Loven om særheder

Han er her stadig på tredje dagen, Tarbh. Og han sagde da også, at den frænde du møder på en måneds første dag, vil komme til at spille en betydelig rolle i den kommende tid. Han synes at have sans for det gode i livet og her hjælper poesien ham til sanseligt fokus. Jeg kan lære meget af Tyren.

Fra eng og egetræ går vi tilbage til stien som fører til hovedvejen, hvor Each venter. Det bliver en varm dag, solen skinner fra skyfri himmel. Vi er tavse nu, jeg tænker på det, han har fortalt mig og på hvordan alting bliver anderledes, når man vælger med hjertet. Her får man brug for sin indre kriger og kunsten at stå ved sig selv og sine særheder.

Nu vandrer tankerne tilbage til sidste på vinteren, hvor jeg besøgte Læsø i stormvejr. Her stiftede jeg for første gang bekendtskab med Loven om Særheder. Jeg har ventet på at få viden om paragrafferne, men først nu dukker begrebet op igen. Jeg beslutter mig for at spørge Tarbh.

”Hør, ved du noget om Loven om Særheder?”

Han ler og ser glad ud ved tanken.

”Selvfølgelig, loven er en forudsætning for, at du kan have det godt med dig selv og leve et ærligt liv. Tør du eje dine særheder og stå ved dig selv?”

Jeg nikker og husker. Ordene som kom til mig samme dag som stormen.

“Du har lov til at være sær. Du skal bære dine særheder med stolthed og stoisk ro, for det er dine særheder, som gør dig unik og til den, du er. Dans dem, syng dem og skriv dem. Vov at være anderledes, vov at være dig. Kun sådan kan du virkelig finde indre ro og blive slyngveninde med lykken. Skam dig ikke længere over følelsen at være anderledes, skjul dig ikke, men bad i vished om, at det er lige dér, din styrke bor.”

Loven om Særheder var stærk på Læsø og nu dukker den op igen på støvet sti i august.

”Er det mon derfor, at du virker så rolig og bærer dig selv så stolt?” spørger jeg Tarbh.

Han nikker.

”Loven proklamerer, at selvkærlighed og accept er en forudsætning for et godt liv. Du kan ikke elske andre og acceptere deres særheder, hvis du ikke elsker dig selv og står ved dine egne særheder. Og det er da også særhederne ved hinanden, vi husker. Det er dem, vi sætter pris på. Det er særhederne, som bærer kimen til magiske fortællinger og som sætter os på hjertevej. Og nu tror jeg du har lært det.”

”Det har jeg, kære Tarbh. Når jeg står ved mine særheder, bliver det meget lettere at vælge med hjertet.”

Magiske morgensider, 3. august 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Fortællersken læser højt: Vil du lytte til fortællingen som podcast, så klik her

Logo billede

Skriv med mig

På Skriveskolen for Fortællersker finder du online skrivekurser for sjæl og hjerte. Overvejer du at tage din skrivelængsel alvorligt og komme i gang med at skrive, kan du vælge mellem 3 skrivekurser i vinteren 2020/21.

VINTERSJÆL – et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. november 2020 – online 

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 12. januar 2021 – online

Fortællersken II, Eventyret
starter den 28. januar 2021 – online

Klik på navnet på hver enkelt kursus for at komme videre til invitation og detaljer. Her finder du uddybende information samt pris og tilmeldingslink.

Du skal være så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

Til inspiration læs også gerne:

Din skrivestemme, din kraft

One thought on “Loven om særheder

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: