Du er medicinen

Er dette sjælens mørke nat? Jeg fragtes dybt ind i mørket og tristheden danser.

”Så dans med den” gumler Soen, ”det er hemmeligheden. Dans med tristheden, hold om den og mærk dens væsen.”

Jeg danser hver morgen, jeg danser elementernes dans. Vender mig mod alle verdenshjørner og danser energien. Midt i mørket har jeg givet kroppen et særligt mandat, hun er blevet min vejviser. Tankerne har jeg lagt i en bunke udenfor rummet. De er påvirkede af frygt og mismod. De er så trætte, de tanker.

Men kroppen? Den danser. Derfor bliver jeg ikke spor fornærmet, da Zoe foreslår, at jeg skal danse med tristheden. Tværtimod. Jeg bliver nysgerrig. For hvordan mon det vil føles, kroppens version af tristhed? Hvordan mon den dans vil være? Det er kroppen, som viser mig vej gennem mørket, jeg giver hende lov til at danse præcist som hun vil. Dér findes mine ledetråde, de danses løs og kan senere overføres til papiret. Vi går udenom tankerne, vi har fået nok!

Not my circus, not my monkeys!

Når jeg danser, så får jeg et helt andet forhold til min krop. Jeg bliver glad for den. Jeg bliver rørt. Jeg bliver den kvinde, jeg altid har været, men som jeg ikke så, fordi jeg stod udenfor rummet. Fordi jeg ikke turde danse. Nu mærker jeg hende. Det samme sker, når jeg skriver. Ikke fra tankerne vel at mærke, men fra sjæl og hjerte. Når jeg er bevidst om, at jeg vitterligt kan træde til side og lade fortællingerne skrive sig selv. Når jeg danser med dem. Når jeg danser.

Så sker det nogle gange. Jeg møder stilheden. Åh, lyksalige stilhed, jeg hungrer efter din favn. Et sted, hvor jeg kan lytte til vinden og bare være præcist som jeg er. Hvor håb kommer sejlende og inviterer mig om bord på sit skib. På hendes dæk kan alting danses.

Ved du det nu? At det er tiden udenfor det magiske rum, der er så smertefuld? At det er tankerne om ”hvad” og ”hvordan” og den evige nølen, udsættelsen, der gør så ondt? Den er dræbende. Så leder du efter et særligt drug. En pille, som kan kurere din tristesse. Noget som kan dulme uroen og følelsen af, at du er forkert. Men hør her.”

”Du er medicinen”. Zoe taler langsomt, hendes stemme er dyb og rolig. ”Du har den i din krop. Kroppen ved. Din sjæl har de svar, du skal bruge. Lyt til det, som kalder. Skærp din intuition og dans det, du hører. Skriv det. Du er medicinen.”

Zoe citerer den gamle curandera, hun kan ordene udenad.

You are the Medicine

“Cure yourself with the light of the sun and the rays of the moon.
With the sound of the river and the waterfall.
With the swaying of the sea and the fluttering of birds.
Heal yourself with mint, with neem and eucalyptus.
Sweeten yourself with lavender, rosemary, and chamomile.
Hug yourself with the cocoa bean and a touch of cinnamon.
Put love in tea instead of sugar, and take it looking at the stars.
Heal yourself with the kisses that the wind gives you
and the hugs of the rain.
Get strong with bare feet on the ground and with everything
that is born from it.
Get smarter every day by listening to your intuition,
looking at the world with the eye of your forehead.
Jump, dance, sing, so that you live happier.
Heal yourself, with beautiful love, and always remember:
You are the medicine.”

– Maria Sabina, Mexican Curandera (medicine woman) and poet –

Når vinter kommer til en kvindes sjæl

Fortællersken dukker op et sted i mørket og træder ind i min stue. Skrivelys blafrer, vind hyler i mørket. Der synges, der danses og der fortælles. Og det er det, hun ønsker sig. At blive fortalt. Hun frygter hverken mørke eller tristhed. Fortællersken.

Når vinter kommer til en kvindes sjæl, danser hun i mørket. Ind i kroppen, dansetrin gennem alt, hvad der rører sig. Fortællinger vækkes til liv, drømmefrø spirer.

”Du må aldrig kimse af historiemedicin. Den kan noget særligt.”

Jeg nikker og takker Zoe for audiensen. Nu er det tid til at danse.

Magiske morgensider, 21. november 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Skrivning er ikke bare

Skrivning er ikke bare. Pennen er vores sværd, ordene vores transportmiddel og gennem skriverejsen kan vi få kontakt til dybe steder i os selv, hvor energien var stagneret. Her kan vi skrive os ind og opløse gamle blokeringer gennem ord og fortællinger. Fortællingens kraft er stor og undervejs bliver vi skænket historiemedicin, som lindrer og heler.

Vi sætter vores kreativitet fri, vi er både væversker og krigerne med pen. Gennem eventyr og fortællingens kraft får vi kontakt til vores sjæl og adgang til vores inderligste skatte. Vi bryder mure ned, eftersom fortællingerne løfter os op på et andet og mere kraftfuldt niveau. Her er energien stærkere og mere klar.

Vi lærer os selv at skrive fra hjertet og til hjertet med vores fortællinger som fyrtårne, der leder os på vej og husker os på vores intention. Det, vi ønsker os i livet.

Vi kommer hjem til os selv. Af omveje og snoede stier, gennem bjerge og dale, skriver vi os hjem.

Skrivning på den indre rejse

Skrivearbejdet kan hjælpe dig på den indre rejse. Uanset, hvad du kalder det og hvad der skaber resonans for dig. Ordene er gjort af energi og kraft og du kan lære dig selv at skrive og arbejde med dem på præcist samme måde, som du gør med andet spirituelt arbejde. Du kan forankre dig og skabe forbindelse.

Something is happening
in the power and practice of story
In the midst of overwhelming noice and distraction
the voice of story is calling us
to remember our true selves.
– Christina Baldwin – 

Hvis det taler til dig og du åbner dig for, kan du bruge fortællinger og eventyr som guide på den indre rejse. Og skriver du intuitivt og øver dig på at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, jamen så får du den historiemedicin, du så inderligt har brug for. Du giver din indre fortællerske ordet. Du finder din stemme. Du kommer hjem.

Har du hørt din sang?

Hvad hvis du ikke følger de første, frygtsomme impulser? Hvad hvis du ikke flygter, men vælger at blive? Hvilke skjulte skatte vil du finde?

For hvem ved, måske er det netop her, at du endelig finder dit livs skat skjult bag frygten og impuls til flugt? Hvad hvis du finder dig selv? Den kvinde, du har drømt om at være, hende du beundrer i smug og slet ikke tror, at du kan matche. Hvad hvis hun er dig?

Kalder det på dig? Og har du skrivelyst og længsel?

Så kan jeg glæde dig med, at næste hold af Fortællersken I, Intuitiv Skrivning starter den 12. januar 2021.

Lige nu får du ravnerabat ved tilmelding og du er velkommen til at betale i flere rater, hvis det passer dig bedst sådan. Forløbet foregår udelukkende online, men det betyder ikke, at du skal være online hele tiden. Tværtimod.

Du inviteres til at skabe et inderligt rum til ro og fordybelse hjemme hos dig selv. Og så mødes vi fra tid til anden i det fælles rum, som jeg holder i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel v. Julia Cameron.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du introduceres til spirituel skrivning og får ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Online skrivekursus for kvinder
Nyt hold starter den 12. januar 2020

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske.

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter 12. januar 2021

Pris
DKK 2300,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15.12.20
DKK 2050,-

Beløbet er inklusive moms

Klik på link herunder for tilmelding.

Deltagergebyret kan betales i 2-3 rater, hvis du har brug for det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING – klik for invitation og detaljer

Hvad siger andre?

Andre siger – læs hvad andre siger om at være i skriveforløb og på workshop hos mig

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om.

Image by © Elena Ray – Dreamstime

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: