den naturlige cyklus på en skriverejse, du foretager på egen hånd, et inderligt eventyr med ord og fortællinger, så hop på Fortællerskens Årshjul ved næste start den 1. februar, hvor det er Imbolc.

For her er længslen på ingen måde en kuriøs tilfældighed. Det er et særligt tidspunkt i naturen. Det er Imbolc.

Vi nærmer os Imbolc og næste start for nye deltagere i Fortællerskens Årshjul

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder. Hjulet snurrer året rundt og du kan springe på, når det er tid for dig. Næste start er 1. februar ved Imbolc, som er et gunstigt tidspunkt for spæde men kraftfulde nye begyndelser.

Ved Imbolc er vi halvvejs mellem Vintersolhverv og Forårsjævndøgn. Det er en keltisk ildfest-festival, hvor vi fejrer at lyset kommer tilbage og dagene bliver længere. Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Vi forankrer os i den energi, som vi også er en del af og nærer potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus. I Fortællerskens Årshjul skriver os ind.

Brigid og lysets ånd

Ved Imbolc holdt man ildfest for Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. En af intentionerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter (midvinter).

Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.

Vi mærker vores intention og sætter en indre bevægelse i gang

For det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention, hvad vi har lyst til og brug for at sætte i bevægelse og påbegynde. Her giver vi altså bevidst liv til vores intention om forandring, især de forandringer, som skubber os frem og transformerer os indefra.

Det er et kraftfuldt tidspunkt at ændre gamle vaner på og skrive nye historier og fortællinger. Så vil du gerne i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er Imbolc vitterligt et stærkt tidspunkt at begynde på.

Lyt dybt til din livssang og gør dig klar til at spire

Nu er det tid til indre forberedelse af de forandringer, som skal komme. Plant dine ideer og lad dem udvikle sig. Bring dine visioner og indre erkendelser ud gennem ordene, brug poesi, sang og kunst.

Det er meget intuitiv energi til rådighed lige nu, så lyt dybt og inderligt til din indre livssang og lad den smelte sammen med de nye kræfter, der kommer med det snarlige forår.

Kunst, poesi og små spirer

Imbolc er et tidspunkt at fejre, et gunstigt tidspunkt for kunst og poesi og for at pusle med de subtile spirer, der rører på sig. Det kan vi gøre på mange måder og selvfølgelig også gennem ord og fortællinger.

Skrivelyst og længsel?

Har du skrivelyst og længsel? Så er Imbolc det perfekte tidspunkt at starte eller genstarte din skriveproces på. Der findes aldrig et bedre tidspunkt end nu, men hvorfor ikke alliere dig med årstiden og den særlige energi, der er til rådighed lige nu?

At fejre jordens årlige cyklus er at deltage i en urgammel tradition, som er overdraget til os gennem tiden og fra før kelterne. De gamle keltiske festivaler falder på otte tidspunkter om året og er måder, hvorpå vi kan forbinde os til naturen og årstiderne og opleve den måde, det skaber resonans i os selv at være en del af den naturlige verden.
– Glennie Kindred –

Kan du mærke noget kalde?

Læs med videre for invitation og detaljer og kom med, når næste del af skriverejsen årshjulet rundt starter ved Imbolc den 1. februar. Du kan altid hoppe på Fortællerskens Årshjulet og starte din cykliske skriverejse, når det er tid for dig.

Men når du først er i gang, hænger de enkelte dele (den nye måneds skriveafsæt og øvelser) unægtelig sammen, for du er i gang med en skriverejse, som har dybe indre tråde og som forbinder dig til både årshjul og den naturlige cyklus.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Næste start 1. februar 2023
 ved Imbolc

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: