Jeg er laksen, jeg er ræven

Jeg kan mærke det dybt i sjælen, når jeg er på rette vej. Men nu ser jeg, at det på ingen måde betyder, at jeg er enig med de andre i min flok. De går videre uden mig, ved skillevejen standsede jeg og ventede. Lyttede til kvalmen og de kraftige signaler fra min krop. Instinktet.

Denne gang giver jeg mig selv tilladelse til at forblive afventende og vejre luften. Det blæser i vinden, det danser i mit blod. Jeg giver plads til mine fornemmelser og det, jeg ser bag tæppet af det tilsyneladende. Det smerter mig dybt og gør mig uendelig godt på samme tid. Et paradoks.

Flokken er nu blot en prik i det fjerne, den vej valgte ikke mig. Jeg må forblive tro mod mit hjerte og ikke endnu engang traske med strømmen for at være accepteret. Den accept er en snærende lænke. Den accept kvæler min sjæl.

Jeg er Laksen, jeg må svømme mod strømmen for at nå frem til det sted, hvor jeg kan fødes på ny. Er det let, spørger du? Har du det godt? Og her får du et svar som den slags svar ofte lyder:

Både og. En del af mig har stor lyst til at kapitulere og undgå de konfrontationer, der allerede er begyndt. Udskamningen. Men ser du, den del er blot et ekko fra en svunden tid, hvor det at klippe hæle og hugge tæer var en fast del af dagsordenen. Det ekko må forstumme til fordel for mit hjerte.

På engen står min gyldne kobberkedel, røgen stiger til vejrs og danser med vinden. Her simrer de nye fortællinger som i virkeligheden er ældgamle. Jeg er kommet for at skrive dem, for at tage imod. Og for at beskrive de ulidelige steder på rejsen, hvor jeg selv har befundet mig i et stykke tid nu. Her må der træffes et valg. Der er ingen lunkne alternativer. Derfor må man gerne vente lidt og mærke efter, give sig selv plads, tid og kærlighed. Mærke de kraftige impulser og lysten til flugt. Kan jeg stadig nå at indhente flokken? Ønsker jeg overhovedet at løbe efter og makke ret? For hvad nu hvis ret er vrang?

Er jeg bange? spørger du. Ja. Men ser du min ven, det findes vist ikke uden. Alternativet sender mig fluks ud af den vej, hvor flokken gik og jeg skal gøre alt for indhente dem. Forpustet når jeg frem og beder om tilgivelse for at være mig. For kvalmen. For den kæmpe knugende følelse af, at det her er helt forkert. Undskyld at jeg føler det sådan. Så stærkt. Så inderligt. Jeg skal nok gøre alt for at kvæle de følelser igen.

Kan du mærke, hvordan det skurrer i knurhårene? Kan du se, hvordan pelsen rejser sig og kvalmen stiger til vejrs? Ved skillevejen traf jeg et valg, som jeg endnu skal vænne mig til og derfor går jeg langsomt ud af den anden vej, der er blevet min. For en stund.

Hvem ved, måske mødes vejene igen og jeg kan genforenes med flokken. Dog ikke med klippede hæle og huggede tæer, udskammet og forpint. Ikke denne gang. De må tage mig, som jeg er. Men de får mig ikke. Jeg er Ræven, jeg gik min egen vej.

Magiske morgensider, 15. maj 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Fortællersken intuitive skrivekurser – Holdstart efterår 2021

Fortællersken er en række af online skrivekurser i pagt med årshjulet. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel. Vi skriver intuitivt, vi skriver fra sjæl og hjerte.

Du lærer at skrive dig ind, at skrive dig fri, du lærer at skrive fra sjæl og hjerte og finder din helt egen skrivestemme.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Hvad kalder på dig? Hvad kan du bare mærke, at du skal give dig i kast med? For du behøver ikke at tage Fortællersken skrivekurserne i rækkefølge, selvom det kan være en fordel at få den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, hvis du er helt ny udi den kunst.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Jeg har åbnet for tilmelding til Fortællersken I og Fortællersken II og du kan nu sikre dig din plads på holdet. Programmet ser ud som følger:

FORTÆLLERSKEN I, Intuitiv Skrivning
Holdstart 1. september 2021

FORTÆLLERSKEN II, Eventyret
Holdstart 15. september 2021

Klik på navn og link for at rejse videre til invitation og detaljer. Lige nu er der ravnerabat at hente. Du sikrer dig din plads på holdet OG sparer lidt på deltagergebyret ved tidlig tilmelding.

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Dato for ny holdstart følger i løbet af sommeren
Du kan forhåndstilmelde dig ved at skrive til mig på skrivehuset@gmail.com

ANDRE SIGER

Klik på link ovenfor og se, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig.

Kærlig hilsen
Lene

Intuitiv skrivecoach og underviser

Skriveskolen for Fortællersker

2 thoughts on “Jeg er laksen, jeg er ræven

Add yours

 1. Fantastisk fortælling Som jeg oplever tiden Dog uden helt at have fundet den nye vej, som er min….

  Sendt fra min iPhone

  > Den 15. maj 2021 kl. 09.36 skrev Intuitiv Skrivecoach Lene Frandsen : > > >

  1. Tusind tak kære Ulla, dejligt at du læser med.

   Nogle gange må det gerne være lidt tåget. Så er vi paradoksalt nok ofte på rette vej. Må du finde den, der er din ❤

   Kærlig hilsen
   Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: