En ny begyndelse

Jeg forlader Frøen ved det magiske vandhul og går af vejen tilbage. Til venstre for mig står den række af birketræer, som former Birkeporten. De, som går igennem, gøres klar til en frisk begyndelse, sagde Frøen til mig og jeg mærker et sug i maven ved tanken.

Birken symboliserer afslutninger og nye begyndelser, renselse og det tidspunkt, hvor vi skifter ham. Vi har over stået en periode med besværligheder og udfordringer og gør nu klar til at tage de første skridt ind i det nye. En ny begyndelse kan finde sted på alle tider af året, også nu hvor høsten er nær.

Det føles som om birketræerne suger mig nærmere og snart står jeg foran de sølvklædte stammer et stykke inde i det høje græs. Stammerne står ranke som en smuk port. Frøen er en vis og erfaren frænde.

”Velkommen til Birkeporten” hører jeg en stemme sige, dyb og rolig som en sang. ”Jeg hedder Birk. Mine grene er lange og slanke, smidige som en danser og ofte bevæger de sig i vinden. Mine blade er hjerteformede, luk øjnene og lyt, kan du høre deres blide sang?”

”Du står nu ved et vendepunkt på din rejse, en ny start. Vend blikket mod himlen, helt op for enden af mine grene og vælg et højere perspektiv. Skub tæppet af tilsyneladende til side. Se. Jeg inviterer dig til at åbne dine øjne og dit hjerte for skønheden og formulere en ny intention, inden du går igennem Birkeporten og ud på den anden side. Du er ventet og vi er klar til at velsigne dig på din rejse.”

”Ved vejen venter Each allerede på dig og hun vil vide, hvor du skal hen, men først når du har sagt din intention højt. Din intention er essentiel. Kom, lad os fragte dig ind i næste øjeblik. Her starter den. En ny historie, som rummer dine ønsker og dine drømme. Lad blikket hvile ved lyset.”

Jeg takker Birk ved at lægge en hånd på hans slanke stamme og mumler en bøn. En bøn, som rummer min intention. Det er et højtideligt øjeblik og det føles, som om mit liv er på spil. Hvad vælger jeg tro på? Hvad skænker jeg min opmærksomhed?

Så åbner jeg øjnene og ser ind i stammeporten, hvor lyset smyger sig ind mellem stammer og hvisker ”kom”. En ny rejse starter med det første skridt. Jeg trækker vejret dybt og begynder at gå.

Magiske morgensider, 28. juli 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Fortællersken læser højt: Lyt med og lad fortællingen kysse dine ører

Writing Pen

Pennens kraft

Det er tid nu. På tærsklen til høst rækker jeg dig en gylden pen, som passer perfekt til din hånd. Mærk dens glatte overflade, køligheden og måden, den lægger sig til rette i din håndflade på. Dine finger smyger sig om den, placerer sig og ved præcist, hvordan det skal være. Du behøver slet ikke at gøre så meget og for Guds skyld, lad være med at tænke. Hold bare pennen, luk dine øjne og lyt.

Følg pennens bevægelser, når den vil skrive. Lad dens energi føre dig på vej. For dér er en fortælling til dig, som skal skrives med den pen og det kan ikke udsættes længere.

Du undrer dig over, at du føler dig så energiforladt. Det er som om, at du ikke rigtig kan få dit liv til at spille. Du har gået en del af vejen, du har skabt åbninger og en stor del af dit livs puslespil er faldet på plads. Men der mangler nogle brikker. Nogle essentielle brikker. Og det hul i det store billede skaber et gabende tomrum i dig selv og en længsel, det ikke går at fylde op med alt det, som før gav dig mulighed for at flygte.

Det virker ikke mere. Dér er ingen steder at flygte hen, for din tid er kommet. Åh, se ikke så trist ud og tro ikke, at du mangler inspiration. Inspirationen vil møde dig undervejs. Ja, faktisk kan jeg på dette tidspunkt love dig, at du vil elske din skriverejse og det, du nu skal begive dig ud i. Din sjæl vil elske dig.

Du vil møde den kvinde, du har savnet hele dit liv og den pige, som stadig synger i din krop og i dit indre. Du vil møde latteren. Huske. Huske og vende tilbage. Det kræver bare en ting af dig. At du tager den gyldne pen i hånden og hengiver dig til det, som pennen vil fortælle dig. Din fornemmeste opgave er at lytte og skrive det, du hører.

Du inviteres til at lægge dommeren og din veludviklede korrekturmoster langt væk. Lad os sige det sådan her: De er ikke inviteret med på rejsen. Og jeg kan se, at de allerede er mødt op med en ordentlig røvfuld bagage. Undskyld mig mit udtryk, jeg ved, at du er på vej ud i et poetisk færd, man lad os alligevel kalde en spade for en spade. Kan du se dem? Dommeren og Korrekturmosteren og alle deres gamle historier? Jeg er sikker på, at du kan mærke dem. Tungheden og modstanden lægger sig som et kyskhedsbælte om din sjæl og fjerner med et både eventyr og glæde. Væk er magien, tilbage er kun tvivlen og en tøvende træthed. Du er tæt på at give op og vende om.

Har du lyst til at tale om, hvad de siger til dig? Hvordan de gamle historier tynger dig og gør dig til en skygge af, hvem du egentlig er? Du ryster på hovedet, det er godt. Tørrer en vildfaren tåre væk med frakkeærmet og skutter dig i vinden. Ser på mig med bedende øjne og viser mig uden ord, at du er klar. Du er klar. Skattepige, må jeg kalde dig det? Selvom du er en voksen kvinde. Nu ryster du igen på hovedet og denne gang med lidt af det temperament, som jeg gerne vil se mere af. En gnist af stædig værdighed funkler i dine øjne. Lad mig kalde dig noget helt andet, lad mig skænke dig et ganske særligt navn. Du får det om lidt. Når du først er ombord på toget.

Du stirrer på den gyldne pen og lægger den tilbage i æsken, som er beklædt med muslingeskaller og små turkiser. Blå, hvide og grønne farver lyser op som stjerner på en vinternat. Forsigtigt og med ærbødighed placerer du æsken i den taske, som du bærer. En rød kuffert står ved dine fødder. Du ser på mig og hele dit væsen er et spørgsmålstegn af længsel i vinterfrakke, en længsel, som både pirrer dig og samtidig er frygtindgydende at være i. Lad os ikke udskyde det længere.

Er du klar til at starte forfra? Til at lade dette øjeblik være en ny begyndelse? Til at stige på det tog, som lige om lidt kører til perron, gå om bord og ikke se dig tilbage? Du nikker og bider dig selv i din vintersprukne underlæbe. Du er bleg men fattet. Jeg har lyst til at omfavne dig og give dig et varmt knus, men jeg fornemmer, at det ville ødelægge den intense spænding, som har lagt sig om os. Vi gemmer omfavnelserne og de fysiske manifestationer af vores kærlighed og forbundethed til lidt senere. Du smiler forsigtigt. Jeg tror, at du er tankelæser.

Læg mærke til den forhutlede skikkelse, som sidder på jorden ved siden af bænken. Han ligner en tigger, men lad dig ikke narre. Han er en af dine mystiske hjælpere og du vil til tider se ham dukke op på din rejse. Kald ham bare Tiggeren indtil du finder på et bedre navn. Det har han ikke spor imod. Nuvel, når toget kører til perron, vil Tiggeren rejse sig og holde Dommeren og Korrekturmosteren tilbage. Hvordan? Du skal se, det hele vil gå af sig selv. Tøv ikke, stig ombord og find dig et godt sted at sidde, for du skal nu ud på din livs rejse. Det tog, der kommer om lidt, kører kun til perron én gang. Så du kan nok forstå, at jeg mener det alvorligt, når jeg siger, at tiden er kommet. Din tid.

Would you like to write and sing the song that will bring your soul back home?

Ventetræet

Har du en intention om at blive mere lydhør for din indre stemme? Din sjæls stemme? Har du skrivelængsel og har du lyst til at invitere fortællingens kraft ind i dit liv med større skriveglæde og øget kreativitet og livsglæde til følge?

Har du lyst til at skabe helt dit eget historierum, hvor fortællinger kan lande, berige og berøre dig? Skrive nye historier, der passer til dit indre landskab nu og som glæder din sjæl?

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, er et online skrivecirkelforløb, hvor du får inspiration til at skrive fra sjæl og hjerte. Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning. Næste hold starter den 15. september og du er hermed inviteret.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid.

Intuitiv skrivning og den kreative proces

Skriveforløbet varer 4 måneder og en proces sættes i gang. Her får du rig lejlighed til at lære den kreative proces at kende i alle dens facetter. Ebbe, flod, lys og mørke.

Fra de tidspunkter, hvor kreativitet og fortællinger flyder som vandfald og floder, til du oplever stilstanden og sorgen på Vildfarelsens Ø.

Det hele hører med og i processen opdager du, at du kan noget med din pen og din intention. Lad mig vise dig hvordan.

Din intention giver opmærksomhed til det, du ønsker dig i livet

Når du formulerer din intention har det indflydelse på, hvad du skænker din opmærksomhed. Når vi er bevidste omkring vores intention, kanaliserer vi energien derhen, hvor vi ønsker den skal være. Vi understøtter vores drømme og ønsker, dem som stammer fra sjælen, og er med til at give manifestationen brændstof over tid.

Hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte, starter du med at formulere en intention med din skrivning. Og din intention kan meget vel rumme dit ønske om at skrive så intuitivt som muligt og åbne op.

Du er nødt til at forkaste tankerne og rigide meninger om, hvordan det skal være eller føles. Alle følelser er velkomne, de kan endda være brændstof til skriverier og de store grundfølelser rummer ofte fortællingens hjerteslag. Så byd dit rige indre liv og de store følelser velkommen. Du får brug for dem, når du skriver og beskriver.

Du får en introduktion til intentionens kraft og formulerer indledningsvis din intention med at deltage i Fortællersken.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 15. september

Pris DKK
DKK 2300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august
DKK 2000,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 15. SEPTEMBER

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Hvad siger andre?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 15. SEPTEMBER

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: