Kintsugi

På den femtende dag i marts vågner jeg til spæd solskin og bliver liggende lidt i sengen, mens jeg sender de vante tanker bort. Tanker, der som magneter tiltrækkes af negative energier. Det kan være alt fra gamle minder og håb, der hænger i laser. Hvad som helst. Men i dag er jeg i stand til at sende dem bort og hvad mere er, de forsvinder. Ingen kamp. Ingen modstand. Jeg er vågnet på en ny kyst i min sjæls forunderlige landskab.

Den kyst skal nu udforskes, men jeg vil gøre det i sindigt tempo. Lade det opstå, efterhånden som jeg bevæger mig indad og åbner døre, der ikke fandtes før. Særligt en dør har jeg lyst til at låse op, for jeg ved nu, hvor nøglen befinder sig. Måske husker du pigen med violinen? Vi er tilbage sidst i februar og Beithe og jeg er alene på pensionatet. Det sker i køkkenet. Beithe spørger mig, om jeg kan mærke min indre pige nu og jeg svarer nogenlunde sådan her:

”Jeg kan høre min indre pige rumstere. Hun vil gerne overbevises og kun jeg kan gøre det. Ved at gå vejen i tillid og ved at holde hende tæt til mit hjerte. Hun spiller på sin violin et sted i skoven. Hun er ikke faret vild, men det er jeg.”

Mange dage er gået og vi er midt i marts. Tæt på Forårsjævndøgn og den Ostara fejring, som Fionnuala har forberedt. Her vågner jeg og ved, at jeg ikke længere er faret vild, for jeg kan høre hende synge. Violinens toner er smukke og dragende og vi danser sammen på sengen, mens lyset glider ind under gardinet og hvirvler op i søvnigt støv. Følelsen af vildfarelse er borte nu og hun er helt tæt på. Min indre pige.

Jeg er blevet inviteret til at gå i eneboerens spor og til at lære mig selv at være fortrolig med den visdom, der bor her. Det giver mig ro, det mærker jeg nu. Modstanden er forduftet. Nysgerrighed efter at folde mit indre mysterium ud og gøre det i selskab med min indre pige, er som en mirakelkur, en godgørende medicin.

Jeg sukker og står op. Glæden følger med.

Mens jeg står i badet, vokser min nysgerrighed og ikke kun på min egen rejse. Hvad mon Elva og Maize har gang i nu? Vi fik alle vores opgave og frø under Kragemånen. Mon de er ligeså tilfredse med deres kald som jeg er det? Elva virkede lidt frustreret under middagen i går aftes, men det kan meget vel have været modstanden, der spillede hende et puds. Modstand og åbenbaring går hånd i hånd. Og en ting er sikkert. Jeg kan ikke spørge Elva om det, hvis hun vil, må hun fortælle mig det selv.

Måske er det snart tid til en tur til byen? Måske Grace har en te, der kan løsne den sidste modstand og sende rester af tvivl på porten? En te, som kysser de sår, der stadig bløder og som renser sårene, så de kan blive til smukke ar?

Det får mig til at tænke på Kintsugi, som er en japansk livsfilosofi for det skårede og det ødelagte. Det er en kunst, der stammer tilbage fra 1400-tallets Japan, hvor landets øverste leder og shogun, var så utilfreds med den måde, en af hans ansatte havde limet noget keramik sammen efter at have tabt det på gulvet, at han ansatte nogle dygtige japanske håndværkere og bad dem om at finde en mere æstetisk måde at reparere den kostbare keramik på.

Løsningen blev starten på Kintsugi. Direkte oversat betyder det at ”forbinde med guld”.

Man brugte ægte guld, lim og en tynd pensel. Man satte forsigtigt den skårede keramik sammen med guld og opdagede, at den nu var smukkere end før. Kintsugi tager afsæt i det øjeblik, hvor noget går i stykker og det er ikke kun keramik, der falder på gulvet og bliver smadret. Det gør mennesker også. Kvinder som os.

Kintsugi viser os, at selvom vi er gået i stykker, så er vi stadig hele. Vi er stadig smukke, vi er noget særligt. Vi kan samle skårene og sætte dem sammen med guld. Men Kintsugi er ikke et quickfix, det tager tid at lime krukkeskårene sammen med guld. Hvis du vil lære dig selv Kintsugi, må du øve dig og det kan tage år, inden du mestrer kunsten. Heldigvis handler det ikke om at komme hurtigt frem og få et bestemt resultat. Det handler om at komme det rigtige sted hen og med tiden opdage det egentlig resultatet. Det sande. Det ægte. Det smukke. Skår, der er sat sammen med guld. Skønheden i det uperfekte.

Da jeg står ud af badet og kommer i tøjet, smiler jeg så bredt, at det gør ondt i ansigtet. Mine muskler er uvante med bevægelsen. Sulten har meldt sin ankomst og jeg glæder mig til Virginias nybagte brød og kaffe med lun mælk. Hvad mon hun disker op med i dag?

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet (Forår)
15. marts 2023

Image by Photobeard, Dreamstime (c)

Skriv med mig

Som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme, den indre stemme. Det gør jeg bl.a. ved at skabe de rum, som jeg tilbyder på mine online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker.

Og jeg hjælper dig også med at genfinde din skriveglæde. Du er nemlig skabt til at skabe og som kvinde er det essentielt, at du bruger din iboende kreativitet og skaberkraft. Det er sundt, livgivende og forløsende. Det kan gøres på mange måder og områder i vores liv, men har du skrivelængsel er det sikkert og vist. Der er ord i din jord.

Når vi skriver intuitivt, øver vi os på at lytte og skrive det, vi hører.

Intuitiv skrivning er lytteskrivning

Jeg skænker dig skriveafsæt og øvelser, der blandt andet handler om at forbinde os til vores intuition og til den verden af visdom, der findes i vores egen sjæl. På mange måder er den kreative proces og skrivevejen en rejse, hvor vi bevidst anvender vores feminine energi, som vi lærer at bruge på en ny og nærende måde. Gennem ordene, skriverejsen og de fortællinger, der dukker op og hjælper os, kan vi igen lære at hvile i os selv.

Vi genfinder vores livsglæde og skrive med en styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende, end når vi skriver mentalt fra sindet. Efterhånden opdager vi nemlig, at ordene og skriverejser skaber dybe tråde til vores liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er os. Fra et dybt sted i os selv, fra vores sjæl.

Du lærer at lytte og finde din indre stemme gennem ordene og det, du skriver. Du møder måske din indre vise kvinde og din indre pige og opdager, at de to på et tidspunkt smelter sammen. Det er en kraftfuld cocktail!

Men have their own story-making and myth-telling, but in the old Gaelic traditions, women were bards and poets too. Still, today, the voices of women are quieter, and our stories are less often heard. The Wise Woman is a woman who has reclaimed her stories and has found the voice with which to tell them. The Wise Woman is remaking the world.
– Sharon Blackie –

Skrivecoach, underviser og fortællerske

Min rolle som fortællerske, skrivecoach og underviser er at skabe rum fuld af åbenhed, magi og kærlighed, hvor blandt andet fortællinger kan opstå og guide os på vej. Rum, som åbner op og giver tilladelse til nærvær og fordybelse.

Skrivelængsel er et symptom og handler faktisk sjældent om, at vi partout skal skrive en bog eller give noget videre til offentligheden. Det handler om vores længsel efter os selv, vores sjæl og den visdom, der bølger dybt i os.

Længsel efter at hengive os til vores kreativitet og skaberkraft og tage det igen, som vi har mistet undervejs. En visdom og en vej, som vi kan skrive og som bliver til, mens vi gør det; skriver og hengiver os til processen.

Mine kurser har til huse på Skriveskolen for Fortællersker. I 2023 foregår samtlige kurser online, men det er ikke et nødvendigt onde. Tværtimod.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 8 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Er du klar til at booke din skriverejse og rejse ind Det Magiske Univers? Vække din indre fortællerske og skrive din sjæl? Herunder får du en liste over kommende skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker. Klik på link og rejs videre til invitation, detaljer og tilmeldings.

Og husk, er det Fortællersken Pennens Kraft, der kalder, så skal jeg have din tilmelding i løbet af de kommende dage.

Holdstart er den 20. marts ved Forårsjævndøgn. De sidste 3 kvinder får Ostara rabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret. Er du den ene, skriver du blot Ostara i kommentarfeltet ved tilmelding, så udløses rabatten.

Skriveskolen for Fortællersker
Forår/Sommer 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Nye deltager starter den 1. april 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du kan løbende tilmelde dig Fortællerskens Årshjul. Dit kursus starter den 1. i måneden som du ønsker.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT (Forår)
Holdstart den 20. marts 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Varighed 4 måneder

Ostara rabat til de sidste 3 kvinder.

Pris DKK 2500,- (skriv Ostara i kommentarfeltet ved tilmelding).

Deltagergebyr kan opdeles i 2-3 rater, det koster ikke ekstra.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN, PENNENS KRAFT


Fortællerskens Sommerskriveskole


Holdstart den 5. juni 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 1950,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. maj 2023
Pris DKK 1600,-

Varighed 5. juni – 31. august

TILMELDING FORTÆLLERSKENS SOMMERSKRIVESKOLE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: