Kvinde med kogle

Klokken har forladt tretten og vi forlader pensionatet. Willow May og jeg. Vi skal en tur i skoven. Jeg er kommet mig over morgenens misforståelser, der nu mest af alt synes som en behagelig spøg. Vi går ud af lågen og tager stien til højre, der fører os sidelangs pensionat og have og ud på den store vej. Jeg ved, at der er en skov i nordlig retning og at det er lettest at komme derhen via stranden. Det er så ikke her, vi skal hen i dag.

Willows gang er svajende og blød. Hendes nederdel flagrer i vinden og kastanjekrøllerne har fået selskab af en lysegrøn beanie. Det er hverken koldt eller varmt, maj har endnu ikke skruet op for temperaturen. Der er dage, som minder om først i april og andre, som bringer tankerne hen på efterår. Bortset fra at alt nu er grønt og frodigt. Måske er maj også endt i et tomrum, hvor der er vendt op og ned på det hele?

”Denne vej” siger hun og går gennem selvsamme låge, som jeg benytter, når jeg skal ud til Cailean. Det undrer mig lidt. Heldigvis vælger hun en anden vej end den, jeg kender. Hun fører mig langs slanke birkestammer i et mere åbent stykke af skoven, hvor skovbunden bugner med anemoner og andre små blomster. En eksplosion af grønt med farveklatter som et abstrakt billede, der viser sig at være figurativt, når man kommer tættere på. I det hele taget føler jeg mig underligt til mode, som var jeg oppe i de højere luftlag samtidig med, at jeg vandrer på jorden ved siden af Willow May.

”Her har jeg aldrig været før” siger jeg bare for at sige noget. Hun ryster på hovedet, mens vi går og bekræfter. Denne del af skoven er ukendt for mig. Nu følger vi ikke længere den langstrakte sti mellem birketræerne, men siksakker ind og ud mellem bøg og sporadiske graner. Skoven skifter karakter og bliver mørkere. Jeg føler mig usikker og kaster et stjålent blik på Willow, men hun går hjemmevant videre i sin søgende siksakkende gang.

”Jeg leder efter et bestemt træ” betror hun mig. ”Det er lige her et sted.”

Vi er nu i granskov, skovbunden er fuld af nåle, kogler og skygge. Og pludselig er vi dér. På en uventet plet blandt store graner i ring. En lysning.

”Kun den, der farer vild, vil finde lysningen i skoven” siger Willow og griner højt. Hun virker lettet.

Da får jeg øje på den. Den største gran af dem alle. Trådt lidt i forgrunden og ind i cirklen. Bare en smule, men nok til at man ser det. Den holder rummet. Det er jeg ikke i tvivl om. Og træet er det, som Willow havde i tankerne, da hun førte mig ud i skoven.

Hvad ved graner om tomrum?

”Hvad graner ved om tomrum?” Willow ser alvorligt på mig og løfter en pegefinger med grøn negl. ”Det skal du snart blive klog på. Hvis du altså lægger din skepsis bort og lover at lytte.”

Med langsomme skridt går Willow hen til det høje grantræ og bøjer sig for dens fod. Jeg ser at hun kysser en kogle, som hun har samlet op og at hun nu takker granen for gaven.

”Jeg har bragt dig en ven” siger hun så højt, at både jeg og de andre grantræer kan høre det. ”Hun har brug for at lære mere om tomrummets kraft.”

Willow træder tilbage og gør tegn til, at jeg skal træde frem. Da jeg stiller mig foran grantræet, forsvinder hun i baggrunden. Jeg er alene med det store træ dybt i skoven.

”Vær hilset” fremstammer jeg og takker på forhånd det smukke træ for dets tid.

”Sæt dig ned” brummer træet og jeg lader mig falde på halen i en klodset bevægelse. Det gør ondt. Jeg er landet på en kæmpe kogle.

”Den er din” hører jeg stemmen sige, ”tag den med dig hjem. Den er et symbol på din visdom og på det, du nu skal skænke dig selv. Ro og regeneration i tomrummet. Koglen kan hjælpe dig med at holde fokus, men du skal holde den, så den kan holde dig. Det er med andre ord op til dig at skabe forbindelse.”

Jeg nikker højtideligt og fisker koglen frem under mig. Den er smukt formet, harmonisk og god at holde om. Den falder ligesom ind i min håndflade og bliver en forlænget del af mig.

”Hvad vil du gerne vide om tomrummet?” Grantræet går lige til sagen.

”Jeg er bare blevet i tvivl” indrømmer jeg blankt. Jeg føler mig modig med koglen i min hånd.

”I tvivl om hvad? Har du da ikke været i tomrummet før?”

Jeg ler en smule hysterisk.

”Ork jo, masser af gange. Men denne gang er det anderledes.”

”Det er fordi du befinder dig i en særlig kraftfuld overgangsfase” svarer træet uden en gran af tvivl.

”Hvilket vil sige?” fisker jeg.

”At du ikke har været her før. I dette tomrum.”

Pludselig er tomrummet fysisk symboliseret af de høje graner i cirklens kant. Jeg kan høre vinden synge i trætoppene og fornemme grannålenes lydløse rejse fra top til skovbund. Med koglen i hånden og håb i hjertet får jeg adgang til et sted, jeg aldrig har været før. Et sted dybt i tomrummet. Mine spørgsmål forstummer og tvivlen går samme vej.

”Det er sandt” udbryder jeg og mærker intenst følelsen af at gå over en bro. Den svajer faretruende over den store flod. Strømmen er stærk og ikke langt fra broen findes et voldsomt vandfald. Man ønsker ikke at ryge ned og blive taget af vandet. Man ønsker bare at holde balancen og komme helskindet over til den anden side.

Mens jeg sidder hos den store gran, går jeg over broen uden anstrengelse. Med koglen i min hånd rejser jeg gennem tid og sted. Pludselig er jeg en ørn, som svæver over landskabet og ser det hele i svævende perspektiv. Dernede er hun så lillebitte. Kvinden med koglen ved grantræets fod. Men det skal man ikke tage fejl af, for det, at hun sidder lige dér lige nu, har stor betydning for historiens videre forløb.

Willow prikker mig på skulderen og jeg farer sammen. Med hjertet i halsen og koglen i hånden rejser jeg mig op, en smule groggy, takker grantræet for kogle og ord og går med Willow tilbage til lågen i skoven.

”Nå” siger hun, da vi skråner over marken tæt på landevejen. ”Fik du dit svar?”

”Hulter til bulter” siger jeg og aner ikke hvorfor. ”Hulter til bulter.”

Vi ler, Willow May og jeg. Vi ler så tårerne triller.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
10. maj 2023

Photo by Stocksnapper, Dreamstime (c)

Skoven

Findes der noget bedre end en tur i skoven? Både fysisk på gå- og vandreture og via ordene og fortællingens kraft.

På sommerens skrivekursus, min intuitive skriveskole, får du en unik chance for at kombinere din glæde ved skov og træer med din skrivelængsel. Vi skal nemlig skrive os ind i skovens magiske univers. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Kun den, der vover at fare vild, vil finde lysningen i skoven.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning. Der er ikke bestemte dage, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det. Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Et sommerligt skriveeventyr

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen. Også selvom vi er alene.

Du kan deltage på mit online hold eller tage kurset alene

I år vælger du selv, om du vil være en del af holdet (online) eller du vil foretage skriverejsen alene. Invitation, detaljer og tilmeldingslink finder du herunder. Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri. Kom med i skoven.

Intuitiv Skrivning: Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august 2023

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen den 5. juni.

Vil du være med i min online gruppe eller skriverejse på egen hånd

Du bestemmer selv, om du har lyst til at være en del af min hemmelige gruppe og mit undervisningsrum på Facebook eller om du har brug for at hellige dig den indre rejst og tage kurset alene.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Du får selvfølgelig vejledning til, hvordan du kan bedst formulere din intention, så den rummer det, du ønsker dig af din skriverejse.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

I forløbet møder du træerne, skovens væsener og du lærer mere om tærskler, både i naturen og i fortællinger.

Den første kreative fase

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på min intuitive sommerskriveskole.

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et magiske sommereventyr af ord og fortællinger
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som gerne vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers
 • som gerne vil være en del af en skrivegruppe ELLER som gerne vil skriverejse alene
 • som er nysgerrig på, hvilke fortællinger, der lander i din pen, når du skriver intuitivt
 • som er i et mellemrum på din livsrejse, som er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.

Og meget mere. Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, så skriv til mig på skrivehuset@gmail.com eller giv mig et kald på telefon 29476483. Læg en besked på min telefonsvarer, så ringer jeg dig op så hurtigt som muligt.

Deltag på holdet og vær med i skrivecirklen (online)

I en hemmelig gruppe på Facebook holder jeg er et skriverum med næb, kløer og kærlighed. Du bliver du en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet holder jeg i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Eller skriv alene uden at være en del af den ydre cirkel

Måske har du ikke brug for at være en del af den ydre cirkel, mit hold?

Måske har du behov for at skriverejse alene og hellige dig det indre fuldt og helt?

Hvis det skal være sådan for dig, skriver du det i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers.

Fra 5. juni til 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod.

Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Hvis du skriverejser alene

Deltager du på egen hånd, behøver du slet ikke at være online bortset fra, når du modtager materialet (hver måned) og downloader det, så du kan tage det med dig, hvor end din sommer går hen.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces uanset, om du er med på holdet eller skriverejser alene.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • Inspiration fra træer, deres symbolik og skovens væsener
 • En direkte oplevelse med intentionens og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Inspiration til at skrive intuitivt og sætte din indre fortællerske fri
 • Billet til en eventyrlig sommerskriverejse i skovens univers

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deltagergebyr

DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms.

Kan jeg betale i rater?
Ja, det kan du. Du kan betale beløbet i 2-3 rater, det koster ikke ekstra, men du forpligter dig i så fald til at betale det fulde beløb indenfor aftale tidsramme. Skriv i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig det.

Hvad hvis jeg vil tage kurset på egen hånd?
Hvis du vil deltage alene og uden at være en del af den ydre gruppe, skriver du blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: