Når du lytter

“Steady and slow. Breathe and flow.”

Jeg husker sidste sommer ved det magiske vandhul og får lyst til at genlæse de fortællinger, som opstod dér. Møderne med Losgann, den vise frø, som lærte mig om sensitivitetens styrke. Nu får jeg lejlighed til at takke ham, han sidder i vandkanten og synger sin sang. Kvækha! Det er frøsprog og betyder pyt af den slags, hvor latteren kommer rullende. Du kan ikke holde den tilbage.

Det var tidlig morgen eller også var det nat, for hvor går grænsen? Horisonten var orange. Min sjæl tog et billede og lagde det forsigtigt i sit chatol. For det har jeg vel ikke glemt? Sjælens chatol?

Losgann betragter mig fra sin plads ved søbredden og former bred mund til et spørgsmålstegn.

”Der er for meget at huske” udbryder jeg med eftertryg. ”Jeg giver op”.

”Fantastisk ide! Det du skal bruge, kommer altid tilbage til dig, du behøver ikke at holde så krampagtigt fast. Du kvæler det jo. Slip det fri og lad det flyve. Giv det lov til at ånde i tillid til, at alt har sin tid og sin cyklus.”

”Din drøm om sjælens chatol tilbage i april dukker nu op på kanten til højsommer. Straks tror du, at du har glemt noget, misset en pointe, gjort noget forkert. Piskeslag!”

”Men drømmen var et frø. Uden at vide det, gav du frøet lov til at spire og spiren er nu en smuk lille plante i frodig muld. Som orange sprække mellem nat og dag. Lige dér hvor du vandrer.”

Jeg sætter mig i det fugtige græs tæt ved søen. Bare for en stund, sidde sammen med Losgann i stilhed. Se myggene danse over søens kant og mærke den fugtige luft kysse huden. Huden, den sensitive, som føler og mærker. Huden som ved.

Vi sidder i tavshed uden at vente, men vi har vished om, at noget fint er undervejs. Og det er ham, som bryder tavshedens segl og siger:

”Nøgleordet er medicin. Medicin som ikke kan fremstilles kunstigt. Medicin, som flyder og flyver, danser og ler. Medicin, som vokser vildt og findes i skæve skygger. Medicin som kærtegner din sjæl.”

”Historiemedicin” hvisker jeg taknemmeligt. Losgann nikker med fugtigt blik, også han synes at være berørt af det, der sker mellem os i vandhullets sfære. Et glimt af evighed og lykke. Ubetinget og fri.

Vand og jord mødes, de store følelser finder grobund og forplantes, bliver til musik og ledetråde, bliver til et sprog. Når du lytter. Virkelig lytter. Så kan du virkelig høre.

På skriverejse i det magiske univers
Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
29. juni 2021

In many shamanic societies, if you came to a shaman or medicine person complaining of being disheartened, dispirited, or depressed, they would ask one of four questions. When did you stop dancing? When did you stop singing? When did you stop being enchanted by stories? When did you stop finding comfort in the sweet territory of silence?
– Gabrielle Roth –

Intuitiv skrivning på den indre rejse

Skrivearbejdet kan hjælpe dig på den indre rejse. Uanset, hvad du kalder det og hvad der skaber resonans for dig. Ordene er gjort af energi og kraft og du kan lære dig selv at skrive og arbejde med dem på præcist samme måde, som du gør med andet spirituelt arbejde. Du kan forankre dig og skabe forbindelse. Du kan lære at sætte historiemedicinen fri.

Something is happening
in the power and practice of story
In the midst of overwhelming noice and distraction
the voice of story is calling us
to remember our true selves.
– Christina Baldwin – 

Pennens Kraft

Når du lærer at lade dig guide af pennens kompas og arbejder spirituelt med ord og fortællinger, åbner du for en indre skattekiste af forbundethed. Du åbner en dør og træder både ind og ud på samme tid. Du væver dine fortællinger af lys og mørke og skriver det, der står i vejen. Alt kan skrives og foldes ud.

Pennens vej over papiret er din vej gennem landskaber. Alt, hvad du støder på i din proces er også spejlet i det ydre. Således får du øje på mønstre og gentagelser, du ser det skrevet og beskrevet og du mærker effekten.

Hvorfor? Fordi ord er energi og fulde af kraft.

Men dit fremmøde er afgørende. Den regelmæssighed, du kan svøbe din skriveproces i. Hver eneste gang du møder op og skriver lidt, gøder du jorden.

Spirituel skrivning

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder.

I Kompasbogen skænkes du forskellige ideer til, hvordan du kan gribe det an. Men som det er med den slags, er det essentielt, at du finder din egen vej og måde. Gå med det, der føles godt og rigtig for dig og byg din spirituelle skrivepraksis op omkring det, som vitterligt gør dig godt og som du kan mærke styrker både dig og din praksis.

Uanset hvad, så er det næsten umuligt at skrive fra sjæl og hjerte uden at det på en eller anden måde også bliver et spirituelt eller åndeligt anliggende. At skrive fra sjæl og hjerte, hvordan kan det være andet end spirituelt?

”Ord og fortællinger uden ånd og uden forbindelse til Kilden? Det er døde ord.”

Du kan sagtens skrive uden at anvende såkaldte spirituelle værktøjer, veje og måder, men hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte og primært intuitivt, kan jeg kun varmt anbefale at du helt bevidst gør  dit skrivearbejde til et spirituelt anliggende også.

På den måde udvider du både dit indre og dit ydre skriverum og får uvurderlige værktøjer til din rådighed.

Nu er du her. Nu får du lejlighed til at prøve det. Og du er kommet af en grund og fordi noget kaldte. Har du det lidt svært og underligt med ordet ”spirituelt”, så spørg dig selv ærligt hvorfor. Du tiltrækkes og du frastødes. Men du længes. Lad længslen være din nøgle.

The cave you fear to enter holds the treasure you seek (Joseph Campbell)

Kalder skrivelængslen?

Så kom kun nærmere, på Skriveskolen for Fortællersker starter nye hold op til september. Du behøver ikke have særlig forkundskaber eller være vant til at skrive, følg blot din længsel.

Nye hold af Fortællersken starter op til september og oktober 2021

Følg din længsel. Hvis du snupper din plads på et af holdene nu, opnår du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret. Hvorfor vente, hvis du kan mærke, det kalder?

Skrivelængsel er ofte et kald fra sjælen

Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

På Skriveskolen for Fortællersker lærer du at sætte ord på og at skrive og arbejde med fortællinger på den indre rejser. Vi skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Kom, følg din skrivelængsel, book billet til dit efterårs skriverejse.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15.. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Fortællersken III, Pennens Kraft
Starter den 1. oktober 2021
Her oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken III er et online skrivekursus i rækken af Fortællerske skrivekurser. Det er for kvinder i alle aldre med skrivelyst og længsel.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu udviklet og afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til samtlige hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: