Tyren og poesien

Jeg forlader lunden og går tilbage til stien, som fører ud til hovedvejen. Her venter hesten Each på mig, hvis det altså er tid. Solen er stået op over trætoppene og da jeg har besteget en lille bakke, er der pludselig udsigt til gyldne marker og modent korn.

Han står afventede på den anden side af bakken og ser i min retning. Et stort dyr, imponerende og frygtindgydende på samme tid. Jeg stopper uvilkårligt op, hjertet banker i brystet og sved triller fra hårgrænsen og ned i øjnene. Det er allerede varmt.

”Hej” råber han, ”kom nu, du har ikke grund til at frygt. Jeg er din frænde.”

En tyr! Med ring i næsen og muskuløs krop, kan det virkelig være sandt? Mine ben bevæger sig bævrende ned af bakken, gennem dugvådt græs og mælkebøtter. Snart står jeg foran ham.

”Vær hilset Morgenkvinde” brøler han, ”det var du længe om. Er du også en af dem, som har svært ved at tage imod?

”Det håber jeg ikke” svarer jeg tøvende.

”Hør, er du mon bange for mig?” Han har venlige øjne og jeg begynder at slappe af.

”Var bange, det er jeg ikke mere.”

”Det er godt, for det her er et særligt møde. Den frænde, du træffer på en måneds første dag, kommer til at spille en særlig rolle i den kommende tid. August. Broen mellem sommer og efterår. En tid for høst, en tid til fejring. Disede morgener med daggrysmagi og aftener under stjernehimlen. Stjernerne kan du kun se i mørket.”

”Kom med og jeg skal vise dig overflodens væsen, som du kan forbinde dig til i tillid. Kom med og lad mig lære dig at tage imod. August. Nu høstes kornet og laderne åbner sine port. En duft af halm, en streng af vemod …

”Er du en poetisk tyr” spørger jeg med øjeblikke kuldegysning.

”Det er jeg. Og poesi kan noget særligt. Engang for længe siden i de keltiske lande, hvor jeg har mine rødder, betragtede man poesi som kanaliseret, en slags nedarvet hukommelse. Poesi og sjælefortællinger var ligeså hellige og værdsat som clairvoyance og spådom.”

”Poesi er noget, man gør sig modtagelig for. En slags hukommelse fra sjæl og hjerte. Således er det slet ikke tilfældigt at jeg er din frænde på augusts første dag. Min opgave er at åbne dit hjerte for livets gaver og sjælens poesi. Det, der gør dig godt på et dybere plan. Er du klar til det?”

Jeg nikker og mærker en brise i mit hår, et strejf af taknemmelighed over at have mødt en så imponerende frænde. En poetisk tyr.

”Mit navn er Tarbh” siger han og det er tid til gå. August venter. Kommer du så?”

Magiske morgensider, 1. august 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Hvis du vil lytte til fortællingen som podcast, klik da her

Harvest Sunset

Når høsten kommer

Jeg er tilbage ved tidspunktet for høstfuldmånen sidste år. Det var en smuk sensommeraften, en af den slags, hvor man kan skimte den fine streng af forbindelse til efteråret. En usynlig bro strakte sig i horisonten. Da jeg kørte af sted, hang solen stadig på himlen og landskabet var svøbt i gyldne tråde. En tyk duft af høstet korn og bål lå i luften og blandede sig med den forventning, der strømmede igennem mig.

Vi var i skoven, vi sad på nogle gamle stendysser og lyttede til skovens fortællinger. Vi stod i landet østen for sol og vesten for måne, vi indåndede magien og lod os opfylde. Vi gik hjem gennem tusmørket med månen hængende foran os som en himmellampe. Hun viste os vej. Skoven forvandlede sig og så helt anderledes ud nu, end da vi var gået ud. Træerne blev levende, fik ansigter og stemmer og sølvmusikken lagde et fortryllende skær over det landskab, vi ellers kun kendte i dagslys. Vi så den anden side.

Senere var vi på trommerejse for at rådspørge månen. Jeg fløj med ørnen gennem natten, vores vinger var dyppede i sølv og trådene bandt os sammen. Vi fløj tæt på os selv og på månen. Der var helt stille, kun lyden af mit eget åndedrag og vingernes bevægelse lod sig høre.

Skriv om det

Senere skrev jeg om det. Jeg skrev mig ind i den visdom, jeg var blevet delagtiggjort i og jeg skrev mig ind i høsten som en slags evaluering af min sommer og det, der var gået forud. Det, jeg nu skulle lægge bag mig, for ingen kan gå videre ind i efteråret med en tung rygsæk fuld af sommer. Det, der var, visner. Det, der blomstrede, er nu i forfald. Men træerne bærer frugt dér i høsten, æbletræerne bugner og det er en velsignet gave at sætte tænderne i et saftigt æble af dem, der først på sommeren var smukke blomster på det æbletræ, jeg sad under. Det beriger mig i den grad bevidst at komme til stede i processen og forankre mig i den naturlige cyklus, som vi alle er en del af.

Høstarbejdet

Høstarbejdet.  Vi forbereder os til efteråret og den kommende vinter, vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. Vi gør os klar, vi lægger bag os og vi skiller os af med det, vi ikke skal have med os videre. I stedet for at begræde sommerens farvel og frygte vinterens kommen, hengiver vi os til de subtile toner af efterårs sang og visdom. Den særlige energi, fugten, de lange skygger og dagene, der langsomt bliver kortere.

Mørket vokser og breder sine vinger, indtil det på et tidspunkt når helt ind i vinteren. Men netop fordi vi har været bevidste, nærværende og skrivende til stede på rejsen gennem efteråret kommer vinteren ikke bag på os. Den kommer som en gave, en velsignelse og som det naturligste i verden.

I mørket kan vi hvile, vi regenererer og bliver genfødt ved Vintersolhverv, hvor vi igen påbegynder rejsen mod lyset. Høstarbejdet gør os klar til den hvile. Vi slutter fred, vi gør os klar og vi giver slip.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort – Høst

Online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Nyt hold starter den 7. august 2020

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. august.

Her får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Du får samtidig en kopi af min eBog om Høstens skrive- og energiarbejde. Her får du inspiration til dit skrivende høstarbejde.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Between Stories – Det Magiske Landkort – Høst
et online skriveforløb for kvinder i mellemrum og på livets tærskler

Start: 7. august 2020
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Tilmeld mig Between Stories, Det Magiske Landkort, Høst

Klik på link ovenfor for tilmelding.
Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Bull

Sometimes I need only to stand, where I am, to be blessed.
– Mary Oliver – 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: