Din skrivestemme, din kraft

Når vi skriver intuitivt og gennem pennens kraft bevæger os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, sker dér noget magisk. Vi er ikke længere fastlåst i tankernes forsøg på logik eller bundet af fortidens historier. Vi skriver os fri. Og dybt i os bor der fortællinger, der over tid kan hjælpe os til heale og finde vores kraftcenter som kvinder. Det er her din skrivestemme kommer til udtryk og finder sit naturlige leje.

”Som kvinde er det at finde din stemme essentielt for dit velvære. Det er som at komme hjem. Og når du skriver, vil du opdage at særlige fortællinger finder vej til din pen og passer perfekt til din stemme. Det giver dig stolte rødder.”

Din stemme, dit kraftcenter

Sådan siger Frøen til mig i fortællingen om “Stolte Rødder”. Og det er præcist sådan det er. Når du finder din stemme, mærker du dine rødder. Stemmen er forbundet med dit kraftcenter og du vil mærke stor forskel på, hvordan du er i verden, når du synger eller skriver med din sande røst.”

Og den er dér allerede. Din stemme. Den stemme, du kan skrive fra og med. Den stemme, som vil føre dig af sjælens vej mod det, du drømmer om og som kan give udtryk for din længsel. Du skal bare finde ind til den.

Hvordan finder man sin stemme?

Det gør du på præcist samme måde, som hvis du vil bruge din stemme til at synge? For måske har du lagt mærke til, at der er særlige sange og genre, som passer godt til din stemme, tonelejer som smyger sig om stemmebåndet og som uvilkårligt gør dig veltilpas. Der er sange, som uvilkårligt rammer dig, tekster som rører din sjæl.

Der må gerne være noget på spil

At finde sin skrivestemme handler ikke kun om at finde stemmen men også sit udtryk og materiale. Her er det essentielt, at du tør bevæge dig ind i sårbarhedens land, skrive og beskrive det, der virkelig betyder noget for dig. Ofte er der noget på spil, når vi rammer tonen og efterhånden får fornemmelse af vores stemme. Det er ikke ufarligt eller ubetydeligt, tværtimod. Det har stor betydning og en helt særlig klangbund.

Fortællersken i dig

I mit Fortællersken I skrivecirkelforløb for du rig lejlighed til at øve dig og finde din skrivestemme. For øvelsen er en nøgle.

Samtidig er det en gave at få erfaring med den kreative proces og din egen dans i den. Opture, nedture, ebbe, flod, vildfarelse og flow. Det er den erfaring, der sammen med dit materiale, det blæk du skriver med og det, du dypper pennen i og beskriver, der får din stemme til at folde sig ud som en smuk blomst.

Og sårbarheden hører med. Det findes ikke uden at der er noget på spil.

Det, du skriver om

Det er altså ikke ligegyldigt, hvad du skriver om. Jeg har oplevet mange kvinder, som starter med at skrive fra sikker grund. Det betyder, at de uvilkårligt vælger et emne eller noget, som ikke stikker så dybt endda.

Det kan være en oplevelse fra barndommen, som var både fin og god, men som ikke rammer en dybere tone i sjælen. Det kan være noget dagligdags og det er der ikke noget galt med, men en lytter eller læser vil straks kunne fornemme, at forfatteren ikke dypper sin pen helt så dybt, som hun kunne. Der må gerne være noget på spil, det må gerne føles både kraftfuldt og sårbart på samme sted. Skriv med åbent hjerte. Lad dine følelser få lyd og stemme.

Følelser er vigtige. De er fortællingens hjerteslag.

Du er nødt til at risikere noget med din skrivning og det, du skriver om. Der skal være noget på spil, noget som bevæger dig og betyder noget særligt. En passion, dit hvorfor, eller noget du har oplevet engang, som ændrede dit liv og gjorde dig til den kvinde, du er i dag.

Men det kan også være selve genren, der er en satsning for dig. Måske har du en eventyrerske gemt i maven, måske har du flair for fantasy eller magisk realisme? Men du fortæller dig selv, at du hellere skal skrive noget helt andet.

Selvom mine skrivekurser handler om processen og om at finde sine skrivestemme og sit sande udtryk, så hænder det fra tid til anden, at nye forfattere ser dagens lys efter deres medvirken. Karoline Hedegaard Brander, som nu har udgivet flere bøger, siger således om sin deltagelse i Fortællersken I:

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
❤️✍️
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Andre kvinder har fundet deres skrivestemme og lyd ved at give sig i kast med poetry slam, mens andre simpelthen bruger skriveprocessen til fordybelse og healing. Og processen er da også nøglen!

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning er mit klassiske fortællerske-forløb. Her kan du finde din skrivestemme. Du får en grundlæggende intuition til intuitiv skrivning og til at komme ud af hovedet og skrive fra sjæl og hjerte.

Intuitiv skrivning handler i høj grad om at forlade hovedet og alle formodninger om “hvordan”. Og du kan kun skrive intuitivt, hvis du vitterligt skriver, for intuitionen fungerer kun i det givne øjeblik og hverken i for- eller fremtid. Derfor kan du tænke dig til det, der vil skrives gennem dig – du er nødt til at skrive.

Sæt pennen på papiret og begynd din skriverejse med at sige et rungende JA til din skrivelængsel. Hun venter på dig derinde. Din indre fortællerske og hun har gaver med til dig.

Næste hold starter den 1. september 2021

Pris DKK 2400,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II, Eventyret

Fortællersken II, Eventyret, er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken I. Så er det eventyret, der kalder, kan du sagtens springe på, selvom du ikke har været med før.

Fortællersken II, Eventyret klæder dig på til at skrive dine egne eventyr. Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at komme på skrivevej og du vil opleve magien i eventyrets kraft og opdage, at du kan bruge eventyr som guide på den indre rejse.

Gennem eventyr kan vi få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det almindelig sprog ikke kan. Det bryder mure ned og åbner hjerter. Fortællingerne løfter os op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Er du nysgerrig på eventyrformen og har du lyst til at skrive dine egne eventyr og fortællinger? Så kom med, når vi starter skriverejsen i Fortællersken II, Eventyret, den 1. september.

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli 2021

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli
DKK 2550,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Logo billede

Har du skrivelyst og længsel og er dér ord i din jord? Så er et af mine Fortællerske skrivekurser ganske sikkert noget for dig.

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Din skrivestemme, din kraft

One thought on “Din skrivestemme, din kraft

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: