Øen

Det regner i dag og skriverummet er mørkt. Men jeg kender vejen hen til skrivebordet, hvor jeg finder en tændstik og tænder skrivelyset. Et blødt lys breder sig i rummet og flammen danser. Denne morgen ligger bladet allerede på mit skrivebord. Det eneste, jeg behøver at gøre, er at tage briller på og se de gyldne pletter forvandle sig til bogstaver. Det er som en lydløs dans, en følelse af, at noget falder på plads. Så åbner fortællingens landskab sig og jeg ser. Denne gang er jeg ombord på et skib.

Skibet har forladt kajen og forsvinder snart fra kysten. Det er en tåget morgen, det er blevet efterår og luften er kold. Skibet er intuitivt forbundet med Kilden og den skrivelængsel, som kvinder bærer i deres sjæl og skibet er nu på vej ud til en øgruppe, hvor de kvinder, der skal komme, vil stige ombord.

Skibet og jeg er på vej ud for at hente de sidste kvinder, der skal være med i Vintercirklen, den indre rejse. Det er et online skrivekursus for kvinder forankret i vinterens energi og et kursus, hvor du får rig lejlighed til fordybelse og til at folde din skrivelængsel ud. Sammen vil vi skrive vinterens fortællinger.

Den 23. oktober er skibet tilbage og kvinderne samlet på én ø. Her starter Vintercirklen, den indre rejse.

Når skrivelængslen kalder

For hver eneste dag, der går, kommer vinteren nærmere og den enkelte kvinde vil mærke dens kald. Dybt i sin sjæl vil hun vide, at det er tid nu og hun vil iføre sig sin frakke og støvler og gå ned til kajen. Der er mange øer i skærgården, men hun har ved instinktivt, hvornår skibet lægger til hendes kaj.

Dér står hun i frakke og støvler med sin skrivelængsel som et barn, hun bærer i favnen. Der står hun med sjælen fuld af vinterlige fortællinger, der alle vil folde sig ud, når hun har sagt ja til skriverejsen og er gået ombord.

Genklang

Fra ø til ø sejler skibet og samler kvinderne op. Alle ser de ens ud på afstand, dog er de så forskellige, når man kommer tættere på. Alligevel opdager de snart, at der er en rød tråd mellem deres længsel og de fortællinger, der opstår i processen. De kan spejle sig i hinandens ord og sætninger, de kan se sig selv gå den vej og føle de følelser, som de andre kvinder gør. De opdager vævens spind og de tråde, der forbinder dem. De oplever fortællingens kraft sat i spil og forstår snart, at historiemedicin er noget af det fineste, vi har.

Din sjæls sang

Ombord på skibet får kvinderne at vide, at de ikke skal forestille sig det hele på forhånd. For man kan nemlig ikke vide. Bedst er det at møde op med åbent hjerte og tage imod det, der byder sig til. Et velkomstbrev fint rullet og med segl forklarer, hvordan man bedst kan gøre det. Åbne op og gøre sig modtagelig. Men ikke to skriverejser er ens, så hver kvinde vil efterhånden finde helt sin egen måde at være i Vintercirklen på.

“When you hear the sound of your song,
you will discover healing and new depths of in your soul”. 

Alle vil de ankomme til den ø, hvor Vintercirklen har sit skriverum. En ø midt i havet og ikke til at finde for hvem som helst. Den ligger udenfor navigationssystemernes formåen og kan ikke findes ved at taste tal og formler ind.

Kun kvinderne, som hører sjælens kald, ved at øen findes og at de må rejse derhen. Og kun de kvinder, som skal være med på vinterens skriverejse, vil iføre sig frakke, støvler og skrivelængsel og gå ned til kajen for at spejde efter skibet, der dukker op af efterårstågen.

Er du en af kvinderne på kajen?

Kun du ved, om du er en af de kvinderne, der står parat på kajen svøbt i frakke og skrivelængsel. Kun du kan sige ja til sjælens kald og gå ombord på det skib, der vil føre dig på vej.

Skriverejsen i Vintercirklen starter den 23. oktober. Gennem ord og fortællinger vil vi skabe rum og finde ro for bevidst at nære os selv og det, der gør godt.

Det kan være svært at skabe rum og blive lydhør overfor sjælens stemme og længsel i en travl hverdag. Og det kan være en udfordring at blive glad for vinterens og mørkets gave, hvis vi fortsat skal være i fuld vigør og have ligeså travlt som i den lyse del af året. Nu er dagene korte, mørket kommer tidligt og uanset om vi synes om det eller ej, kalder det os ind. Vi kaldes hjem.

Rodenergiens tid

Vinteren er rodenergiens tid. Energien lagres i rødderne og under jorden. Jorden er vinterens element. Ville det ikke være skønt, hvis du i vintermånederne kunne bruge lidt mere tid på dig selv og nære det indre, følge længslens kald og lytte til, hvad din sjæl synger om?

Det er min intention med Vintercirklen, den indre rejse. At vi hver især skaber rum og finder ro gennem skrivning og fortællinger.

Har du skrivelyst og længsel og kan du mærke sjælens kald, så kom ned til kajen, hvor skibet snart dukker op. Gå ombord, tilmeld dig Vintercirklen og vær med, når vi den 23. oktober starter vinterskriverejsen.

Vintercirklen er et online skrivekursus for kvinder. Du kan være med uanset, hvor i landet eller udlandet, du befinder dig. Og du skal ikke bevæge dig udenfor i mørket eller vinterstormen, du kan sidde trygt i din egen skrivestue og lade vinterskriverejsen folde sig ud.

Du får masser af inspiration i form af spørgsmål til refleksion, skriveafsæt og øvelser og citater, der vil føre dig på vej. Og jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene. Du kan bruge mig undervejs og få kyndig vejledning og inspiration til din skriveproces.

Find vej til din vinterkraft

Det handler om overgangen til mørket, selvomsorg og om det indre liv og tid til sjælen. Vi vil skrive og forankre os i naturens cyklus og årshjulet, vi vil fejre Vintersolhverv og i den forbindelse finde vores solhvervsord, som går igen i nytårsmanifestet.

Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk. Forløbet slutter med drømmetid, hvor du langsomt bevæger dig mod lyset ved Imbolc. Alt sammen gennem ord og fortællinger.

Gennem skrivningen er du bevidst til stede gennem alle vinterens faser og får uden et tvivl et andet syn på vinteren, end du havde før.

Vintercirklen, den indre rejse er et eSkrivekursus for kvinder. Vi starter den 23. oktober, og det er ved at være tid til tilmelding.

Som deltager i Vintercirklen får du:

  • 7 smukke skrivebreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og coaching. Skrivebrevene udsendes hver anden onsdag i de 14 uger, forløbet varer.
  • Min nye eBog Spirituel Skrivning. Her får du ideer, skriveafsæt og konkrete værktøjer til at forankre dig spirituelt i din skrivning.
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det.
  • Gratis medlemskab af mit skrivefællesskab Story Circle.

Vintercirklen – se invitation og detaljer i linket her

Vintercirklen 1

Vintercirklen, den indre rejse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: