Skrivning og længslens kald

Det viser sig næsten altid. Der er stor forbindelse mellem længslen og de fortællinger, som den enkelte kvinde skriver i skriveforløbene. Og ofte kommer det bag på os, når vi nærmest får fortællingen serveret i processen. Den dybe genklang og den store overraskelse. Kom det virkelig fra mig? Det er rørende og befriende på en og samme tid. Det er forløsning.

Vi lærer ikke alene os selv at skrive i livet, vi lærer også at være i livet på en ny måde. Skriverejsen og turen rundt i årshjulet og den kreative cyklus med opture, nedture, tomrum og flow skænker os værdifuld læring i forhold til, hvordan vi kan tillade os at være og leve. Det er som om at fortællingerne åbner op for større medfølelse overfor os selv og tolerancetærsklen vokser.

Jeg har lov til at være som jeg er. Jeg har brug for det! Og når jeg kan tillade mig selv at danse i den kreative proces og opleve tomrum og tidspunkter, hvor kraften går under jorden og jeg stivner, bliver træt og er nødt til at sanke og restituere, så kan jeg også gøre det i livet. Det er jo naturligt.

According to Chinese medicine, it is accepted as natural that we fluctuate from being in balance to being out of balance. Peace of mind comes from not attaching a great deal of significance to either state.  We simply note our moods and physical states and gently move toward balance as best as we can, accepting it all as part of the flow of life.
– Charlotte Davis Kasl –

Sjælen kender vejen

Som vi skaber skriverum og allierer med os med gode ritualer og ting, der gør godt og inspirerer, skaber vi også nye rum til os selv i livet. Vi lærer at lytte og blive lydhøre overfor sjælens sang og det, der rumsterer indeni. Vi begynder også at indse, at vi er nødt til at skabe rum og give os selv af det, der gør godt. Sjælen kender vejen, men tanker og modstand står ofte som forhindringer på den vej.

The soul always knows what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind”
– Caroline Myss –

En ny måde at være i livet på

Skriverejsen og livet hænger sammen. Ordene, fortællingerne og ikke mindst processen viser os en ny måde at være i livet på. Vi giver os selv lov til at være med det, der er og vi mærker den kreative cyklus i os selv. Her handler det ikke længere om at være i konstant flow og altid at have overskud, det handler om at give plads og rum til det hele. Vi oplever efterhånden større accept med alle faser i livet og giver os selv lov til at være præcist, som vi er.

På mange måder er den kreative proces og skrivevejen en rejse, hvor vi bevidst anvender vores feminine energi, som vi lærer at bruge på en ny og nærende måde. Gennem ordene, skriverejsen og de fortællinger, der dukker op og hjælper os, kan vi igen lære at hvile i os selv. Genfinde vores livsglæde og skrive med en styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende, end når vi skriver mentalt fra sindet.

Efterhånden opdager vi nemlig, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til vores liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er os. Fra et dybt sted i os selv, fra vores sjæl. Nu forstår vi pludselig længslens kald.

It doesn’t interest me what you do for a living.
I want to know what you ache for and if you dare to dream of meeting your heart’s desire.
– Oriah Mountain Dreamer –

Skrivelængsel vinter

Øen – en fortælling

Jeg skrev lidt om det i morges, da fortællingen om Øen dukkede op af regndisen:

For hver eneste dag, der går, kommer vinteren nærmere og den enkelte kvinde vil mærke dens kald. Dybt i sin sjæl vil hun vide, at det er tid nu og hun vil iføre sig sin frakke og støvler og gå ned til kajen. Der er mange øer i skærgården, men hun har ved instinktivt, hvornår skibet lægger til hendes kaj.

Dér står hun i frakke og støvler med sin skrivelængsel som et barn, hun bærer i favnen. Der står hun med sjælen fuld af vinterlige fortællinger, der alle vil folde sig ud, når hun har sagt ja til skriverejsen og er gået ombord.

 Genklang

Fra ø til ø sejler skibet og samler kvinderne op. Alle ser de ens ud på afstand, dog er de så forskellige, når man kommer tættere på. Alligevel opdager de snart, at der er en rød tråd mellem deres længsel og de fortællinger, der opstår i processen. De kan spejle sig i hinandens ord og sætninger, de kan se sig selv gå den vej og føle de følelser, som de andre kvinder gør. De opdager vævens spind og de tråde, der forbinder dem. De oplever fortællingens kraft sat i spil og forstår snart, at historiemedicin er noget af det fineste, vi har.

Din sjæls sang

“When you hear the sound of your song,
you will discover healing and new depths of in your soul”. 

Kun kvinderne, som hører sjælens kald, ved at øen findes og at de må rejse derhen.

Læs resten af fortællingen om Øen i linket her.

Årstidernes kraft og energi

De forskellige årstider og tidspunkter på årshjulet skænker os forskellige slags rum. Hver årstid har sit element og sine særlige nøgleord og energiområder. Det er efterår nu, vi nærmer os vinter og her er det jorden og dermed rodenergien, der er i fokus. Vinteren er med andre ord et tidspunkt, hvor vi inviteres til at nære det indre og i endnu højere grad end ellers at lytte til sjælens kald.

Det er tid til hvile og restitution. Mørket kommer tidligt og skænker os sin favn. Vi kan holde mørkning, vi kan tænde skrivelys og helt bevidst blive lydhøre overfor den stille stemme. Gennem ord og fortællinger kan vi tage imod det, vi har brug for at høre og lade historiemedicinen risle igennem os.

Vintercirklen – et skriveforløb med plads til sjælen

Jeg har skabt et skriveforløb til det formål. Vintercirklen startede for nu 4 år siden og opstod som et resultat af min egen proces og en dyb forståelse af, at vi som kvinder har brug for et nærende vinterrum med plads til sjælen. Her kan ord og fortællinger hjælpe os og støtte os.

Jeg har komponeret skriveafsæt og øvelser, som er forankret i årshjulet og vinterens energi og i Vintercirklen, den indre rejse, som skriveforløbet hedder nu, får du også spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe med at få løsnet op og skænke dig indre fokus.

pen for writing and colorful autumn leaves

Alle kvinder kan skrive

Alle kvinder kan skrive. Det er min erfaring efter snart fem år som skrivemor og guide i skrivebjergene. Der findes ikke en kvinde med skrivelængsel, som ikke har evnen, selvom hun ofte selv har stor tvivl. Hun tror, at det er forbeholdt andre. Men hun tager fejl. Og det er min store glæde og mit ypperste formål at hjælpe kvinden til at opdage, at hun ikke alene kan skrive, men at det faktisk også falder hende naturligt.

Ser du, fortællingens kraft er ikke noget, vi ejer eller har talent for. Det er noget, vi åbner os for og lærer os selv at danse med. Vi lærer os selv at skabe rum, at gøre os modtagelige og at skrive os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte.

Lad intuitionen blive din trofaste hjælper

Ofte er det et spørgsmål om at turde gå med de impulser, der opstår i processen. På den måde får vi åbnet op for vores intuition og skærper vores evne til at bruge den. Vi øver os og begynder at stole på dens budskaber, som altid opstår i nuet.

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

På Vinterskriverejsen øver vi os i at skrive intuitivt.

Har du lyst til at være med? Der er stadig ledige pladser. Du finder et link til invitation og detaljer herunder og et link til tilmelding.

Vintercirklen, den indre rejse, foregår online og du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du bor.

Vintercirklen 1

Gå med det, som drager dig. Vær den du er i pagt med natur og årshjul. Skriv det, du ser og kan mærke og på en måde, som både gør dig godt og som pirrer dig. Vækker noget i dig, gør dig nysgerrighed, gør dig kåd.

Stå stolt på denne tærskel og giv endeligt slip på tendensen til at please og ramme noget, som andre kan li’. Ram tonen i dig selv og syng din sang, for kun din sande sang kan du synge rent og fra hjertet.

Den kommende vinter er en invitation til inderlig lytning. Lyt til din sjæls sande sang, syng den og skriv den. Skærp din intuition og lad vejen skænke dig vinterkraft og glæde.

Vintercirklen, den indre rejse

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: