Hvor magien bor

Det, der var skjult, vil blomstre i maj.

Ordene kommer til mig i landet mellem drøm og vågen. Ordene kommer som en brise, der kysser min kind. Det er Willow May, som på aprils sidste dag minder mig om noget, jeg lærte sidste år. Hun er der og så er hun der ikke. Men jeg hørte hende og mærkede brisens kys. Jeg står op, tager en stor trøje over natkjolen og med Fleur i hælene går jeg ned af trappen og ind i køkkenet. Lyset smyger sig legende gennem de små huller i gardinet, et mønster, der er enkelt og smukt.

Jeg sætter kaffe over og giver Fleur mad. Hun spiser hurtigt, drikker lidt vand og ser bedende på mig for at sige, at hun slet ikke er mæt. Køleskabet byder på skyr med blåbær og honning, der er to boller, som jeg lægger på brødristeren, ost, marmelade og peberfrugt. Overdådigt, siger jeg mig til selv og tillader det gyldne strejf af taknemmelighed bevæge sig gennem mig.

”Jeg drømte om Willow” siger Elva, da hun i det samme kommer ind i køkkenet. Hun har været i bad og er kommet i tøjet. Håret er vådt.

”Gjorde du?” Jeg ser forbavset på hende. ”Det gjorde jeg også. Men ikke i dyb søvn, hun kom til mig i grænselandet mellem drøm og vågen. Jeg kunne mærke hendes ånd, dufte hendes frodige parfume. Men hun er tidlig på den. Det er stadig april.”

Elva nikker alvorligt.

”Sandt, men mon ikke hun kom med et varsel? En invitation til at huske det, hun lærte os sidste år? Beltain. Det er jo Beltain, Eidheann og det skal vi fejre.”

”Det skal vi Elva. Lad os spise morgenmad og tale om hvordan. Hvad gjorde vi sidste år på Pensionatet? Jeg kan ikke huske det, jeg husker bare at jeg var stagneret og at Willow hjalp mig med at blomstre. Over tid og ved at have fokus på det gode i livet. I år fornemmer jeg også en slags afventen, et tåget tomrum.”

Vi dækker bord og sætter os til rette. Jeg skænker kaffe, Elva hælder havremælk i. Jeg husker mig selv på at spise langsomt og nyde hver en bid. Forestiller mig, at jeg betragter en kvinde, som mestrer nydelsens kunst. Langsomt smelter jeg sammen med hende, hun hvisker i mit øre, en kærlig opmuntring til at give tid. Det bliver lettere, tiden står stille, lyset leger med gardinet og udenfor køkkenvinduet kan jeg høre solsortens sang. Vi er tavse, taler ikke så meget som ellers, jeg fornemmer at Elva er samme sted som jeg. Også hun fik besøg af Willow, et slags forskud på majs skønne gave. Det, der var skjult, vil blomstre i maj.

Brónach aflyste vores aftale. Hun var nødt til at tage imod en kvinde i nød, der var brug for hendes hjælp. Hun ringede til mig og vi aftalte et nyt tidspunkt. I eftermiddag. Mon Brónach ved, at det er Beltain?

”Hun ved alt om jordens gaver og de naturlige højtider” betror Solsorten mig, da jeg lidt senere går forbi. Fleur er allerede på vej ud i klitterne og ned på stranden. ”Hun er den mester, du kan søge hjælp hos. Men hvornår er du selv klar til at være den mester, du faktisk er, Eidheann?” spørger han og lægger hovedet lidt på skrå. ”Du tøver stadig.”

”Gør jeg?” Tanken gør kroppen tung, et stød rammer mig i mellemgulvet. ”Hvorfor tøver jeg med at blomstre. Er det vejret? April har været en regnfuld affære og energien ikke så stor. Det var en lang vinter. Men foråret har tøvet og .”

”Tja, al den snak” siger Solsorten. ”Men hvad er der sket, mens du tøvende? Naturen har gjort, hvad naturen gør og er sprunget ud. Bøgen tog tilløb og sprang. I vovet lysegrøn og med et skrig. Ud over kanten og ind i livet, den rytme, der altid er. Det er din tur nu, Eidheann. Jeg siger det bare.”

Jeg er for længst holdt op med at undre mig over talende fugle. Det har du nok forstået. Det er en naturlig ting i mit univers. Der er så mange hjælpere og frænder, men hvis vi forkaster det som vås, går vi glip af magien.

”Tak for snakken” siger jeg til Solsorten og skynder mig videre, Fleur er forsvundet og jeg er nødt til at gå efter hende. Tanken om, at hun bliver væk er skræmmende. Men da jeg kommer ud i klitterne, kan jeg se hende på stranden. Hun står afventende og spejder min vej.

”Kommer nu” råber jeg og giver mig selv lov til at løbe, selvom det er stejlt og jeg kunne falde og forstuve min fod. Min krop er tung, men den bliver lettere ved tanken om, at jeg faktisk kan flyve. For der findes et sted i mig, hvor alt er muligt. Det er her, jeg er forbundet. Det er her magien bor.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Huset ved havet
30. april 2024


Store følelser er ingen hindring, de er et godt tegn

Det sker ofte, at jeg får mails og beskeder fra kvinder, som fortæller mig, hvorfor de ikke kan skrive. Kvinder, som giver det, der står i vejen, lov til at forhindre dem i at gøre det, de drømmer om. At skrive. Mange fortæller om modstanden, de forventninger, de har til sig selv og som gør, at de holder sig tilbage. Kender du det? Og måske også fortællingen om, at det er en del af den kreative proces, men den kreative proces begynder først, når du har taget pennen i hånden og begynder at skrive. Den starter ikke i tankerne, den trives ikke i det mentale felt.

Den trygge blokering

Modstanden er et trygt sted at være. Udsættelsen er tryg. Og det er paradoksalt, for egentlig er det jo ganske ulideligt at sætte sin længsel på evig standby og undvige det faktum, at der er ord i din jord. På skriverejsen begynder den kreative proces i det øjeblik, hvor vi formulerer vores intention (skriver den ned) og hvor vi efterfølgende tager pennen i hånden og begynder at skrive. 

Her er det vigtigt at huske på, at skrivelængslen ikke betyder, at du partout skal skrive en bog eller gøre din skrivning til et slags produkt. Det kan sagtens være, at der gemmer sig ideer til romaner og det sker uden tvivl, at du bliver overrasket over, hvor mange skønne fortællinger, du gemmer på bag modstand og forhindringer, men skrivelængsel er ikke et tegn på, at du skal være forfatter. 

Skrivelængsel er et kald fra sjælen. En spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget. Fint er det at have bøger i maven, men ofte er det noget helt andet, vi har i maven, når skrivelængslen kalder.  Det er en dyb og inderlig længsel efter dig selv, din sjæl og den livssang, du bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder du først ud af, når du møder op og dedikerer dig til processen. Processen er nøglen og den er hverken lineær eller forudsigelig. Til gengæld er den både terapeutisk og helende over tid.

Din skattekiste, din sjæl og dit guld

Det er ikke en hindring, at der er store følelser i spil. Tværtimod. Det er ikke et tegn på blokering, at du mærker modstand eller giver dig selv lov til at udsætte. Det er faktisk et godt tegn. For ofte danser vi rundt om det, der er vores drøm og længsel og lader aldrig os selv gå helt ind. Forestil dig, at er står en kiste med sjæleguld i en cirkel. Det er din kiste. Det er din sjæl og dit guld. Men cirklen er omkredset af en mur, du er nødt til at forcere, hvis du skal ind i cirklens centrum og tage det til dig, der dit. Din skattekiste, din sjæl og dit guld.

Skriv dig over muren

Muren består af mange sten. Sten af modstand, sten af gamle fortællinger, der hjælper med at blokere. Sten af frygt. Sten af udsættelse. Du ser muren og længes efter at komme på den anden side. I cirklen med din sjæl og dit guld. Det sted, hvor du skriver fra sjæl og hjerte og udlever den længsel, der bor i dit bryst. Hvor de fortællinger, der er til dig, finder vej til din pen og hvor du giver dem lov til at flyde. 

Hvordan kommer man bedst over muren? Ja, for der findes ingen genveje, ingen huller, ingen manglende sten. Svaret er simpelt. Man skriver sig ind eller i dette tilfælde: Man skriver sig over muren. 

Du skriver ved at beskrive

Forestil dig, at din pen er dit transportmiddel. Via ordene kan du kravle over muren og om på den anden side. Du skriver dig på vej, du skriver dig over muren og det gør du ved at beskrive muren.

Hvordan ser muren ud? Hvordan føles den? Befinder den sig i et særligt landskab i dit indre? Skriv det og få så mange detaljer med som mulig. Når du er klar, forestiller du dig, at du kan kravle over muren via ordene. Eller, måske behøver du slet ikke at kravle? For måske dukker en fugl op og tilbyder dig sin hjælp? Det ved du ikke på forhånd, men det dukker op, når du først er begyndt at skrive

Måske ender du på kanten af muren, hvor du tager dig et hvil. Herfra kan du betragte det nye landskab, du er på vej ind i. Du kan se skattekisten med guld og du kan mærke, at din sjæl kalder. Hvis kisten med guld ikke tiltaler dig, kan det være, at den forvandler sig og bliver til noget andet. En kvinde måske? En kvinde, du føler du kender?

Kan du forestille dig det? I stedet for at lukke af og lade muren være din evige undskyldning, kan du ved hjælp af fortællingens kraft skrive dig over muren og ind i det, der venter på dig. Kun ved at skrive får du opløst blokeringer og kun ved at skrive vil du møde inspirationen undervejs. 

Når vi allierer os med fortællingens kraft, kan alt skrives og foldes ud. Og som en af de kvinder fortalte, der deltager på et af mine skrivehold i øjeblikket: Jeg troede, at svære ting gemte sig bag modstand og frygt. Jeg blev så forbavset over at opdage, at det var glæden, kreativiteten og begejstringen, der holdt til dér. Og jo, hun har skrevet sig gennem svære etaper, for det gør vi, det findes ikke uden, men det vi får adgang til, når vi får sat fri og skrevet os ind: Det er det hele værd. 

Og det bedste er, at du får skrevet. Du er ikke blokeret. Du lærer at det, der står i vejen, kan være dit afsæt og at følelserne er fortællingens hjerteslag. 

Intuitiv Sommerskriveskole 2024
Kursus: Intuitiv Skrivning Vandet
Holdstart 1. maj 2024

Skal du være med på min intuitive sommerskriveskole? Er det din tur nu? Tid til at blomstre med naturen i maj og skrive dig ind i frodigheden? I år skal vi skrive og lege med vandets element, jeg har komponeret skriveafsæt og øvelser, som alle er forankret i vand.

Hvis du skal være med, er det tid til tilmelding. Tøv ikke længere. Kom, følg skrivelængslens kald. Skrivelængsel er sjældent en tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen.

Intuitiv Sommerskriveskole
Holdstart 1. maj 2024 (online)
Intuitiv Skrivning, Vandet

Du får en introduktion til intuitiv skrivning og rejser ind i et magisk univers af fortællinger, der er forankret i vandets element. Vi skal til havet, søen og floden, vi møder vandets væsener og skriver os ind.

Forløbet er for kvinder i alle aldre uanset forudgående skriveerfaring. Følg blot din skrivelængsel og din lyst til at gå på skrivende opdagelse i vandets element. Luk din indre fortællerske ud og lad din skriveglæde vokse.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i vandets element.

  • Du får en introduktion til intuitiv skrivning
  • Du møder vandets element, som bl.a. repræsenterer månen, det ubevidste, din intuition, følelser, hjertet, mystik, det flydende og dybe.
  • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
  • Du møder en eller flere af vandets væsener og kraftdyr
  • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Vandet og intuitiv skrivning

Vandets element er flydende, det er solnedgang, tusmørke og måne. Det repræsenterer din intuition, dit hjerte og dine følelser. Det handler om modtagelighed, indre visdom og at lade sig rense. Vandets element er oplagt, når vi begiver os på en intuitiv skriverejse som denne. Vi skal til havet, søen og floden. Vi finder vandhuller og kilder i skoven. Alt sammen gennem ord og fortællinger.

Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som er forankret i vandets element.

Den første kreative fase

I forløbet skriver vi i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt terræn og ofte ind i det ubevidste. Det skal vi lege med på min intuitive sommerskriveskole. Vi skriver fra sommerens og vandets energi.

Kurset er for dig

  • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
  • som har skrivelængsel
  • som har lyst til et magiske sommereventyr af ord og fortællinger
  • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
  • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
  • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
  • som gerne vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
  • som elsker vandets univers eller er nysgerrig på at lære det bedre at kende
  • som gerne vil være en del af en skrivegruppe
  • som er nysgerrig på, hvilke fortællinger, der lander i din pen, når du skriver intuitivt
  • som er i et mellemrum på din livsrejse, som er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.

Og meget mere. Hvis du er i tvivl om kurset er for dig, så skriv til mig på skrivehuset@gmail.com eller giv mig et kald på telefon 29476483. Læg en besked på min telefonsvarer, så ringer jeg dig op så hurtigt som muligt.

Deltag på holdet og vær med i skrivecirklen (online)

I en hemmelig gruppe på Facebook holder jeg er et skriverum med næb, kløer og kærlighed. Du bliver du en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet holder jeg i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i vandets univers og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse.

Ønsker du at skriverejse alene

Måske ønsker du at skriverejse alene? Du har brug for fordybelse og for slet ikke at være online, mens du skriver i sommer? Det er selvfølgelig også muligt, skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Du kan stadig konsultere mig som intuitiv skrivecoach på e-mail og få kyndig vejvisning på din skriverejse.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energiarbejde er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad vandets magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse. Det kan være ved havet, søen eller en flod. Det kan være en kilde eller et vandfald.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad vandet transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i vandets magiske univers.

Fra 1. maj – 31. juli

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod.

Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Eller i skoven.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

  • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Vandet.”
  • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (maj, juni, juli)
  • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces uanset, om du er med på holdet eller skriverejser alene.
  • Har du lyst, trækker jeg gerne et kort til dig fra The Healing Waters Oracle, som kan guide dig og skænke inspiration til din proces og fortællinger
  • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
  • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
  • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
  • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
  • Inspiration fra vandets element, kraftdyr og frænder.
  • En direkte oplevelse med intentionens og fortællingens kraft
  • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
  • Inspiration til at skrive intuitivt og sætte din indre fortællerske fri
  • Billet til en eventyrlig sommerskriverejse i vandets univers.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deltagergebyr

DKK 1650,-

Beløbet er inklusive moms.

Kan jeg betale i rater?
Ja, det kan du. Du kan betale beløbet i 2 rater, det koster ikke ekstra, men du forpligter dig i så fald til at betale det fulde beløb indenfor aftale tidsramme. Skriv i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig det.

TILMELDING (KLIK) INTUITIV SOMMERSKRIVESKOLE 2024

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted. Der er et begrænset antal pladser på holdet.

“Water does not resist. Water flows. When you plunge your hand into it, all you feel is a caress. Water is not a solid wall, it will not stop you. But water always goes where it wants to go, and nothing in the end can stand against it. Water is patient. Dripping water wears away a stone. Remember that, my child. Remember you are half water. If you can’t go through an obstacle, go around it. Water does.”

– Margaret Atwood –

Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.

Up ↑