Birkeporten

Det er tidlig morgen, da jeg ror tilbage til vigen og det åbne hav lukker sig bag mig. Jeg er tilbage ved vandhullet, som frøen kalder magisk. Jeg lægger båden til i sivene og da jeg igen står på landjorden, sejler jorden stadig under mig og følelserne skvulper. Med usikre skridt går jeg af stien tilbage, men snart finder jeg fodfæste og mærker jordforbindelsen.

Han sidder majestætisk på sit åkandeblad i morgensolen. Det er som om tiden har stået stille. En uge har jeg befundet mig i båden på Sorgens Sø. Nu går livet stille videre.

Da jeg når helt hen til ham, hilser jeg ærbødigt.

”Tak kære Frø, for det gode råd, du har helt ret, sorgen har sin tid.”

Han nikker.

”Der er en tid for glæde og en tid for sorg. Nu tager tiden dig ind i en ny fase og denne gang kan du virkelig kalde det en ny begyndelse. Du har givet slip på noget af de dyrebareste, du havde. Hun er nu en stjerne på din himmel. En ledestjerne. Og du må gå videre, ja faktisk er afskedens stund også nær for vores vedkommende, her hvor juli nærmer sig august. ”

”Du har lært om Frøens Visdom. Bær den i dig. Din sensitivitet er din styrke, når du først lærer at sætte pris på dens kraft. Det er i sårbar muld at stærke træer gror. Gå nu igennem den fine række af birketræer på vej tilbage til hovedstien, hvor en ny frænde vil bringe dig videre.”

”Snart er det høst. Hvad høster du? Med hjertet fuld af gode minder og uden at forlade sorgen helt, går du igennem Birkeporten og ud på den anden side. Lad det blive en lille ceremoni, det må gerne føles højtideligt. Birkeporten er en portal og de, som går igennem, gøres klar til en frisk begyndelse. Gå i tillid og vælg at se skønheden omkring dig.”

”Gå ikke hurtigere end sjælen kan følge med og vid, at du er velsignet på din vej. Det har været en svær tid. Nu vil du opleve, at nye begyndelser fint kan vokse sig stærke ind i høsten. Du vil vide, hvad du skal så, når det er tid til såning. Gå med fred.”

Magiske morgensider, 27. juli 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

Fortællersken læser højt: Lyt med og lad fortællingen kysse dine ører

Intuitiv skrivning2

Når du finder din stemme

“Når du finder din stemme, siger Frøen til mig i fortællingen “Stolte Rødder”, ”mærker du dine rødder. Stemmen er forbundet med dit center og du vil mærke stor forskel på, hvordan du er i verden, når du synger med din sande røst.”

Den er dér allerede. Din stemme. Den stemme, du kan skrive fra og med. Den stemme, som vil føre dig af sjælens vej mod det, du drømmer om og som kan give udtryk for din længsel.

Men hvordan finder man sin stemme?

Det gør du på præcist samme måde, som hvis du vil bruge din stemme til at synge? For måske har du lagt mærke til, at der er særlige sange og genre, som passer godt til din stemme, tonelejer som smyger sig om stemmebåndet og som uvilkårligt gør dig veltilpas. Der er sange, som uvilkårligt rammer dig, tekster som rører din sjæl.

Der må gerne være noget på spil

At finde sin skrivestemme handler ikke kun om at finde stemmen men også sit udtryk og materiale. Her er det essentielt, at du tør bevæge dig ind i sårbarhedens land, skrive og beskrive det, der virkelig betyder noget for dig. Ofte er der noget på spil, når vi rammer tonen og efterhånden får fornemmelse af vores stemme. Det er ikke ufarligt eller ubetydeligt, tværtimod. Det har stor betydning og en helt særlig klangbund.

Væk din indre fortællerske

I mit Fortællersken I skrivecirkelforløb for du rig lejlighed til at øve dig og finde din skrivestemme. For øvelsen er en nøgle. Samtidig er det en gave at få erfaring med den kreative proces og din egen dans i den. Opture, nedture, ebbe, flod, vildfarelse og flow. Det er den erfaring, der sammen med dit materiale, det blæk du skriver med og det, du dypper pennen i og beskriver, der får din stemme til at folde sig ud som en smuk blomst.

Sårbarheden hører med. Det findes ikke uden at der er noget på spil.

Vejen til at finde din stemme, dit udtryk og din sjæls særlige skriveaftryk er en vej gennem bjerge og dale. Det er ikke et fladt landskab, det er varieret og har mange toner og farver. Kun ved at skrive dig igennem de indre landskaber, får du fornemmelse for, hvordan dine ord og din tone lyder. Legen er god, for her løsner du op for kontrollen og får en lettere tilgang til skrivningen. Det må gerne være sjovt.

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 15. september

Den 15. september starter min klassiske Fortællerske skrivekursus i en ny udgave. Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Din vise kvinde

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Stolte rødder og selvtillid

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid.

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken I, Intuitiv skrivning, starter den 15. september og der er åben for tilmeldinger.

Lige nu får du ravnerabat og sparer 300 kr. på deltagergebyret.

Kalder det på dig? Så KLIK HER og se invitation og detaljer. Ravnerabatten gælder ved tilmelding senest den 15. august.

Kvinde under træ måne

”Som kvinde er det at finde din stemme essentielt for dit velvære. Det er som at komme hjem. Og når du skriver, vil du opdage at særlige fortællinger finder vej til din pen og passer perfekt til din stemme. Det giver dig stolte rødder.”

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: