Kvinden og høgen

Alene det at ville en vidunderlig fortælling og presse som i en ve, kan være nok til at flowet stopper. Historien bliver i pennen og nægter at komme ud. Vi har lært om kamp, tvang og om at bide tænderne sammen, men det er ikke sådan, det fungerer på Fortællerskens Vej.

Jeg ved det, jeg har en dyb og inderlig vished, men i dag er der noget trodsigt i mig, som nægter at give slip. Jeg vil, jeg vil, jeg vil! Viljen får min sjæl til at bløde, den er som et skarpt sværd.

Høgen ler højt, mens hun svæver i bløde cirkler over mit hoved. Skyer driver forbi på snørklede skinner og en flok gæs passerer højlydt, mens jeg bare står. Jeg har lyst til at trampe i jorden og skrige endnu højere end den gås, der flyver som nummer fem i formationen. Skriget stivner i halsen og tårer presser sig på.

”Hvorfor er det så svært?”

Høgen ler stadig, cirkulerer og tegnet et velformet 8-tal, inden hun lander i pløjejorden foran mig. Hvis man ikke vidste, at hun var dér, ville hun forsvinde i sin camouflagedragt, men jeg er nu helt fokuseret på hende og vil ikke miste hende af syne.

”Svært?” spørger hun, det er det overhovedet ikke. Du skal blot slippe kontrollens smertefulde tøjler og hengive dig til rytmen af den nye dag. Der er beskeder og budskaber til dig, brødkrummespor og tråde til fortællinger. Alt godt til hjertet.

Men vil du tage imod? For det er din stædige vilje og trang til at presse på, der får det hele til at forsvinde igen. Du overser, du er ikke modtagelig og det lyser ud af dig. Den tilstand er som en bremseklods, en kæp i det guddommelige hjul. Den tilstand frastøder fortællinger.”

Jeg trækker vejret dybt og sukker ditto. Den sædvanlige fælde! Åh ikke igen!

”Jamen hør her, det er jo dig selv, der insisterer på at sætte den fælde op. Det er ikke os. Der er intet, vi ønsker os mere end din modtagelighed og det tidspunkt, hvor vi smelter sammen og alt godt kan nå dig uden modstand. Hvor kontrol krakelerer og hjertet åbner sig.”

”Der er et sted i dig, hvor du har hjemme. Her kan du hænge din modstandsfrakke på knagen i gangen og gå ind i den varme stue. Mærk hvor godt det gør at være her, du kan slappe af og sænke skuldrene, du føler dig godt tilpas og ved, at alt er vel. Her bor magien. Her huserer mirakler. For alt hvad du foretager dig fra dette sted er i sand harmoni med Kilden. Den Guddommelige Kraft.”

”Det lyder som et smukt sted. Dér vil jeg gerne hen. Kan du vise mig vej, Frøken Høg?”

Hun smiler underfundigt og siger så:

”Der er intet du skal gøre for at komme derhen. Stedet findes dybt i dig selv. Når du mærker impulsen til at gå ud af dig selv, så mærk den blot, men adlyd den ikke. Træk vejret gennem den, træk vejret med den og bliv til den fordamper som dug på en sommerdag. Gør så det modsatte. Gå ind.”

Høgen ser på mig, inden hun letter og flyver mod skellet i øst.

”Lad dagen i dag være en øvelse i at leve fra hjertet. Start med at formulere din intention, bed en bøn og åbn dig for hjælp. Vær opmærksom og nærværende uden at have særlige forventninger eller ønsker om et bestemt udfald. Lyt til din intuition og gør dig tilgængelig for mirakler.”

Væk er høgen. Kvinde på pløjejord har en intention.

Magiske morgensider, 17. november 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Det der vil skrives

Hvis du vil lære at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte er et af de bedste råd at blive stille nok indeni. Det er et inderligt foretagende og derfor må vi åbne os og gøre os modtagelige for det, der vil skrives gennem os.

Det er nemlig sådan, det er. Det er ikke os, der skriver og dikterer, hvad der stå og på hvilken måde. Det kommer fra et helt andet sted. Og nogle gange er det en frænde som det var hos mig i dag, der minder os om det, vi skal huske. Høgen er klog sjæl.

Forestil dig, at du, når du gør klar til at gå ind i dit skriverum, det sted, du har skabt til dig selv og dine skriverier, indstiller dig på en modtagelig kanal. Du er som en gammeldags transistorradio, som man kan dreje på. Du indstiller dig, gør dig modtagelig og går på skrivende opdagelse i det, der er.

Ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte

Og så lytter du. Prøv at blive stille. Sind og tanker vil gerne vide ”hvad og hvordan” og hvis du bliver oppe i hovedet, skaber det ofte modstand og forvirring. Du skal ud af hovedet og helt ind i sjæl og hjerte.

Du ved ikke på forhånd, hvad der kommer til at ske, når du gennem ordene, begiver dig af sted, men du er nysgerrig, spændt og undrende. Stil gerne spørgsmål undervejs, men lad være med at forsøge at besvare dem med det samme. Bare skriv dem eller stil dem i dit hjerte og skriv så videre.

Du kan lytte gennem pennen, mens den bevæger sig over papiret. Og har du særlige spørgsmål og noget, du gerne vil vide? Har du intention om at lade dig guide af fortællinger på den indre rejse?

Så lær dig selv at være mere tålmodighed. Svarene skal nok komme, når du mindst af alt venter det og ofte på en måde, du ikke havde forestillet sig. Måske endda midt i et eventyr eller en ganske særlig fortælling.

You never know.

Intuitiv skrivning

Når vi skriver intuitivt og gennem pennens kraft bevæger os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, sker dér noget magisk. Vi er ikke længere fastlåst i tankernes forsøg på logik eller bundet af fortidens historier. Vi skriver os fri. Og dybt i os bor der fortællinger, der over tid kan hjælpe os til heale og finde vores kraftcenter som kvinder. Det er her din skrivestemme kommer til udtryk og finder sit naturlige leje.

Intuitiv skrivning handler i høj grad om at forlade hovedet og alle formodninger om “hvordan”. Og du kan kun skrive intuitivt, hvis du vitterligt skriver, for intuitionen fungerer kun i det givne øjeblik og hverken i for- eller fremtid. Derfor kan du tænke dig til det, der vil skrives gennem dig. Du er nødt til at skrive.

Kraften i pennen

Du kan samle energi og blive en slags ordmagiker, en fortællerske, som samler sin kraft i pennen. Det kræver øvelse, træning og disciplin, javist, men din belønning er så meget desto større. Skrivning er ikke noget, vi kan gøre oppe i hovedet eller forestille os, med mindre vi da udtænker et særligt plot eller vil noget helt præcist med det skrevne. Det er en anden form for skrivning.

Vil vi have kontakt til det, der bor i sjæl og hjerte og vil vi folde inderlige fortællinger ud, der kan guide os og lyse som fyrtårne på vores egen indre rejse, så må vi slippe kontrollen og hengive os til intuitiv skrivning.

Vil du lære at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte?

Hvis du har en intention og et inderligt ønske om at lære at skrive fra sjæl og hjerte, intuitivt og forbundet med Kilden, så er du velkommen på Skriveskolen for Fortællersker. Jeg starter nye hold op til januar og de foregår udelukkende online, så du kan være med uanset, hvor i landet eller udlandet du bor.

Tilmelder du dig nu og sikrer dig din plads på et af holdene, får du ovenikøbet ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret. Se mere herunder.

Fortællersken

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Nye hold af Fortællersken I og II starter til januar –
der er åben for tilmeldinger og lige nu får du ravnerabat

Til januar starter jeg nye hold op af både Fortællersken I, Intuitiv Skrivning og Fortællersken II, Eventyret. Jeg har åbnet for tilmeldinger og lige nu er der ravnerabat at hente på begge forløb. Uanset, om du skal deltage i det klassiske Fortællersken I kursus eller du skal på med på eventyrrejsen i Fortællersken II, som består af 4 dele:

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Forløbene foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig. Se mere herunder.

Kan man betale deltagergebyr i flere rater – ja og det koster ikke ekstra!

Kan du betale i flere rater også selvom du får ravnerabat. Ja, det kan du godt. Skriv i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker at betale i 2 eller 3 rater.

Og fordi tiderne er som de er, vil jeg ikke længere tage ekstra gebyr for betaling i mere end 2 rater. Kalder skrivelængslen, så kalder den. Verden har brug for fortællersker og nye historier.

Links til invitation og tilmeldingslink finder du herunder. Du skal være så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

På skrivekurset Fortællersken I – Intuitiv Skrivning får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du introduceres til spirituel skrivning og får ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Fortællersken I – Intuitiv Skrivning – klik for fuld invitation og detaljer

FORTÆLLERSKEN I
Nyt hold starter 12. januar 2021

Pris
DKK 2300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15.12.20
DKK 2050,-

Beløbet er inklusive moms.

Deltagergebyr kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Det koster ikke ekstra og gælder også ved ravnerabat. Skriv blot i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker det.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 28. januar 2021
Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken I.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Fortællersken II, Eventyret – klik for fuld invitation og detaljer

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart 28. januar 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Der er kun plads til en mindre cirkel af kvinder på Fortællersken II holdet og pladserne gives efter først-til-mølle i løbet af vinteren/foråret.

Pris 
DKK 2850,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 30. december 2020
DKK 2500,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Gælder også ved ravnerabat. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: