På den anden side af fuldmånen

På den anden side af fuldmånen vågner jeg brat. Søvnen er forsvundet og dagen er ny. Sprød lyd af dug klimprer. Æbletræet blomster og solsorten synger sin sang. Således er scenen sat, jeg kan ikke sove mere, så jeg står op og går tidligt til havet. Havet er roligt i dag og kalder mig frem til første række. Kanten mellem sand og vand. Stedet, hvor tanker forstummer.

Ser du, jeg har mistet tråden. Den tråd, der var så tydelig og som jeg holdt så godt fast i. Kun for at opdage, at den blot førte mig et lille stykke af vejen, så gled den ud af hånden og forsvandt. Nu står jeg på kanten til hav og sommer og ved ingenting.

”Har du samlet de brikker, du har fået?” skriger en måge, spørgsmålet rammer havet og slår smut.

”Fokus” siger selvsamme måge, inden den flyver videre og lader mig alene igen.

Fokus. Det er et godt råd i urolige tider. Hvad er mit fokus nu?

Da jeg kommer tilbage til Pensionatet er det stadig tidligt. Jeg kan høre Virginia rumstere i køkkenet og gøre klar til morgenmad. Selvom tanken om en kop kaffe frister, går jeg målrettet op på værelse nummer 3 og fisker min rejsedagbog frem fra skrivebordsskuffen. Jeg dedikerer en side til mågens råd. Mit fokus.

Det går op for mig at uklarheden ikke er et tilfældigt spind. Og hvad var det lige Willow May sagde? Maj er et særligt sted i år. Intet er som det ser ud til at være. Du skal huske, hvad du lærte i april. Jeg skriver en liste i min rejsedagbog. Mere kan jeg ikke gøre nu. Tomrummet omslutter mig og tiden går i stå.

Jeg hørte en lille fugl synge. Sangen handlede om det her sted.

“Kunsten at miste en tråd og finde en ny” sang han og gentog teksten igen og igen. Den er en del af refrænet.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
9. maj 2023

Ordforbindelse

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Og noget af det vigtigste at huske er: Vi skriver i livet.

Lad din skrivning være sjælearbejde

Hvis din skrivning er sjælearbejde, så skriver du også om sommeren. Du skriver på alle årstider og i al slags vejr. Derfor holder Skriveskolen for Fortællersker heller ikke sommerlukket, men tilbyder dig i stedet et vidunderligt sommerskrivekursus, som foregår i skovens univers.

Du vælger selv, om du vil deltage på mit hold (online) eller du vil foretage skriverejsen på egen hånd. Kurset foregår i perioden 5. juni – 31. august, men du skaber selv rum og den tid, hvor du skriver. Lad det passe ind i din sommer og din livsrytme, men lad det ikke gå i glemmebogen.

Skriv din sommer, skriv din sjæl. På Intuitiv Sommerskriveskole i skoven.

Skoven og Det Magiske Univers

“When we lose these woods, we lose our soul. Not simply as individuals, but as a people.”
– Kevin Walker
 –

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde ind i en fortælling. Skoven kan noget særligt. Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men her også magi og fortryllelse.

Skovens univers er som en del af vores sjæl. Skoven kender vores længsel.

Når du går ind i skoven, går du ofte ind i det ukendte og det er du nødt til, hvis noget skal ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det. Og det sker altid, når vi skriver. Det er ikke noget, vi kan tænke os til. Vi skriver os ind og møder inspiration, frænder og træer undervejs.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i ukendt skovterræn. Derfor har jeg valgt skoven som grundlæggende afsæt til sommerens skrivekursus.

Intuitiv Sommerskriveskole

På sommerens skrivekursus skal vi en tur ind i skovens magiske univers.
Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til at skrive.
Deltag på mit hold online eller tag kurset på egen hånd.
Forløbet foregår i perioden 5. juni – 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage.
Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din livsrytme.
Skriv din sommer, skriv din sjæl. I skoven.

Intuitiv Sommerskriveskole

Klik på link ovenfor for at rejse videre til invitation, detaljer og tilmelding.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: