Sorgens sø

“Kan det magiske vandhul mon rumme min sorg?” spørger jeg Frøen, som er tilbage på åkandebladet. ”Jeg har mistet min elskede hund og tomrummet er stort. Det var med hende, jeg gik mine morgenture, langsomt, dvælende og fuld af dugfrisk magi. Hun viste mig vej til alt det, der er usynligt for det blotte øje. Nu er hun taget af sted og sorgen synes bundløs.”

”Selvfølgelig kan vandhullet rumme dig i sorgens stund og du skal vide, at sorgen har sin tid. Du vil opleve, at landskabet ser lidt anderledes gennem sorgen briller, men det er stadig det landskab, hvor I vandrede sammen.

”Snart vil du opdage, at hun stadig er hos dig. Hun er i brisen, i solnedgangen og i duften af dugvåde roser. Hun bor i græs og krat og hvisker til dig fra de steder, hvor I før gik tur. Hun synger med solsortens næb og ånder i daggryets time.”

Han holder en pause og fortsætter så.

”Lidt længere mod venstre gemt i sivene vil du finde en gammel robåd. Men tag ikke fejl af afskallet maling og patina, båden er tæt og sikker at sejle ud i. Og det vil jeg invitere dig til at gøre. Der er årer i båden og du har intet at frygte. Ro lidt ud og du vil opdage, at vandhullet egentlig er en vig, en del af en større sø.”

”Båden har før sejlet kvinder i sorg ud på vandet. Kast anker, når du er på et sted, som føles godt og lad de skvulpende bevægelser vugge dig i sorgens stund.”

Jeg nikker, mumler en tak og går med tunge skridt mod venstre og hen til sivene. Dér ligger den ganske rigtigt, den gamle robåd med skrog af afskallet maling og nej, den ser ikke ud af meget. Men jeg stoler på frøen og gør som sagde. Snart er jeg på vej.

Det føles godt at ro, de regelmæssige åretag og lyden af skvulpende vand mod årer og skrog. Blidt og beroligende, båden er som en æske af ro.  Snart åbner vigen sig og jeg ser, at det er præcist som frøen sagde: Jeg er nu ude på en sø. Over mig er himlen blå og solens stråler danser i vandoverfladen.

Jeg ror lidt og kaster anker et sted midt på søen. Så lægger jeg mig ned i båden med hovedet på en gammel redningsvest og hviler mit blik i himlen. Bådens vuggende bevægelser får mig til at døse og mens jeg ligger dér og holder om min sorg, hører jeg en stemme hviske:

”Giv sjælen tid på sorgens sø.”

Fortællersken læser højt: Lyt med og lad fortællingen kysse dine ører.

Magiske morgensider, 22. juli 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Sorgens sø – et sted på mit magiske landkort

Det er på sorgens sø, jeg befinder mig lige nu. Det er nu mere end et døgn siden, at jeg måtte sig farvel til min gamle hund Keeva og savnet er stort. Vi to havde en helt særlig forbindelse og lige nu kan jeg slet ikke forestille mig et liv uden hende. Men livet går videre og jeg tillader sorgen og den tid, det tager.

Det gør godt at skrive om det. At lade en fortælling tage over og billedet af den dybe sø vokse sig stærk i mit indre. Når jeg er klar til det, vil jeg igen lette anker og ro tilbage til bredden, den gamle vig og det magiske vandhul. Men lige nu befinder jeg på sorgens sø. Her er historiemedicin at hente.

Har du selv lyst til og brug for at skrive dig ind og lade dit magiske landkort folde sig ud i processen, så kom med på mit online skriveforløb Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. august.

Det er for kvinder på livets tærskler og i de mellemrum, som vi ofte forklejner og haster forbi.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort – Høst

Online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 7. august 2020

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. august.

Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Between Stories – Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Tilmeld mig Between Stories, Det Magiske Landkort, Høst

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Between Stories, Det Magiske Landkort – klik her for flere detaljer


Old row boat

Giv sjælen tid på sorgens sø ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: