Stolte rødder

“Når du finder din stemme, siger han, ”mærker du dine rødder. Stemmen er forbundet med dit center og du vil mærke stor forskel på, hvordan du er i verden, når du synger med din sande røst.”

Der er svalt ved vandhullet, de andre frøer kvækker lystigt, mens han har sat sig på et åkandeblad, der stille cirkulerer i vandet. Rundt og rundt, det ser ud som om han danser ballet. Yndefulde piruetter drejer ham rundt, mens hans taler. Jeg smiler uvilkårligt.

”Eftersom du er indviet som fortællerske, ved du vel efterhånden meget om stemmens kraft?”

Jeg nikker, det gør jeg, når man rammer den rene tone af sin egen stemmes kraft, falder noget på plads indeni. For kun sin sande sang kan man synge rent og med hjertet.

”Præcist” siger frøen og det har meget med din sensitivitet at gøre. Din evne til at mærke og fornemme, for det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvad du giver udtryk for med din stemme. Og her må du føle dig frem, øve dig og vove at synge falsk.”

”Eller at skrive grimt” samtygger jeg.

”Absolut og kvækha!”

Sollyset smyger sig vej gennem trætoppene, en brise hvisker i grene og kviste og jeg kan mærke varmen fylde min krop. Den store sten er behagelig at sidde på. Men samtidig begynder jeg at blive rastløs, for hesten Each venter jo på mig ude på hovedstien, vi er på vej til den gamle magiker, som har sendt mig en invitation.

”Du tager fejl” ler frøen, som også er en uovertruffen tankelæser. Du skal ikke samme vej tilbage. Det skal man sjældent. Each vil møde dig, når det er tid. Det skal du ikke bekymre dig om nu.”

Og så fortsætter han ufortrødent.

”Som kvinde og frø er det at finde din stemme essentielt for dit velvære. Det er som at komme hjem. Og når du skriver, vil du opdage at særlige fortællinger finder vej til din pen og passer perfekt til din stemme. Det giver dig stolte rødder.”

Lyt til fortællingen Stolte Rødder

 

Magiske morgensider, 19. juli 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

Engel Sang

Find din stemme

Den er dér allerede. Din stemme. Den stemme, du kan skrive fra og med. Den stemme, som vil føre dig af sjælens vej mod det, du drømmer om og som kan give udtryk for din længsel.

Men hvordan finder man sin stemme?

Det gør du på præcist samme måde, som hvis du vil bruge din stemme til at synge? For måske har du lagt mærke til, at der er særlige sange og genre, som passer godt til din stemme, tonelejer som smyger sig om stemmebåndet og som uvilkårligt gør dig veltilpas. Der er sange, som uvilkårligt rammer dig, tekster som rører din sjæl.

Der må gerne være noget på spil

At finde sin skrivestemme handler ikke kun om at finde stemmen men også sit udtryk og materiale. Her er det essentielt, at du tør bevæge dig ind i sårbarhedens land, skrive og beskrive det, der virkelig betyder noget for dig. Ofte er der noget på spil, når vi rammer tonen og efterhånden får fornemmelse af vores stemme. Det er ikke ufarligt eller ubetydeligt, tværtimod. Det har stor betydning og en helt særlig klangbund.

I mit Fortællersken I skrivecirkelforløb for du rig lejlighed til at øve dig og finde din skrivestemme. For øvelsen er en nøgle. Samtidig er det en gave at få erfaring med den kreative proces og din egen dans i den. Opture, nedture, ebbe, flod, vildfarelse og flow. Det er den erfaring, der sammen med dit materiale, det blæk du skriver med og det, du dypper pennen i og beskriver, der får din stemme til at folde sig ud som en smuk blomst.

Sårbarheden hører med. Det findes ikke uden at der er noget på spil.

Vejen til at finde din stemme, dit udtryk og din sjæls særlige skriveaftryk er en vej gennem bjerge og dale. Det er ikke et fladt landskab, det er varieret og har mange toner og farver. Kun ved at skrive dig igennem de indre landskaber, får du fornemmelse for, hvordan dine ord og din tone lyder. Legen er god, for her løsner du op for kontrollen og får en lettere tilgang til skrivningen. Det må gerne være sjovt.

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart 15. september

Den 15. september starter min klassiske Fortællerske skrivekursus. Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Din vise kvinde

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Stolte rødder og selvtillid

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid.

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken I, Intuitiv skrivning, starter den 15. september og der er åben for tilmeldinger.

Lige nu får du ravnerabat og sparer 300 kr. på deltagergebyret.

Kalder det på dig? Så KLIK HER og se invitation og detaljer. Ravnerabatten gælder ved tilmelding senest den 15. august.

Kvinde under træ måne

”Som kvinde er det at finde din stemme essentielt for dit velvære. Det er som at komme hjem. Og når du skriver, vil du opdage at særlige fortællinger finder vej til din pen og passer perfekt til din stemme. Det giver dig stolte rødder.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: