Hjertets vej

”Vælg den vej, som får dit hjerte til at synge. Det er nøglen.”

Tyren Tarbh og jeg går langsomt ud af den støvede landevej og ind i dagens første timer. Jeg føler mig forunderlig tryg i hans selskab, den mægtige tyr som har en svaghed for poesi.

”Og den svaghed er min styrke” ler han, ”for ser du, poesien guider mig i hjertets retning. Poesien er i stand til at beskrive naturens og livets gaver på en måde, der både vækker ydmyghed og taknemmelighed. Poesien sætter mig i forbindelse med Kilden.”

Den støvede vej og gyldne marker, modent korn som nu er klar til høst. Det langsomme tempo og diset sol, der svæver ind og ud mellem skydækket, skygger som vokser i takt med dagens gang.

”Dette er vel en skøn morgen” brummer Tarbh og jeg nikker, det er som om jeg har fået nye øjne. Et tæppe af tvivl er trukket til side og snart lettes mine skridt på grusstien og jeg nærmest danser af sted. Hvor blev tungheden af?

”Din vej er ikke hugget i sten, der er mange veje, du kan vælge.” Tarbh går til siden og ind på en lille eng, hvor et gammelt egetræ står midt i landskabet. Han gør tegn til, at jeg kan sætte mig dér.

”Velkommen” synes træet at hviske. Så fortsætter Tarbh sin tale:

”Ingen veje er forkerte, de har alle noget at vise og lære dig, men hvis du vælger det standpunkt, at livet skal nydes og værdsættes, må du altid vælge hjertets vej. Den vej, som får din sjæl til at nynne, som gør dine skridt lette og som kysser din kind. Her kan poesi og fortællingens kraft hjælpe dig med at skrive og beskrive, røre og berøre. Du bliver ét med Kilden og lader livet ske gennem dig. Uanstrengt og fuldt til stede.”

”Det, min ven, er mit budskab til dig i dag. Husk det, når du bevæger dig videre. Vælg med hjertet, når storme raser og du ikke kan se skoven for bare træer. Vælg med hjertet, selvom alle er imod dig, når du svømmer mod strømmen og føler dig fortabt.”

”Du kan ikke fare vild på hjertets vej og skulle det ske alligevel, så husk at alt er tilsyneladende. For kun den, der er faret vild, kan finde lysningen i skoven.”

Magiske morgensider, 2. august 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Photo © Jonassjoblom / Dreamstime 

Hvis du vil lytte til fortællingen som podcast, klik da her

Din skrivestemme, din kraft

Skriv intuitivt og find din skrivestemme

Når vi skriver intuitivt og gennem pennens kraft bevæger os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, sker dér noget magisk. Vi er ikke længere fastlåst i tankernes forsøg på logik eller bundet af fortidens historier. Vi skriver os fri. Og dybt i os bor der fortællinger, der over tid kan hjælpe os til heale og finde vores kraftcenter som kvinder. Det er her din skrivestemme kommer til udtryk og finder sit naturlige leje.

”Som kvinde er det at finde din stemme essentielt for dit velvære. Det er som at komme hjem. Og når du skriver, vil du opdage at særlige fortællinger finder vej til din pen og passer perfekt til din stemme. Det giver dig stolte rødder.”

Din stemme, dit kraftcenter

Sådan siger Frøen til mig i fortællingen om “Stolte Rødder”. Og det er præcist sådan det er. Når du finder din stemme, mærker du dine rødder. Stemmen er forbundet med dit kraftcenter og du vil mærke stor forskel på, hvordan du er i verden, når du synger eller skriver med din sande røst.”

Og den er dér allerede. Din stemme. Den stemme, du kan skrive fra og med. Den stemme, som vil føre dig af sjælens vej mod det, du drømmer om og som kan give udtryk for din længsel.

Det er ofte også her og på rejsen ind i hjertet, at poesien finder vej og præcist som Tarbh siger i fortællingen ovenfor, kan poesi og fortællingens kraft i øvrigt hjælpe dig med at sætte de ord på, som både beskriver det indre, sanselige univers og det ydre ditto. I processen oplever vi, at det smelter sammen.

Det magiske landkort

Randi, som lige nu deltager på mit skrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, beskriver sin rejse med pennen som følger:

“Ugerne har fragtet mig rundt i landskabet, bogstaveligt talt, både på det ydre og indre plan. Det ydre mellem by og land, og det indre i mit eget landskab, transporteret af Lenes inspirerende breve. Og det mest fantastiske er, at jeg oplever en klar forbindelse, som er helt magisk.”

Skrivekurset inviterer dig til at gå på opdagelse i dine indre landskaber, præcist som jeg selv ofte gør det, og høste ord og fortællinger, som styrker dig på den indre rejse. Du vil opleve det, som Randi også beskriver: Dér er en klar forbindelse og det er ganske magisk.

Jeg har valgt at lade Between Stories, Det Magiske Landkort, køre endnu engang og næste hold starter på lørdag den 7. august. Du kan sagtens nå at komme med. Se herunder og tilmeld dig via tilmeldingslinket.

Høstens skrive- og energiarbejde

Eftersom kurset starter den 7. august samme dag, som de lyse nætter ender, får du også en kopi af min spritnye eBog om Høstens skrive- og energiarbejde. Her får du ideer og inspiration til, hvordan du kan høste, så og gøre vinterens forrådskammer klar – alt sammen gennem ord, fortællinger og små ritualer, der styrker dig i din proces.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort – Høst

Online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 7. august 2020

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. august.

Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Skriv dig ind i sjælens landskaber

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen. Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

Du vil opleve, at dit nye indre landkort ændrer dig.

En kilde af indre visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

Between Stories – Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Tilmeld mig Between Stories, Det Magiske Landkort, Høst

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Landing Ørn

Throughout your life, your inner landscape presents
its contents to you again and again. When you are aware of all its elements, you are in continual communication with your soul. 
 – Gary Zukav –

KLIK HER FOR INVITATION OG FLERE DETALJER


Fortællersken skrivekurser efterår 2020

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II, Eventyret

Fortællersken II, Eventyret, er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken I. Så er det eventyret, der kalder, kan du sagtens springe på, selvom du ikke har været med før.

Fortællersken II, Eventyret klæder dig på til at skrive dine egne eventyr. Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at komme på skrivevej og du vil opleve magien i eventyrets kraft og opdage, at du kan bruge eventyr som guide på den indre rejse.

Gennem eventyr kan vi få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det almindelig sprog ikke kan. Det bryder mure ned og åbner hjerter. Fortællingerne løfter os op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Er du nysgerrig på eventyrformen og har du lyst til at skrive dine egne eventyr og fortællinger? Så kom med, når vi starter skriverejsen i Fortællersken II, Eventyret, den 1. september.

Ravnerabat ved tilmelding senest den 3. august.

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 3. august og så længe pladser haves
DKK 2500,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat.
Ved betaling i 3 rater må påregnes et ekspeditionsgebyr på 50,- DKK.

Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Logo billede

Holdstart September 2020

Fortællersken II – Eventyret
Starter den 1. september 2020

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
Starter den 15. september 2020

Har du skrivelyst og længsel og er dér ord i din jord? Så er et af mine Fortællerske skrivekurser ganske sikkert noget for dig.

Din skrivestemme, din kraft

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: