Magien

”Denne morgen har jeg udvalgt et blad til dig”. Han flyver gennem det åbne vindue til skrivestuen og lader bladet den sidste bid vej. Blidt lander det foran mig som svar på min bøn. Fra første færd står døren til det magiske rum åben, den gamle bøg nikker og ørnen er landet. Ja, det er skam ham igen, hvad du måske nok havde gættet?

”Er du ikke spændt?” spørger han og kan ikke skjule sin nysgerrighed. Jeg smiler og samler højtideligt bladet op. Dette er et særligt øjeblik, det tidspunkt hvor pletter af guld forvandler sig til bogstaver og en fortælling folder sig ud. Som altid er jeg fuldstændig uforberedt på, hvad der mon vil vise sig, jeg sætter mig til rette med udsigt til ørn og bøg i efterårspragt.

Jorden er dækket af et fint lag rimfrost, luften er skarp og lyset blødt. Naturen holder vejret, alle gør vi os klar til at lytte til dagens fortælling, som jeg nu vil læse højt for dig.

Der var engang en pige. Hun var anderledes end andre piger, for hun bar i sig et rigt indre liv, som ingen andre end hun selv kunne se. Hver morgen gik hun en tur i skoven, hvor hun talte med træer, fugle og store sten beklædt med mos.

En af stenene midt i en lysning var hendes særlige plads, det var her hun satte sig og fandt sig til rette blandt skovens træer. Hun lyttede og forstod instinkt, hvad træerne fortalte om. Ofte fulgte ravnen hende på vej, den kredsede med sin særlige stemme over trækronerne, når hun vandrede i skoven. Når hun sad på stenen i lysningen, sad ravnen på en gren i nærheden. Ligeså årvågen som hun. De var begge gode lyttere og havde en instinktiv forståelse for, hvad der dansede bag det tilsyneladende.

Pigens veninder forstod ikke helt, hvad hun lavede i skoven så tit. Hun var holdt op med at forklare sig. På mange måder følte hun sig som en fremmed i den verden, hun var blevet sat i, men i skoven fandt hun sig selv og kom hjem. Træerne var hendes venner, ravnen hendes frænde og den store sten var det sted, hvor hun skabte forbindelse til fortællingens kraft. Det faldt hende naturligt, det var som om fortællingerne vidste det. Her var en pige, som havde lært at lytte. Her var en pige, som havde øjne og hjerte for magi.

”Magi”, sagde træerne til hende, er noget du bevidst forbinder dig til. Hun nikkede højtideligt. Hvis du vil opdage de skjulte skatte, så er du nødt til at kigge bag de historier, som er skabt af hoved og tankespind. De historier, andre har påduttet dig. Du må spørge dit hjerte. Og når du har brug for hjælp, så må du bevidst påkalde dig fortællingens kraft og bede din frænder om hjælp. Ravnen gav lyd og samtyggede.

Pigen var lykkelig i skoven. Hun var sig selv. Men på et tidspunkt krævede den ydre verden og forventninger så meget af hende, at hun glemte skoven, ravnen og fortællingens kraft i mange år. Indtil den vinter kom, hvor hun var så træt og frygtelig deprimeret. Her drømte hun om ravnen og hørte en sang, der med sine længselsfulde toner kaldte hende tilbage.

”Står der ikke mere” siger Ørnen og ser skuffet på mig, da jeg forsigtigt giver slip på bladet og lader det falde til jorden. Jeg ryster på hovedet og ser på ham gennem tårer. Der er noget ved den pige. Jeg kender hende. Og snart er det vinter igen.

Næste fortælling følger i morgen.

Jeg ønsker dig en magisk søndag.

Kærlig hilsen
Lene

Vintercirklen 1

Vintercirklen, den indre rejse
Online skrivekursus for kvinder starter den 23. oktober

Kom med og sæt ord på din vinter. Find ro i mørket, skærp din intuition og skab rum til skrivning fra sjæl og hjerte. Vintercirklen, den indre rejse, vil støtte dig på din vej.

Find vej til din vinterkraft

Det handler om overgangen til mørket, selvomsorg og om det indre liv og tid til sjælen. Vi vil skrive og forankre os i naturens cyklus og årshjulet, vi vil fejre Vintersolhverv og i den forbindelse finde vores solhvervsord, som går igen i nytårsmanifestet.

Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk. Forløbet slutter med drømmetid, hvor du langsomt bevæger dig mod lyset ved Imbolc. Alt sammen gennem ord og fortællinger.

Gennem skrivningen er du bevidst til stede gennem alle vinterens faser og får uden et tvivl et andet syn på vinteren, end du havde før.

Vintercirklen, den indre rejse er et eSkrivekursus for kvinder. Vi starter den 23. oktober, så det er ved at være tid til tilmelding.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver 14. dag modtager du et inspirerende skrivebrev fra mig og som byder på skrivesæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Vintercirklen.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I forløbet finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være i kontakt med Kilden.

Du vil opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter om vinteren bl.a. Samhain og Vintersolhverv.

Invitation og detaljer finder du i linket her.

Husk at du får ravnerabat og sparer 150 kr. på deltagergebyret ved tilmelding senest i dag, søndag den 6. oktober. Rabatten udløber ved midnat.

Skriv blot kodeordet “vinterkraft” i kommentarfeltet, når du tilmelder dig.

Vintercirklen, den indre rejse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: