Vejret

Dagen efter er solen forsvundet. Vinden hyler i trætoppene og regnen pisker mod ruden. Jeg kan mærke det i det samme, jeg slår øjnene op. I dag bliver en grå dag. Det er en voldsom kontrast til lyset i går og til vores tur i skoven med madpakker, termoflasker og intention om at møde Brigid i skovens midte. Det gjorde vi på hver vores måde og det blev en fin eftermiddag. Vi lærte Beithe lidt bedre at kende og opdagede, at hendes intention med sin måned på pensionatet er at vi sammen åbner os for mere leg og latter.

Ha! tænker jeg og vender mig trodsigt i sengen, og hvordan skal vi så gøre det i dag? Selvom jeg sjældent vil være ved det, er jeg ofte sensitiv overfor vejret og mærker endda subtile vejrskift i min krop og i min sjæl. I går stod jeg med ansigtet mod solen og mærkede varmen, for når februar slår sine døre op, har solen fået nye kræfter og varme. Det gjorde så godt, det gjorde mig kåd og jeg levede højt på tanken om, at vi nu skulle lege, grine og danse mere. Ind i foråret, ind i alt det nye.

Men natten har fragtet mig tilbage til midvinterens havn. Snart er det fuldmåne.

Jeg står op, går i bad og tager turen ned af trappen og ind i spisestuen. Som altid er der ild i pejsen og eftersom det er mørkt i vejret, har Virginia tændt flere stearinlys, som oplyser rummet i et blødt fløjsskær. Skygger fra stole og borde rækker ud mod hinanden som i en dans. De andre er ikke kommet ned endnu, men der dufter af kaffe og hjemmebagt brød.

Da Virginia kommer ind med brødkurv og små skåle med smør og marmelade, smiler hun varmt til mig og hilser god morgen.

”Hvordan påvirker vejret dig, Virginia?” spørger jeg efterfulgt af et stort suk.

”Det er et godt spørgsmål” svarer hun og stiller brødkurv og skåle fra sig på bordet. Hun tager kaffekanden og skænker op til mig, hvorefter hun hælder lun mælk i. Hun ved, hvad vi foretrækker hver især. Hun har sans for de små detaljer.

”Og har du et svar?”

”Hvis du havde spurgt mig, om vejret påvirker mig, så havde jeg svaret ja. Uden tøven. Jeg mærker vejrskift og flydende fronter i mit blod. Jeg er en del af energien. Men mit humør, når vejret er som i dag, er det det, du tænker på?”

Jeg nikker og drikker forsigtigt af kaffen, mens jeg betragter Virginia.

”Jeg har en intention” svarer hun så, ”og det er ikke at lade mit humør være i konstant rutsjebanetur på grund af vejret. Men jeg kæmper ikke mod humørsvingninger, jeg mærker dem præcis som vejret. Hvis jeg er trist, så giver jeg mig selv lov til at have det sådan, jeg føler tristhedens væsen og skubber den ikke bort.”

Hun ser granskende på mig, mens hun skubber en hårlok væk fra ansigtet. Som altid har hun sat håret op i en knold på hovedet, mens løse lokker får lov til at danse blødt om hendes ansigt og skuldre.

”Er du da trist i dag?”

”Jeg er lettere irriteret over vejret” indrømmer jeg. ”Og over, at jeg ikke er i samme strålende humør, som da jeg gik i seng i går. Det var sådan en fin dag i går med sol, lys og Brigids ånd i skoven. Jeg mærkede et strejf af forår og følte mig pludselig fuld af ny energi og spontan glæde. Alt det er væk i dag. Jeg er træt.”

”Det, min ven, er typisk for februar og denne tid på året.” Virginia sætter sig på en af stolene ved bordet, det er første gang, hun har gjort det i min tid på pensionatet. ”Der er dage med vintertræthed og tung energi og så er der dage som i går. Det er en dans, hvor musikken skifter toneart og leje. Fra vinter til forår og tilbage igen. Din opgave er danse til musikken. Hvis du er træt, så tag en hviledag. En blidedag måske?”

Jeg ryster på hovedet. Det er ikke en blidedag, jeg trænger til. Det er noget andet, som jeg ikke kan sætte en finger på. En gnist af energi mast flad af lavtrykket.

”Jeg har lyst til magi” ryger det ud af munden på mig.

”Det var kodeordet.” Hendes stemme er pludselig hviskende og hun læner sig frem mod mig, selvom vi er alene i spisestuen. ”Det er dit kald.”

”Nu er jeg forvirret” siger jeg og opdager, at jeg også hvisker. ”Kodeord. Kald?”

”Der er en, du skal møde. Men jeg kan ikke fortælle dig mere lige nu. Kom ud til mig i køkkenet, når de andre har spist morgenmad og er forsvundet i hver deres retning igen. Det her er din hemmelighed og du kan ikke engang dele den med Elva.”

”Min hemmelighed. Jamen, er vi her ikke for at dele?”

”Ikke alt kan eller skal deles” svarer hun bare og rejser sig hurtigt fra bordet. ”Vi ses senere.” Hun forsvinder i retning af køkkenet og lukker stille døren bag sig. I det sammen kommer Elva og Beithe ind af den anden dør.

”God morgen” siger de i kor. Ingen af dem virker synderligt påvirkede af, at regnen slår mod ruden og skyerne hænger i laser. Mit eget humør er steget flere grader ved tanken om den hemmelighed, Virginia senere vil indvie mig i. Jeg smiler og hilser god morgen.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
3. februar 2023

If you are taken by longing, live it.
You can’t go wrong.
If you are going to God,
go with the sweet sorrow in the soul.
– Llewellyn Vaughan-Lee

Når skrivelængslen kalder

Mange kvinder kommer til mig og deltager på mine intuitive skrivekurser med den længsel i hjertet. Jeg kalder det skrivelængsel. Og nej, det handler som udgangspunkt ikke om at du skal skrive bøger eller gøre dine ord og fortællinger til et produkt.

Det er en subtil døråbning til din sjæl og det, der bor i dit hjerte. Det er en vej ind i længslens mysterier og ofte vejen til at skrive din sjæl ✍🏻💚 Det er essensen af mine Fortællersken skriveforløb uanset hvilket et af forløbene, du deltager på. Du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Skriverejsen bringer dig ofte ind i Det Magiske Univers. Du inviterer fortællingens kraft med på din skriverejse og opdager, at du allerede har det i dig. Du skal bare øve dig på at folde det ud.

I pagt med årshjulet

Det får du inspiration til på Skriveskolen for Fortællersker. Og har du lyst til at skrive i pagt med årshjulet og forankre dig i den naturlige cyklus på en skriverejse, du foretager på egen hånd, et inderligt eventyr med ord og fortællinger, så hop på Fortællerskens Årshjul ved næste start den 1. marts, som i følge kalenderen er den første forårsmåned.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter 1. marts 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.
– Lykke Pia Jespersen –

“Jeg glæder mig allerede til næste måned. Det føles som et lille bål, du sender ud,
det varmer, det lyser op på en venlig måde og det viser vej.”
– Maud, som deltager i Fortællerskens Årshjul –


ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: