Skriv dine egne eventyr

Den 28. januar starter et nyt hold af Fortællersken II, Eventyret. Et online skriveforløb for kvinder, som jeg brugte det meste af 2019 på at udvikle. Det er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken I og her er der er en særlig ingrediens, vi skal gøre brug af. Eventyret.

To hold har allerede skrevet sig ind ved hjælp af eventyrets kraft og jeg har fået super fine tilbagemeldinger. Eventyrets kraft kan noget særligt.

Du skriver intuitivt, men får din helt egen værktøjskasse

Selvom vi skriver intuitivt og lader eventyret folde sig ud undervejs, er det skønt have en værktøjskasse fuld af remedier, som kan bruges i processen. Og ingen tvivl om, at du også selv vil finde og opfinde værktøjer og magiske formler undervejs.

Jeg sørger for, at du bliver klædt på til at skrive eventyr. Du bliver introduceret for forskellige remedier og ingredienser, som du kan bruge, når du skriver og lader eventyrerne folde sig ud.

Leg dig på vej

Leg og det legende element er en essentiel ingrediens, når vi ønsker at boltre os med eventyret. Derfor er det en fordel, hvis du har god kontakt til din indre pige eller ønsker at få det. Vi må vove at tage det første skridt, men selvom du tøver og vakler lidt, så får du også her en måde at komme af sted på. Du øver dig på at tage springet og opdager, at frygten hører med.

Ægte mod er ikke tappet for frygt, ægte mod er at gøre noget alligevel, selvom frygten bider i hælene. Eller som Astrid Lindgren sagde det i Brødrene Løvehjerte:

”Nogle gange må man gøre ting, også selv om det er farligt.
Ellers er man ikke et menneske, men bare en lille lort.”

Red heart shaped tree

Historiens hjerteslag

Vidste du, at enhver fortælling og eventyr har et hjerteslag? Og at du ved at finde rytmen i hjerteslaget kan finde ind til historiens kerne

Det kan være svært at definere en historie eller et eventyr med bare ét ord. Men hvis du lytter til hjerteslaget af dit eventyr, kan du ganske sikkert fornemme det. Historiens puls kan være en følelse, f.eks. frygt, generthed, mod, selvtillid, glæde …

Ved blot at udskifte ordet med et andet, kan du faktisk genfortælle historien/eventyret ved at bruge et sprog, der aspirerer til frygt, generthed, mod, selvtillid eller glæde.

Derfor er det en god ide at dit eventyr tager udgangspunkt i egne følelser. Følelser, du kender og som du mærker eller har mærket på en stærk måde. Uanset om eventyret handler om dig selv eller du skaber en fiktiv karakter, er følelser et godt udgangspunkt for eventyret.

Læring og intuitiv skrivning

Det skal vi også lege med i Fortællersken II, som byder på et godt mix af både læring og intuitiv skrivning. For det handler ikke om at tilegne sig intellektuel viden om eventyrskrivning, snarere er det en rejse, hvor vi med få men gode værktøjer giver os selv lov til at danse frit og lade eventyrerne skrive os.

En eventyrrejse i 4. dele

 1. Heltindens Rejse
 2. Heksens Univers
 3. Arketyper og Eventyr
 4. Hverdagsmagi

Som det ofte er, når jeg skaber mine forløb eller skriver fortællinger og eventyr, så sker det meste i processen. Jeg havde ikke på forhånd tænkt, at hver del af Fortællersken II skulle have sit særlige tema, men ikke så snart var jeg kommet i gang, før jeg vidste det. Det lod sig skrive.

Hver del byder på læring, der munder ud i at bruge fortællinger og eventyr på din egen livsrejse og i dit virke. Hverdagsmagi.

Heltindens Rejse

Heltindens Rejse

I Heltindens Rejse, som er 1. del lærer du om de 3 faser på rejsen og skriver dig ind. Du sætter din egen heltinde fri, mens du lytter til eventyrets hjerteslag og opdager, hvordan du kan justere, hvilken tone det skal danse til. Øvelse gør mester, så det er ikke noget, du skal kunne på forhånd. Tværtimod.

Kast dig ud i det

Du får et skriveafsæt, som hjælper dig med at “kaste dig ud i det”. Og du kan bruge eventyret eller fortællingen som en guidet meditation, hvor det er din stemme, der fortæller eventyret. Det kan blive en del af din indre power. Hende der kastede sig ud i det.

Eventyrkort og symboler

Jeg trækker et eventyrkort til dig, du indsamler symboler og holder ikke alene øje med dig selv i processen, men også med det som opstår undervejs. Ser du, du kan nemlig gennem dine egne eventyr få de svar, du søger og finde den kraft, du manglede. Du vil få serveret løsning og døre vil åbne dig undervejs.

Heksens Univers

Heksens Univers

Når vi når frem til 2. del af Fortællersken II, træder vi ind i Heksens Univers.

Der er mange definitioner på en heks, alt efter, hvem man spørger og hvor man søger information henne. Men ofte er det en kvinde, som tillægges magiske evner. I eventyr er heksen ofte en personificering af det onde, men sådan er det ikke nødvendigvis i Fortællersken forløbet. Selvfølgelig kan en heks være ond, som alle mennesker kan være det, men det at være heks kan betyde så meget mere end det.

Hvad nu hvis det at være heks i virkeligheden er noget positivt og kraftfuldt for en kvinde ikke mindst, når hun bliver ældre. Og hvad nu hvis du kan finde nogle af de kræfter og magiske evner frem i dig selv, som du kan modellere og gøre til dine egne?

Trylleformularer, remser og magiske opskrifter

I Heksens Univers skal vi skrive og lege med trylleformularer, ord og remser, magiske opskrifter og eventyr, der alle kredser om heksen.

Hvem mon heksen for dig? Det skal vi udforske, lege med og skrive os ind her i 2. del af Fortællersken II. Heksen er også en arketype, men jeg håber, at vi efter denne del har fået et nuanceret og broget billede af heksen og hendes univers.

Her kommer det til at handle om heksekunst, tryllerier, trylleord og remser. Magiske opskrifter og planter, der er frænder. Du skriver eventyr om heksen og hendes kraft og du får rig lejlighed til at lege, mens du skriver og bliver måske din helt egen heks?

Plantekort fra den keltiske tradition

Jeg trækker et Plantekort fra den keltiske tradition til dig, der kan følge dig på denne del af rejse og som du kan lære at kende og skrive dig ind.

Eventyrets struktur, broer og krisepunktet i fortællingen

Du lærer om eventyrets struktur og hvordan du kan bygge bro mellem sektionerne og føre din fortælling videre. Du får forståelse af eventyrets krisepunkt (point of crisis) og så lærer du heksens Book of Shadows at kende, hvis du da ikke allerede gør det.

Det, du lærer og får erfaring med, kan du både skrive ind i dine eventyr og fortællinger og bruge i dit eget liv, hvis det taler til dig. Det er helt op til dig, hvad du tager med dig fra forløbet og hvordan du vil bruge det fremadrettet.

Arketyper og eventyr

Arketyper

Når vi når frem til 3. del af Fortællersken II er temaet eventyrets arketyper.

Her får du rig lejlighed til at gå på skrivende opdagelse i forskellige arketyper og lade dem medvirke i dine eventyr. Ikke mindst dem, som på en eller måde har fyldt eller fylder meget i dit eget liv.

Skyggen

Det handler om følelser og særlige karakteristika. Og så handler det om skyggen, for vi ved ofte instinktivt, at vi selv rummer alle delene i eventyrerne og er alle de karakterer, vi skriver om. På den måde kan vi få stort udbytte af og blive overrasket over at lære flere (nye) sider af os selv at kende, sider som måske tidligere har gemt sig i skyggen. I Fortællersken II lader vi skyggerne danse.

Jeg trækker igen kort til dig, denne gang et særligt Arketype-kort, som du kan bruge som afsæt og hente budskaber fra. Lad eventyret skrives.

Det er ikke et studie i arketyper, men du får lejlighed til intuitivt at skrive nogle af arketyperne ind i dine eventyr. Til det får du ledetråde, nøgleord og andre remedier og igen er legen og eventyret den afgørende faktor.

Hverdagsmagi

Hverdagsmagi

Hvordan kan du bruge fortællinger og eventyr på din egen livsrejse og i dit virke? Hvordan praktiserer vi hverdagsmagi?

På 4. og sidste del af skriverejsen i Fortællersken II får du mulighed for at afprøve noget af alt det, du har skrevet og lært, du finder magien i hverdagen og tilsyneladende ubetydelige oplevelser, du bruger det, du har til rådighed og ser bag tæppet af tilsyneladende. Alt sammen gennem ord og eventyr.

Jeg trækker endnu engang kort til dig, men hvilket slags er en hemmelighed indtil videre.

Vi skriver i livet

På samme måde som i Fortællersken I skriver vi i livet. Eventyret går ikke udenom livets genvordigheder, problemer eller mørke. Tværtimod. Eventyret favner det hele og byder både lys og skygge velkommen. Det er som musik i både dur og mol og du lærer at spille begge dele. Og fordi eventyret er sprængfyldt med symboler, er det let for de fleste at tune ind på deres kraft og bruge dem aktivt i fortællinger og eventyr.

Vil du med på eventyr-skriverejsen?

Har du lyst til at være med? Du vil opdage, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive hentet frem. Og lader du dig ikke bremse af hverken frygt, modstand eller indre censor, alt det, der står i vejen, men bruger du det aktivt og lader det blive en del af dine eventyr, så får du et springbræt til indre styrke og et værktøj, som mange vil misunde dig.

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det! Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Blot du som udgangspunkt

 • Har tillid til dig selv i den kreative proces
 • Har mod på og lyst til at skrive og lege med eventyr
 • Er i god kontakt med din indre pige ELLER har en intention om at komme det gennem leg og eventyr
 • Er glad for eventyr, symbolik og mytologi
 • Er indstillet på at hengive dig til skriveprocessen i hele forløbet (kurset varer 4 måneder) og samtidig være en del af skrivecirkel (hemmeligt rum på Facebook), hvor vi deler af fortællinger, eventyr og proces OG bevidner hinandens rejse. Deling er heling og i Fortællersken er skrivecirklen og det hjertevarme, kreative fællesskab her en forudsætning for et virkelig givende forløb for alle.
 • Har en god skrivedisciplin ELLER du er indstillet på at øve dig og finde en god vej og måde, som fungerer for dig. Du ved, at disciplin åbner op for magi eller som Gabrielle Roth siger det: Do you have the discipline to be a free spirit. Jeg hjælper dig hjertens gerne på skrivevej!
 • Er i stand til at blive hos dig selv og respektere de andres processer. Du ved, at du skal hverken skal fixe eller guide de andre på deres vej i skriveforløbet her. Du er et kærligt vidne.

Fortællersken II - Eventyret

Skal du være med?

Hvis mine ord har vækket noget i dig og du mærker lige dele fryd og frygt eller simpelthen bare ved, at du skal være med, så tøv ikke for længe. Der er endnu ledige pladser på næste hold.

Fortællersken II, Eventyret
Holdstart 28. januar 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Der er kun plads til en mindre cirkel af kvinder på Fortællersken II holdet og pladserne gives efter først-til-mølle. Flere har allerede sikret sig deres plads på Fortællersken II – Eventyret.

Pris
DKK 2850,-

Beløbet er inklusive moms

Der er mulighed for at dele din betaling op i 2-3 rater

Ønsker du at betale i rater, bedes du angive det i kommentarfeltet ved tilmelding. Husk at skrive om du ønsker 2 eller 3 rater. Det koster ikke ekstra.

TILMELD MIG – Fortællersken II – Eventyret

Fortællersken II – Eventyret – se invitation og detaljer i linket her

Book of Shadow

Det er ubeskriveligt, vidunderligt, magisk, at vi i dette Hjerterum kan folde os ud og dele fra de dybeste hjørner, hjørner, som måske kun de færreste får lov at se. For mig er det heling på et meget dybt plan. Heling er magi og magi er heling, det har eventyret (især) lært mig.

Tusind tak for jeres åbenhed, kreativitet, skaberkraft, kvindelighed, eventyrlighed og jeres altid fantastiske støtte ❤

En kæmpebuket roser til dig Lene 🌹🌹🌹
Dine smukke, åbnende afsæt, måden du holder cirklen på og dit altid bevidnende tilstedevær er GULD. Du fortjener en 👑

For en gangs skyld rækker ordene ikke helt.

 – Siger Annette, som var med på første hold af Fortællersken II i foråret 2020 –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: