Et eventyr blev til

På et tidspunkt, hvor Merkur var i retrograd og der var klumper i kommunikationen, sad en kvinde bag sit skrivebord og komponerede et nyt skrivecirkelforløb for kvinder. Det skulle blive en selvstændig fortsættelsen af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. I det nye forløb skulle en særlig ingrediens på banen, en helt særlig kraft. Eventyret.

Det skete for 1 år siden og siden da er to hold af Fortællersken II, Eventyret, stævnet ud på skriverejse.

Det 3. hold starter den 28. januar 2021 og du er hermed inviteret!

Du skriver intuitivt, men får din helt egen værktøjskasse

Selvom vi skriver intuitivt og lader eventyret folde sig ud undervejs, er det skønt have en værktøjskasse fuld af remedier, som kan bruges i processen. Og ingen tvivl om, at du også selv vil finde og opfinde værktøjer og magiske formler undervejs.

Leg dig på vej

Leg og det legende element er en essentiel ingrediens, når vi ønsker at boltre os med eventyret. Derfor er det en fordel, hvis du har god kontakt til din indre pige eller ønsker at få det. Vi må vove at tage det første skridt, men selvom du tøver og vakler lidt, så får du også her en måde at komme af sted på. Du øver dig på at tage springet og opdager, at frygten hører med.

Ægte mod er ikke tappet for frygt, ægte mod er at gøre noget alligevel, selvom frygten bider i hælene. Eller som Astrid Lindgren sagde det i Brødrene Løvehjerte:

”Nogle gange må man gøre ting, også selv om det er farligt.
Ellers er man ikke et menneske, men bare en lille lort.”

Red heart shaped tree

Historiens hjerteslag

Vidste du, at enhver fortælling og eventyr har et hjerteslag? Og at du ved at finde rytmen i hjerteslaget kan finde ind til historiens kerne

Det kan være svært at definere en historie eller et eventyr med bare ét ord. Men hvis du lytter til hjerteslaget af dit eventyr, kan du ganske sikkert fornemme det. Historiens puls kan være en følelse, f.eks. frygt, generthed, mod, selvtillid, glæde …

Ved blot at udskifte ordet med et andet, kan du faktisk genfortælle historien/eventyret ved at bruge et sprog, der aspirerer til frygt, generthed, mod, selvtillid eller glæde.

Derfor er det en god ide at dit eventyr tager udgangspunkt i egne følelser. Følelser, du kender og som du mærker eller har mærket på en stærk måde. Uanset om eventyret handler om dig selv eller du skaber en fiktiv karakter, er følelser et godt udgangspunkt for eventyret.

Læring og intuitiv skrivning

Det skal vi også lege med i Fortællersken II, som byder på et godt mix af både læring og intuitiv skrivning. For det handler ikke om at tilegne sig intellektuel viden om eventyrskrivning, snarere er det en rejse, hvor vi med få men gode værktøjer giver os selv lov til at danse frit og lade eventyrerne skrive os. Og jeg kan love for, at eventyrerne vil skrive dig.

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Arketyper og Eventyr
  4. Hverdagsmagi

Som det ofte er, når jeg skaber mine forløb eller skriver fortællinger og eventyr, så sker det meste i processen. Jeg havde ikke på forhånd tænkt, at hver del af Fortællersken II skulle have sit særlige tema, men ikke så snart var jeg kommet i gang, før jeg vidste det. Det lod sig skrive.

Hver del byder på læring, der munder ud i at bruge fortællinger og eventyr på din egen livsrejse og i dit virke. Hverdagsmagi.

Sit eget eventyr

Fortællersken II er sit eget eventyr, eftersom jeg giver plads til, at forløbet kan udvikle sig i den retning, det falder naturligt. Selvom jeg snart har skabelon og skriveafsæt klar, så vil der være plads til at tage det op og ind, som vi støder på undervejs. Det bliver et organisk forløb, hvor vi også sammen går på opdagelse i eventyrets kraft og uden tvivl får vi øje på noget, vi ikke på forhånd kunne tænke os til.

Vi lader vejen vise os vej.

Woman in a red dress casting a spell with smoke

Heltindens Rejse

I Heltindens Rejse, som er 1. del lærer du om de 3 faser på rejsen og skriver dig ind. Du sætter din egen heltinde fri, mens du lytter til eventyrets hjerteslag og opdager, hvordan du kan justere, hvilken tone det skal danse til. Øvelse gør mester, så det er ikke noget, du skal kunne på forhånd. Tværtimod.

Kast dig ud i det

Du får et skriveafsæt, som hjælper dig med at “kaste dig ud i det”. Og du kan bruge eventyret eller fortællingen som en guidet meditation, hvor det er din stemme, der fortæller eventyret. Det kan blive en del af din indre power. Hende der kastede sig ud i det.

Eventyrkort og symboler

Jeg trækker et eventyrkort til dig, du indsamler symboler og holder ikke alene øje med dig selv i processen, men også med det som opstår undervejs.

Ser du, du kan nemlig gennem dine egne eventyr få de svar, du søger og finde den kraft, du manglede. Du vil få serveret løsning og døre vil åbne dig undervejs. Du kan bruge eventyret som guide på den indre rejse.

Sharon Blackie skriver følgende om eventyrets gave:

In fairy tales, the tasks which must be undertaken are the stuff of which souls are forged. At the heart of them is transformation: They help us to believe in the possibility of change. We come to see that there are other ways of imagining the world and our place in it – and of living more intensely, and more richly, in a world that is filled with challenge, and sorrow.

Witch flying on a broom in the forest

Heksens Univers

Når vi når frem til 2. del af Fortællersken II, træder vi ind i Heksens Univers.

Der er mange definitioner på en heks, alt efter, hvem man spørger og hvor man søger information henne. Men ofte er det en kvinde, som tillægges magiske evner. I eventyr er heksen ofte en personificering af det onde, men sådan er det ikke nødvendigvis i Fortællersken forløbet. Selvfølgelig kan en heks være ond, som alle mennesker kan være det, men det at være heks kan betyde så meget mere end det.

Hvad nu hvis det at være heks i virkeligheden er noget positivt og kraftfuldt for en kvinde ikke mindst, når hun bliver ældre. Og hvad nu hvis du kan finde nogle af de kræfter og magiske evner frem i dig selv, som du kan modellere og gøre til dine egne?

Og hvad nu hvis jeg fortæller, at de kvinder, som allerede har deltaget i Fortællersken II Eventyret har fået en helt særlig forbindelse til heksen? Altså deres helt personlige heks?

Trylleformularer, remser og magiske opskrifter

I Heksens Univers skal vi skrive og lege med trylleformularer, ord og remser, magiske opskrifter og eventyr, der alle kredser om heksen.

Hvem mon heksen for dig? Det skal vi udforske, lege med og skrive os ind her i 2. del af Fortællersken II. Heksen er også en arketype, men jeg håber, at vi efter denne del har fået et nuanceret og broget billede af heksen og hendes univers.

Her kommer det til at handle om heksekunst, tryllerier, trylleord og remser. Magiske opskrifter og planter, der er frænder. Du skriver eventyr om heksen og hendes kraft og du får rig lejlighed til at lege, mens du skriver og bliver måske din helt egen heks?

Plantekort fra den keltiske tradition

Jeg trækker et Plantekort fra den keltiske tradition til dig, der kan følge dig på denne del af rejse og som du kan lære at kende og skrive dig ind.

Eventyrets struktur, broer og krisepunktet i fortællingen

Du lærer om eventyrets struktur og hvordan du kan bygge bro mellem sektionerne og føre din fortælling videre. Du får forståelse af eventyrets krisepunkt (point of crisis) og så lærer du heksens Book of Shadows at kende, hvis du da ikke allerede gør det.

Det, du lærer og får erfaring med, kan du både skrive ind i dine eventyr og fortællinger og bruge i dit eget liv, hvis det taler til dig. Det er helt op til dig, hvad du tager med dig fra forløbet og hvordan du vil bruge det fremadrettet.

Eventyrets arketyper

Når vi når frem til 3. del af Fortællersken II er temaet arketyper. Her får du rig lejlighed til at gå på skrivende opdagelse i forskellige arketyper og lade dem medvirke i dine eventyr. Ikke mindst dem, som på en eller måde har fyldt eller fylder meget i dit eget liv.

Skyggen

Det handler om følelser og særlige karakteristika. Og så handler det om skyggen, for vi ved ofte instinktivt, at vi selv rummer alle delene i eventyrerne og er alle de karakterer, vi skriver om. På den måde kan vi få stort udbytte af og blive overrasket over at lære flere (nye) sider af os selv at kende, sider som måske tidligere har gemt sig i skyggen. I Fortællersken II lader vi skyggerne danse.

4. del af skriverejsen i Fortællersken II Eventyret er dedikeret til Hverdagsmagi og til opsamling af alt det, du skrev og lærte i de forgangne måneder. Her får du øje på noget af det, du måske overså undervejs i processen eller du understreger det, der virkelig er værd at huske og ære.

Vi skriver i livet

På samme måde som i Fortællersken I skriver vi i livet. Eventyret går ikke udenom livets genvordigheder, problemer eller mørke. Tværtimod. Eventyret favner det hele og byder både lys og skygge velkommen. Det er som musik i både dur og mol og du lærer at spille begge dele. Og fordi eventyret er sprængfyldt med symboler, er det let for de fleste at tune ind på deres kraft og bruge dem aktivt i fortællinger og eventyr.

Vil du med på eventyr-skriverejsen?

Har du lyst til at være med? Du vil opdage, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive hentet frem. Og lader du dig ikke bremse af hverken frygt, modstand eller indre censor, alt det, der står i vejen, men bruger du det aktivt og lader det blive en del af dine eventyr, så får du et springbræt til indre styrke og et værktøj, som mange vil misunde dig.

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det! Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Forløbet foregår udelukkende online, men det kræver på ingen måde, at du er online hele tiden. Der vil ikke være sessioner, du SKAL høre eller se, derimod vil jeg kærligt invitere dig til en inderlig proces, hvor du lytter til eventyret og det, der opstår mellem linjerne. Materiale og forløb lægger op til det. Jeg støtter dig på din inderlige skrivevej og lærer dig, hvordan din proces kan blive en dans mellem inde og ude.

Fortællersken II - Eventyret

Skal du med på eventyrrejsen?

Husk at du får ravnerabat ved tilmelding senest den 31.12. Fortællersken II Eventyret starter den 28. januar 2021.

Hvis mine ord har vækket noget i dig og du mærker lige dele fryd og frygt eller simpelthen bare ved, at du skal være med, så tøv ikke for længe.

Ved tilmelding senest den 15. december får du ravnerabat og sparer 350 kr. på deltagergebyret.

Holdstart 28. januar 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

RAVNERABAT VED TILMELDING senest 31. december 2019
DKK 2500,-

Pris efter 15. december 2019
DKK 2850,-

Beløbet er inklusive moms

Der er mulighed for at dele din betaling op i 2-3 rater.
Gælder også ved ravnerabat.

Ønsker du at betale i rater, bedes du angive det i kommentarfeltet ved tilmelding. Husk at skrive om du ønsker 2 eller 3 rater.

TILMELD MIG – Fortællersken II – Eventyret

Fortællersken II – Eventyret – se invitation og detaljer i linket her

Book of Shadow

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

starter den 12. januar 2021 – er den grundlæggende intro til at skrive intuitivt og lade fortællinger være guide på den indre rejse, som kalder? Så start endelig her.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive”
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER.

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 15. december 2020.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: