Det magiske vandhul

Egentlig har jeg slet ikke i sinde at tage imod en fortælling i dag, jeg vil bare sidde med mig selv og de stille ord, men han løber ind i min sfære med stor ståhej. Odder. Og uden helt at ville det, er jeg tilbage ved vandhullet på engen siddende på den fornøjede sten.

Han kommer helt hen til mig og sætter sig foran mig i det våde græs. Det er overskyet nu. I vandhullet springer Frøen fra åkandebladet og ned i vandet. Der lyder et højt plask. Nu er det tilsyneladende Odders tur til at undervise mig, men jeg er fuld af modstand overfor tanken. Den er tung som bly. Som sagt ville jeg egentlig bare tilbringe en stille stund med ord og skrivebog.

”Dit ønske er blevet opfyldt” fniser han.

”OK Odder, kom så med det. Hvad skylder jeg æren?”

Han ler højt.

”Du skylder ikke æren noget. Men troede du virkelig, at du ville slippe så let og at du bare kan forlade heltindens rejse præcis, når det passer dig? Jeg ryster på hovedet.

”Næh, jeg har efterhånden forstået, at min egen vilje … ” Ordene slipper op. Tunge skyer glider over himlen og et par regndråber finder vej, de danser som myg over vandet. En kølig brise skubber hånligt til mig og jeg rejser mig. Odder står stadig foran mig.

”Så det her altså også dit landskab” siger jeg, ”du deler det med frøen?”

Han ryster på hovedet og fnyser forarget.

”Overhovedet ikke, vi ejer ikke landskabet, det har sin egen sjæl og sine fortællinger. Når vi besøger landskabet, bliver vi en del af det. Vi er budbringere og fortællere af landskabets historier. Måske ved du det ikke endnu, men du befinder dig et ganske særligt sted. Det magiske vandhul.

Både frøen og jeg er gæster her. Og du skønne kvinde er også en gæst. Du er hverken faret vild eller tabt bag en vogn. Det magiske vandhul tager kun imod dem, som skal komme. Det er skam ingen tilfældigheder her.”

Den tygger jeg lidt på.

”Så du siger altså, at jeg er ventet?!”

”Det er du da. Du formoder, at rejsen vil tage dig fra A til B og at du uden forsinkelser snart vil stå foran den gamle magiker. Men sådan foregår heltindens rejse slet ikke. Faktisk er det alt det, du kalder omveje, som vil skænke dig visdom og særlig erfaring. De mange landskaber, deres sjæl, bjerge, dale og søer. Det er ikke alle, som får lejlighed till at besøge det magiske vandhul, så måske skulle du smide modstanden fra dig en gang for alle og overgive dig?”

Nu falder regnen i tunge dråber og den sidste varme er forsvundet. Jeg fryser og begynder uvilkårligt at lave små hop på stedet og så opdager jeg, at odder hopper med. Hop, hop, hop. Det starter i det stille, men snart hopper vi lystigt og hviner højt, mens regnen falder. Så ser jeg den. Den smukkeste firkløver for mine fødder. Jeg bukker mig ned for at plukke mit held.

Fortællersken læser højt: Lyt til fortællingen i linket

Magiske morgensider, 20. juli 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Vandhul frø grøn

På rejse i de indre landskaber

Den 7. august starter et nyt hold af mit online skrivekursus Between Stories, Det magiske landkort. Her får du lejlighed til selv at gå på opdagelse i de indre landskaber, præcist som jeg gjorde det i fortællingen lige før.

Du opdager, at dit rige indre liv rummer en masse skatte og at du, hvis du sætter ord på, kan bevæge dig rundt i dine indre landskaber og høste ordbilleder og fortællinger, som styrker dig.

Det skal vi lege med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen. Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

Du vil opleve, at dit nye indre landkort ændrer dig.

En kilde af visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort – Høst

Online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 7. august 2020

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. august.

Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Between Stories – Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Tilmeld mig Between Stories, Det Magiske Landkort, Høst

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Clover

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: