Gåsen

“Tag det helt roligt kvinde” siger Gåsen i skrivelysets skær. ”Bare tag et skridt af gangen.”

Vinden hvisker, bladene på bøgetræet rasler. Horisonten deler sig i to, en linje skærer igennem himlen som en kniv, en sprække af lys åbner sig. Dér står hun og ser ganske veloplagt ud. Gåsen.

”Det er længe siden” udbryder jeg og slår håndfladerne sammen som en hemmelig hilsen. 

”Jeg er på vej tilbage” nikker hun ”og synes lige, at jeg ville kigge forbi. Se, hvordan du har det, nu hvor efteråret banker på din dør. Åbner du, byder du velkommen eller gemmer du dig i husets bagerste rum? Gås griner og jeg ryster på hovedet.

”Selvfølgelig tager jeg imod. De dage er forbi, hvor jeg forsøgte at holde på sommeren. Det gav så meget sorg og smerte. Så unaturligt var det, men jeg så det ikke. Jeg holdt krampagtigt fast.

”Nu ved du bedre” svarer Gåsen og foreslår, at vi går en tur langs markhegnet fra øst mod syd. Senere vil hun lette igen og flyve videre, lade vind bære vinger og finde vejen hjem. Vi går langsomt og uden at søge den, slår stilheden sig ned.

Bare tag et skridt af gangen, sagde hun til mig og det gør jeg. Det er et godt råd. Skrivelysene brænder, det er ved at være de tider igen, mørket strækker sig og bliver længere. Hvisker som vinden. Kalder, kom, sæt tempoet lidt ned. Morgenen sover længe, men nu står dagen op og tænder for solen. Sådan.

Det er sommerens sidste dage og jeg følges med Gåsen mod syd. Stilhed opløses og vi konverserer, hun fortæller mig om sin sommer længere nordpå. Om gæslinger, der voksede sig større og bær, der blev modne. Jeg lytter og mærker, hvordan det bevæger mig. Tiden, der gik og os, der fik lov til at gå med. Hvilken ære.

Så spørger jeg hende om det, det måtte jo komme.

”Har du et budskab med til mig i dag?”

Gåselatter fylder morgenluften, en krage ler med.

”Det ER budskabet!” Mere latter. ”Det med at tage et skridt af gangen. Da jeg landede i din sfære, kunne jeg mærke at tanker om travlhed pressede sig på. Men gaven? Den er enkel. Et skridt af gangen og det uanset om du er gås eller menneske. Og som du ved, er det på samme måde, når du skriver. Et ord af gangen. Fortællingen møder dig, når du er begyndt at skrive. Inspirationen støder til undervejs.”

Gåsen er også fortællerske og når hun lander i din sfære, er det ofte når årstiderne skifter. Tag godt imod og lyt til hendes sang.

” Meanwhile the wild geese, high in the clean blue air,
are heading home again.
Whoever you are, no matter how lonely,
the world offers itself to your imagination,
calls to you like the wild geese, harsh and exciting –
over and over announcing your place
in the family of things.”

– Mary Oliver –

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
30. august 2021

Hvis du længes efter at skrive og sætte ord på

Jeg starter nye online skrivekurser op på Skriveskolen til Fortællersker om få uger. Når september kommer, åbner jeg dørene for en ny sæson, så er det efterår og ligeså stille kalder mørket os hjem.

Der er tid til at lytte. Det er tid til at skrive det, du hører. Lyt til længslens kald og giv din indre fortællerske ordet.

Fortællersken – til dig og din skrivelængsel

Fortællersken er en række online skrivekurser for kvinder med skrivelængsel. Her lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal skrive og møde op, du skaber selv det rum, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme. Lad mig vise dig hvordan.

Kom med, når vi starter til september. Du kan vælge mellem

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 1. september

eller

Fortællersken II, Eventyret
starter den 15. september

og vil du betale deltagergebyret i 2-3 rater, finder vi også ud af det og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Her får du en liste over kommende online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker.

Det er ved at være tid til tilmelding, hvis du skal have en plads på et af holdene, som starter til september.

Skriveskolen for Fortællersker

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte
I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Alle forløb foregår online, der er ikke fysisk fremmøde eller bestemte tidspunkter, hvor du skal skrive på. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Lidt mere om de forskellige Fortællersken hold

På Skriveskolen for Fortællersken lærer du at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Ofte er skrivningen spirituelt forankret, men uanset, hvad du tror på og om du på forhånd har tillid til fortællingens kraft, så kan du så fint møde op med din helt egen intention og skrive dig ind.

Hvad drømmer du om? Hvad har du lyst til at folde ud via ord og fortællinger? Er du ikke helt sikker, men mærker du bare en forunderlig længsel? Uanset hvad, er det din billet. Du behøver ikke særlig skriveerfaring.

For kvinder med skrivelyst og længsel.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2021


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2400,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

VARIGHED 4 måneder


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2850,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

VARIGHEDHED 4 MÅNEDER


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

VARIGHED 4 MÅNEDER


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.

Klik på kursusnavn (ovenfor) for at rejse videre til invitation og detaljer.

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Din deltagelse

Du kan deltage i det Fortællersken skrivekursus, der kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Og ingen regler uden undtagelse.

Er du i tvivl og er du helt ny udi intuitiv skrivning, så snup en plads på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, først og se, hvor det bærer dig hen. Du vil blive glædelig overrasket. Lige nu er der ravnerabat at hente.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu udviklet og afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

ANDRE SIGER – klik for at læse, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Jeg har åbnet for tilmeldinger til begge hold og lige nu får du ravnerabat. Klik på navn/link ovenfor for at rejse videre til invitation og detaljer.

Der er et begrænset antal pladser på begge hold, så det kan være en god ide at sikre dig din plads på holdet nu. Jeg vil glæde mig til at byde dig velkommen.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Andre siger – Klik for at se, hvad andre siger om at være i skriveforløb hos mig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: