Livet

Jeg venter lidt med fortællingen, skriver jeg i bogen, for lige nu har jeg brug for at sætte ord på det sted, jeg befinder mig. En station i et frostklædt landskab og fugle, som forkynder at vinteren kommer tidligt i år.

Det har været en underlig uge, revet ud af feriens favn efter blot en nat, dødsfald og farvel til svigerfar med alt, hvad der følger i dødens kølvand. Det sidste farvel, familie, mennesker, snakke og selve begravelsen. Der blev sat punktum for et liv. Men nu er de alle forsvundet og jeg står alene på perronen i morgenlyset, kulden kryber ind under huden og trætheden har lagt til kaj.

Så stopper ordene og jeg sætter mig på træbænken under skiltet med stationens navn.

”Hvor skal du hen, hvad er din destination?” hører jeg en stemme spørge. Hun står foran mig klædt i blå uniform og med huen trukket godt ned over ørerne. Det er en kold morgen. Jeg ryster på hovedet og lige dér går det op for mig. Jeg aner det ikke. Jeg er faret vild på et tidspunkt, hvor jeg mindst af alt ventede det, jeg er træt på et tidspunkt, hvor jeg burde have været frisk og udhvilet efter ferie.Jeg fryser om fingrene og det er uvist, om der overhovedet kører tog til denne perron.

”Kun den, der farer vild kan finde lysningen i skoven” siger hun og giver mig dermed en ledetråd. Hun forsvinder ind i den gule stationsbygning og jeg opdager, at fortællingen allerede er i gang. Vi har ofte en forestilling om, at tingene skal være på en bestemt måde og at en fortælling starter med et lynnedslag af inspiration. Men ofte kommer den, når vi skriver i livet.

Når vi skriver i livet. Skriver det, der er og sætter ord på tanker, følelser og alt det, vi ikke helt forstår. Når vi lader ordene komme, hvor svært det end er at beskrive og når vi lader bogstaver forme af de tårer, vi fælder. Måske vil toget komme, måske ikke. Måske vil det køre mig ud i skoven, så jeg kan finde lysningen, men jeg ved det ikke. Lige nu er her tomt. Ikke desto mindre skriver jeg, mens lysene brænder og himlen svøber sig i dramatisk lys. Vinteren kommer tidligt i år.

Senere får jeg øje på bladet. Det er landet på min ene støvlesnude, smukt er det med sine guldpletter og stoiske ro. Træet har givet slip på et blad uden at jeg mærkede det, og en fortælling er landet. En fortælling om et liv, der ebbede ud og en familie i sorg. En fortælling om afbrudt ferie og en kold morgen på en ukendt station. Mens skrivelysene brænder ved jeg det igen. Vi skriver i livet. Det er her magien opstår, det er her, fortællingerne er. I livet.

Næste fortælling følger i morgen.

Jeg ønsker dig en ærlig dag. Skriv i livet. Skriv det, som det er.

Kærlig hilsen
Lene

Vintercirklen 1

Vintercirklen, den indre rejse
Online skrivekursus for kvinder starter den 23. oktober

Du kan være med uanset hvor i landet eller landet, du befinder dig. Forløbet foregår online, du skal ikke ud i mørket og kulden, men kan skrive fra din egen stue.

Vi skriver i livet

Kom med, skriv i livet og lad magien opstå mellem linjerne. Vintercirklen er en hyldest til mørket og vinterens visdom og det sjælearbejde, vi kan gøre med vores ord og fortællinger.

Du får masser inspiration til at gå på opdagelse i din skrivelængsel og folde vinterens visdom ud.

Find vej til din vinterkraft

Det handler om overgangen til mørket, selvomsorg og om det indre liv og tid til sjælen. Vi vil skrive og forankre os i naturens cyklus og årshjulet, vi vil fejre Vintersolhverv og i den forbindelse finde vores solhvervsord, som går igen i nytårsmanifestet.

Gennem skrivningen er du bevidst til stede gennem alle vinterens faser og får uden et tvivl et andet syn på vinteren, end du havde før.

Forbindelse til kreativitet og intuition gennem fortællingens kraft

Vintercirklen er for dig, som ønsker at skabe kontakt til både kreativitet og intuition gennem fortællingens kraft.

I forløbet lærer du at bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse, skrive og navigere fra sjælen og sætte din indre fortællerske fri.

Intentionens kraft – din hensigtserklæring

Du vil blive inviteret til at formulere den hensigtserklæring med din deltagelse i forløbet. Din hensigtserklæring er en kontrakt mellem dig selv og Kilden.

Hensigtserklæringen er ganske magisk, for også her bruger vi ordene som tryllestav. Du lærer at skabe rum som landingsplads for ord og fortællinger og opdager, hvordan du ved at formulere en hjertelig intention, kan åbne op og bane vej for at netop det, du søger og har en intention om, lander på rette sted og tidspunkt i din proces. Intentionens kraft er stort.

Forankret i naturen og den naturlige cyklus

I Vintercirklen forankrer vi os i vinterens energi og finder samtidig ro og fordybelse gennem ordene. Skrivecirklen har bl.a. til hensigt at give din indre fortællerske ordet og vise dig, hvordan du åbner op og tager imod.

Vintercirklen er forankret i naturens og årstidens visdom. Skriveøvelser og afsæt har fokus på hver måneds kvalitet og ved at skrive dig ind i både måned, vinter og din egen kerne, vil du mærke større glæde, accept og forståelse for vinteren, mørket og dets gaver. Du lærer vinteren at kende på en ny måde gennem dine egne ord og fortællinger og den proces, der sættes i gang, når du deltager i forløbet.

Indre ro og fordybelse

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: