Din tid er inde

“Du skal ikke tænke fortælling, du skal mærke den.” I dag er Cailleach ugle. Tæt på Nymåne og i regndisens tæppe sidder hun i den gamle eg på sjælevej.  Nok var det mørkt og grumset, nok var dér skyer og regn på vej, men da jeg i nat kiggede ud af vinduet, så jeg en håndfuld stjerner. Min tilstand ændrede sig lige dér, fortryllet af de små lys på himlen. Pludselig vidste jeg, hvorfor jeg var vågnet og min irritation var som forvandlet.

Jeg spejler mig i Uglen på morgenturen ud, vi ser hinanden og ved. Der er tidspunkter i en kvindes liv, hvor hun må vende en ulempe til en fordel. Det er som en mønt med to sider. Plat eller krone. Uglen ser om natten, det er hendes land og vinteren er …

”Ugletid” svarer hun i en munter tone, ”nu ved du, hvorfor jeg vækkede dig.”

”Var det dig? Jeg sukker dybt, for jeg er træt denne morgen.

”Selvfølgelig var det mig. Har du da aldrig læst en stjerne?”

Den sætning er et brødkrummespor og jeg føres tilbage til en fortælling fra forleden. Her var det ikke Uglen, men Solsorten, der var frænde.

Har du aldrig læst en stjerne?

”Åbn dig og brug dine medfødte evner, det bobler i dit blod. Det vil så gerne høres og skrives og når du hengiver dig til det, åbner du en dør til din sjæl. En magisk dør. Men for at kunne se døren, må du stå ved dine evner og din længsels kald. Ikke på en lunken engang-imellem-måde, men fuldt og helt. Jeg er ikke en ukendt fugl i dit univers, tværtimod, vi to kender hinanden og du ved. Når jeg dukker op, handler det om det indre kald og om at vove at stå fast placeret i begge verdener.”

“Med fast mener jeg ikke på en statisk eller rigid måde, jeg … “

”Hør Solsort, for det er jo dig, jeg bliver helt overrumplet. Jeg ville bare skrive lidt for mig selv og så springer du frem som et vandfald. Du spilder ikke tiden!”

”Nej, netop” svarer fuglen, ”der er spildt tid nok. Spildt tid løber over og former floder af muligheder, der blev kastet overbord. Men den tid, du har brug for, er altid tilbage, for tiden er her og nu.”

Det er nat, det er fuldmåne, han er bare en silhuet mod den mørke himmel. Månen har fundet sin sølvtrone frem og lyser på det, jeg skal se. Tusind stjerner som jeg aldrig har talt er som lyskæder af levende liv. Under åben himmel står jeg og fuglen betragter mig fra hegnspælen i det sydøstlige hjørne.

Det indre kald. Porten til almen fortryllelse.

Mange fine ord byder sig til, men i nat lader jeg dem fare. Det gør de så, de gode ord, de svæver til himmels og lægger sig til rette. Stjerner af ord.

”Har du aldrig læst en stjerne? spørger Solsorten. “Så er det tid nu.”

Vinter er ugletid

Vinter er ugletid og det er tid til hende, din vinterkvinde. Byd stjernerne op til dans, læs dem og lyt til dem, tag din varme te med ud i kulden. Gå ind i krattet gennem nedfaldne blade, gå dybt ind i din sjæl.

”Ved du, hvorfor så mange kvinder ikke bryder sig om på denne tid af året? Den mørke tid? Det er fordi de stadig har modstand på den hemmelige skat, de gemmer i det indre. Roen, rytmen den langsomme, man må sætte farten ned og mærke sig selv. For det er hende, du møder i mørket. Dig selv.

Jorden, dit hjerte og den sursøde visdom, der bor et sted dybt indeni. Sursød, fordi nogen forbander den kraft og den visdom, der kan komme fra en kvinde i forankring. Det må du aldrig lade dig bremse af.

Det inderlige arbejde der hører vinteren til.
Din tid er inde.
Vinterkvinde.

Magiske morgensider, 13. november 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)


Pas godt på din vinterkvinde

I går udsendte jeg et inspirationsbrev med titlen pas godt på din vinterkvinde. Her fortæller jeg lidt mere om det inderlige arbejde, du som kvinde kan gøre om vinteren, et arbejde, som tager dig med på en rejse dybt i dig selv og hvor du over tid kan få øje på skjulte skatte.

Link: Pas godt på din vinterkvinde

Hvis du ikke har modtaget inspirationsbrevet, kan du læse det i linket ovenfor. Her fortæller jeg mere om mit eget vinter-energiarbejde og forberedelserne til Vintersolhverv. Og det kan næppe komme som en overraskelse, at ord og fortællinger er en essentiel del af det arbejde.

Hver eneste dag høster jeg godgørende historiemedicin.

Fortællersken

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte

En del af mit vinterarbejde er også at finpudse Fortællersken skrivekurserne. Jeg samler op på det, der foldede sig ud i året, der gik. Jeg fanger essensen.

Jeg oplever stor forskel på energi og tempo alt efter, på hvilken årstid, vi skriver. Det vil jeg gerne ære i endnu højere grad, når Fortællersken fortsætter sin skriverejse i 2021. Jeg vil udskifte afsæt og øvelser, når det kalder på mig. Fortællersken forløbene er således ikke statiske og vil ændre sig over tid.

Gentagelsens magi

Du kan være med, så mange gange du vil. Du kan øve dig og få nye åbenbaringer i skriveprocessen. Det er ikke alene muligt, det er også en gave at give sig selv lov til at følge årshjulet og gå skrivevejen igen og igen. Hele tiden er der historiemedicin at hente. Nyt opstår af det gamle. Det, du skrev før, har dannet grundlag for det, du skriver nu. Det hele hænger sammen.

Men der vil altid være en rød tråd i Fortællersken skriveforløbene, som ærer din indre fortællerske, den vise kvinde og hende, som ved.

Fortællersken I og II – og en søster er vist på vej

Fortællersken er som du sikkert ved fundamentet i mit undervisningsarbejde og lige nu findes der to online skrivekurser, som du kan deltage i.  Et tredje Fortællerske kursus er i støbeskeen eller rettere sagt, det bobler stille i den magiske simregryde, som står på sin plads og dufter gennem vinteren. Jeg regner med at have kurset færdig til efteråret 2021, men det må ske, som det vil. Det kommer indefra og det kommer, når det er klar.

Fortællersken online skrivekurser
Holdopstart til januar – og der er ravnerabat at hente! 

Fortællersken I og Fortællersken II starter op igen til januar 2021. Har du skrivelængsel og skal du være med på et af holdene, får du lige nu ravnerabat på begge forløb. Du kan endda betale i flere rater, hvis det passer dig bedst.

Klik på linksne til det Fortællerske-skrivekursus som kalder på dig. Du finder det lige herunder. Skrivelængsel er sjældent en tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen.

Lyt til din indre fortællerske, hun har gaver med til dig. Lige nu er hun vinterkvinde. Pas rigtig godt på hende.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
Nyt hold starter den 12. januar 2021
Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du bor.
Klik på billedet ovenfor og se invitation og detaljer

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING – TILMELD MIG

Fortællersken II, Eventyret
Nyt hold starter den 28. januar 2021
Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du bor.
Klik på billedet ovenfor og se invitation og detaljer.

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET – TILMELD MIG

When Winter comes to a woman´s soul, she withdraws into her inner self, her deepest spaces. She refuses all connection, refutes all arguments that she should engage in the world. She may say she is resting, but she is more than resting. She is creating a new universe within herself, examining and breaking old patterns, destroying what should not be revived, feeding in secret what needs to thrive.

Winter women are those who bring into the next cycle what should be saved. They are the deep conservators of knowledge and power. Not for nothing did ancient people honour the grandmother. In her calm deliberateness, she winters over our truth, she freezes out false-heartedness.
Look into her eyes, the winter woman. In their gray speciousness you can see the future. Look out of your own winter eyes. You too can see the future.

– Patricia Monaghan – 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: