Ildfrøen

På den attende dag i marts er vejret gråt og finregn fugter luften. I dag er vinden stille. Naturen holder vejret og jeg glider gennem den dør af langsomhed, som tilbydes. Jeg har ikke travlt. Desuden er det lørdag og jeg har forstuvet min fod.

Tidligere var den slags en forbandelse, men noget må være sket, for jeg undersøger nysgerrigt det budskab, der kan være i små uheld og ting, der gør, at vi må sænke farten og sætte os ned.

Som kvinde elsker jeg frisk luft og bevægelse, jeg værdsætter mine daglige gåture og vil for alt i verden ikke undvære dem. Men det er jeg nødt til nu. Hvad skete der? Det er så småt, at det kan synes helt ubetydeligt, men jeg fik et vrid i foden, da jeg skulle tage mine støvler af. Hvad? Ja, det var sådan, det skete. Det gjorde ondt og inden længe vidste jeg, hvordan det var fat. En forstuvning.

Der er gået et par dage siden uheldet. Min fod har det lidt bedre, men slet ikke nok til, at jeg farer ud af døren efter morgenmaden for at gå en af mine ture. De er sat på standby. Forsigtigt kravler jeg op af trappen og finder mig til rette ved bordet under vinduet. Eftersom vejret er gråt og lyset dunkelt, tænder jeg stearinlyset. Flammen danser. Længe betragter jeg den, så længe at det bliver en meditation. I flammen får jeg øje på ham. Ildfrøen. Han ligner Losgann til forveksling, men der er et andet skær over ham.

”Er det dig Losgann?” hører jeg min stemme hviske fra et sted indeni.

”Jeg er Ildfrøen” proklamerer han. Han ler og dér har jeg mit svar. Den latter kender jeg. ”Måske har du en ide om, hvorfor jeg kommer til dig i dag og på denne måde?”

Jeg smager på spørgsmålet. Er det en test eller bare en høflighedsfrase?

”Så meget ved du” griner Ildfrøen og danser i flammen. ”Jeg er her ikke for at være høflig. Jeg er her for at udfordre dig og for at hjælpe med at åbenbare din sjæls sandhed.”

”Store ord, Losgann.” Så, nu har jeg sagt det. ”Skal jeg virkelig gætte?”

”Ved du det ikke?”

”Jeg har en formodning, svarer min stemme. ”Du er kommet for at vise mig at intet er tilfældigt og at min forstuvede fod er en gave i forklædning?”

Mere latter, mere ilddans. Den koldblodede frø har allieret sig med ilden.

”Ja, det er godt nok ærgerligt med den fod. Jeg ved, hvor højt du elsker din frihed, bevægelsen på gåturene og havet, der nu forgæves kalder dit navn. I stedet har du fået stuearrest. Åh så trist!”

Nu er det min tur til at le.

”Losgann, jeg har luret dig. Men hvorfor kommer du i ild? Du kunne ligeså godt have danset på et åkandeblad i mit vandglas.”

”Det kan du jo tænke lidt over. Ja, faktisk er det kontemplation, jeg vil ordinere. Du får nu mulighed for at fokusere fuldt og helt på din opgave uden forstyrrelser. Lad dine meditationer vare lidt længere, lyt efter det, der pulserer under overfladen. Det er tid nu.”

”Er det min opgave, du mener? Fortællingen, der skal åbne døren til eneboerens spor?”

”Så Cailean er blevet din lære? Det burde jeg have gættet. Kvækha! Men jo, det er da en enestående chance for at få det gjort. Om få dage er det Ostara, Forårsjævndøgn og det er jo for så vidt din deadline. Inden fejringen. Her vil døren åbne sig og mere siger jeg ikke.”

I samme øjeblik dør flammen ud og røg stiger til vejrs. Vægen gløder lidt og slukkes så helt. Ildfrøen er forsvundet. Men hans ord og budskabet er ikke gået forgæves. Jeg smiler, åbner min rejsedagbog og skriver: I dag mødte jeg Ildfrøen.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet (Forår)
18. marts 2023

Sidste chance, hvis du skal være med på forårsholdet af
FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT

Holdstart er den 20. marts ved Forårsjævndøgn. Ostara.

Jeg har 2 pladser tilbage på holdet og du er hjertelig velkommen. Hvis det kalder på dig og du bare kan mærke, at du skal være med, så vid, at du får Ostara rabat og sparer 200 kr. på deltagergebyret. Det kræver blot, at du skriver “Ostara” i kommentarfeltet ved tilmelding.

Mærker du lige dele fryd og frygt? Det er præcist som det skal være!

I Fortællersken Pennens Kraft får du en introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring. Men læs kursusbeskrivelsen herunder og mærk efter. Er det nu? Er du en af de sidste to kvinder, som tilmelder sig i løbet af weekenden og er med, når vi starter skriverejsen på mandag ved Ostara?

Jeg skal have din tilmelding senest søndag den 19. marts ved midnat.

Fortællersken Pennens Kraft, Forår

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 20. marts 2023 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

Fra Forårsjævndøgn

På forårsholdet af Pennens Kraft rejser vi fra forårsjævndøgn og ind i forår og sommer. Skriveafsæt og øvelser er tilpasset årstiden og de særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Det er ikke samme skriveafsæt og øvelser som på vinterholdet.

Guidning via ord og fortællinger

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken Pennens Kraft lader vi os guide af ord og fortællinger.

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det er nogle af de måder, vi skal gå på skrivende opdagelse i i Fortællersken Pennens Kraft.

Spirituel skrivning i Fortællersken Pennens Kraft

Spirituel betyder ikke manglende jordforbindelse. Tværtimod. Vi inviterer naturen og den naturlige cyklus ind i vores skrivning. Vi grounder og har kroppen med i processen.

Spirituel skrivning handler heller ikke om at undgå livet og dets genvordigheder. Spirituel Bypassing er på ingen måde formålet med spirituel skrivning i Fortællersken Pennens Kraft.

Vi skriver i livet og det, der står i vejen, er vejen.

Vi søger via pennens kraft at skabe forbindelse til det indre magiske univers, hvor ord og fortællinger fortryller og kan guide os på den indre rejse.

I Fortællersken har vi tillid til pennens kraft og vi går på skrivende opdagelse i nogle af de mange måder, hvorpå vi kan forankre os og skabe forbindelse.

Intuitiv skrivning med spirituel forankring

Vi leger, vi udforsker og øver os på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Vi lytter og har en fælles intention om at bruge fortællingens kraft som guide på den indre rejse.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og som kalder på intuitiv skrivning. Og i Fortællersken Pennens Kraft vil jeg gøre det på en helt særlig måde.

Skrivebreve, frænder og Kompasbogen

Fortællersken Pennens Kraft, består af skrivebreve i 4. dele som byder på skriveafsæt, inspiration og læring. Forløbet er i sig selv bygget op som en fortælling, der kan åbne døren til Det Magiske Univers. Du inviteres til at skrive dig ind.

I hvert skrivebrev stifter du bekendtskab med et nyt kraftdyr fra den keltiske tradition. Dyret er både fortæller og frænde. Hvert dyr har 3 nøgleord, som du får udleveret til inspiration og invitation.

Samtidig får du som deltager din egen kopi af Kompasbogen. Bogen er fuld af ideer, veje og måder til, hvordan du kan arbejde med fortællingerne og dig selv i processen og tage din skrivning dybt ind i livet og ud over skrivebordets kant.

Hvert skriveafsæt inviterer til, at du konsulterer kompasbogen og beslutter dig for, hvad du vil teste og afprøve. Om du tager imod invitation, er helt op til dig.

Kompasbogen har følgende emner:

 • Intentionens Kraft
 • Ritualer
 • Tarotkort som vejledning og skriveafsæt
 • Ord med særlig energi og kraft
 • Meditation
 • Årshjulet
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Hende som spørger
 • Morgensider
 • Bøn
 • Gåturen
 • Frænder og hjælpere

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken Pennens Kraft er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 8 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT

Fortællersken Pennens Kraft

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter 20. marts 2023
Varighed 4 måneder

Som deltager i Fortællersken Pennens Kraft får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende bog (PDF-fil).
  Hver del af bogen med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
 • Din egen kopi af Kompasbogen med ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse i Fortællersken III og deler af viden, visdom, skrive og spirituel inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for bevidst at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Lejlighed til at afprøve forskellige veje og måder at skrive intuitivt på OG lade din skrivning blive et spirituelt anliggende også.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Glæden ved at være en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen.
 • Inspiration til at skriverejse i pagt med årshjulet
 • Mulighed for at lære en række kraftdyr fra den keltiske tradition bedre at kende. I hvert skrivebrev vil du møde en frænde og/eller fortæller, som tager dig med ind i en særlig sfære i Det Magiske Univers.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken Pennens Kraft består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.


Holdstart 20. marts 2023 ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

DELTAGERGEBYR

DKK 2700,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra. Gælder også ved ravnerabat.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Ostara-rabat!
Skriv “Ostara” i kommentarfeltet ved tilmelding, så skænker jeg dig 200 kr. i rabat på deltagergebyret.

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. Der er ikke bestemte datoer og tidspunkter, du skal kunne deltage på.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Klik på billedet herunder for tilmelding

Tak til dig Lene, for at skabe dette fantastiske univers. Du er virkelig god til at inspirere, vejlede og udfordre. Jeg tager nogle rigtig gode værktøjer med mig herfra, og en stor portion selvtillid oven i.
– Ulla som deltog på et tidligere Fortællersken hold –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser fra kvinder, som har været i skriveforløb hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: