Der var engang

Der var engang en kvinde. En modig og skriveglad kvinde fuld af længsel efter at folde sin sande sjæl ud og lade dens fortællinger skrive. En kvinde, som helt instinktivt have en forståelse af, at eventyrets kraft kunne hjælpe hende med den intention. At eventyret ville skænke hende helt særlige værktøjer som hun også kunne bruge på sin livsrejse.

Og lige her starter eventyret i Fortællersken II.

Vov at fare vild

I eventyrerne er det vigtigt at lytte til, hvad der kalder på dig. Og som Joseph Campbell, forfatter og professor i mytologi, har lært os handler det om at kaste sig ud i det. Begiv dig af sted, fortab dig og far gerne vild.

“Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.”
– Tomas Tranströmer –

Heltidens rejse

Mød dig selv i naturen, gennemgå en transformation, sig farvel til noget eller nogen, gøre et offer, mød en mystisk fremmed og gerne et dyr, som selvfølgelig kan tale og hjælpe dig på din vej.

Gå igennem ild og vand, gennemfør en prøve, overskrid en grænse. Og find det, du søger, om det er en praktisk løsning på et problem eller en forvandling, velsignelse eller krukke med guld. Uanset hvad, bringer du noget med dig tilbage.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II, Eventyret, starter den 15. september 2021

og Heltidens Rejse er første del af skriveforløbet.

Eventyrgen

Jeg har nu igennem 6 år haft kvinder i skrivecirkelforløb, på skrivekursus og intuitiv skriveworkshop og er dér en genre og lyd, som går igen uden at vi har gjort noget særligt for det, så er det eventyret.

Det er som om hver eneste kvinde gemmer på et hemmeligt eventyrgen, en nøgle, der kan åbne døre som andre nøgler ikke kan. Det sker helt naturligt og i processen. Og når eventyret kommer til syne i skrivelandskabet, ændrer stemmen sig. Lyden bliver en anden og sjælen begynder at lytte og forstå. Noget aktiveres, noget magisk og kraftfuldt som det kan være svært at sætte en finger på.

Overlevelse og visdom

Måske fordi vi er genetisk disponeret for eventyr og fra gammel tid og gennem generationer har været vant til at lytte til historier og eventyr, som forklarede og viste vej på sin helt særlige måde. Dengang var eventyr en måde at give overlevelsestips og visdom videre til familie, venner og kommende generationer.

Heltinden i din eget eventyr

Eventyrerne viser os, at vi kan blive heltinder i vores egne historier. Men det kræver, at vi tager pennen i egen hånd og vælger at omskrive nogle af de fortællinger, som har defineret os og holdt os skakmat i vores komfortzone eller i et slags stramt korset skabt af andre.

Det skal vi også lege med i Fortællersken II, det dér med at bruge fortællinger og eventyr til at åbne nye døre og veje. Du lærer, hvordan du kan bruge din egen fortælling som en slags visualisering og hvordan du ved at læse højt og genfortælle for dig selv, kan bringe håb og ønsker til manifestation.

Skriveglæde og eventyrlyst

Men mest af alt handler det selvfølgelig om skriveglæde og eventyrlyst. I Fortællersken II skriver vi også intuitivt, men du får masser af læring med, som du kan bruge undervejs og eksperimentere med.

Heltindens rejse og fortællingens hjerteslag

Du lærer om heltindens rejse og de tre faser. Du får fornemmelse af fortællingens puls eller hjerteslag og du finder den helt basale struktur til at bygge dit eventyr op med. Du øver dig på at “se det for dig” og visualisere dig ind i din fortælling, så dit sprog bliver levende og medrivende.

Helt automatisk øver du dig på kreativ problemløsning gennem fortællingens kraft.

Woman watching storm clouds over Blue Mountains at sunset

Kast dig ud i det

Alle eventyr handler på en eller anden måde om en rejse. Uanset om det er en fysisk rejse gennem tid og rum eller det er en følelsesmæssig rejse. Der er altid en vej og et startpunkt og en slutning med masser af eventyr og oplevelser undervejs.

Sædvanligvis er det en central karakter, som foretager rejsen og i dette tilfælde heltinden. Ofte vokser hun med sin opgave og undervejs i processen efterhånden som hun står ansigt til ansigt med sin frygt eller hvad, hun nu kommer ud for. Men før det kan se, må hun tage det første skridt.

Måske får du vinger

Hun må kaste sig ud i det og mønstre tillid. Hun er som narren i tarotverdenen, der kaster sig ud fra klippeafsatsen i tillid til, at hun enten vil lande på begge fødder eller at nogen eller noget vil gribe hende på vej ned. Måske får hun vinger? Eller en stor fugl kommer til hendes undsætning?

På samme måde må du kaste dig ud i eventyret og skriverejsen i Fortællersken II. Og det får du forskellige værktøjer til. Ja, nogle af dem opfinder du faktisk selv undervejs!

Skriv dine helt egne eventyr

Du kaster dig ud i det og sætter din indre heltinde fri. Du oplever, hvad det vil sige at være heks og kunne trylle. Du skriver dine helt egne eventyr og får forskellige værktøjer og remedier undervejs, som du kan gemme i din helt egen magiske bog. Din “Book of Shadows” eller i Symbolhåndbogen.

Heksen og eventyret

Heksen har fået sit eget kapitel, for hun er noget særligt. Her kommer det til at handle om heksekunst, tryllerier, trylleord og remser, fortællinger om heksens kraft og du får rig lejlighed til at lege, mens du skriver dig ind og bliver din egen heks.

Vi arbejder med følelser, symboler, karakterer og arketyper, landskaber, naturen, farver, årstider og plantekort.

Det kan eventyret

Eventyr kan hjælpe os med at skabe forbindelse til vores sande natur og de kræfter og den styrke, som vi alle besidder, selvom vi måske ikke er klar over det. Magien bor i os selv.

Du kan bruge eventyr og eventyrfortælling til at arbejde med din psyke og forstå, hvad som virkelig giver dig energi og tænder din ild. Eventyrerne kan på særlig vis hjælpe dig med at blive af med dårlige vaner, at overkomme forhindringer og springe ud i lyset, som den du er. Du kan med andre ord skrive dig på vej og bruge eventyr som kime til både skriveglæde, personlig udvikling og magi. Kun fantasien sætter grænser!

Bemærk, at Fortællersken II ikke er et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Levende som knitrende ild

I forløbet vil du opdage, hvad der gør en historie levende og knitrende som ild, du vil mærke historiens puls og øve dig på at følge det flow, der bølger i enhver fortælling. Lytning er en essentiel ingrediens her.

Sidst men ikke mindst vil du vække din slumrende Tornerose, din indre fortællerske, hvis hun da stadig sover. For eventyr kan noget særligt.

Sjov og lærerig eventyrfortælling

Det gør godt at skrive eventyr, det er både sjovt og lærerigt og det gør noget særligt for den indre fortællerske, som synes at have eventyret i blodet.

Du kan fint bruge forløbet som en måde at udbygge din skrivning på, løsne op og få mere mod i forhold til at flette eventyr, fabler og andre skønne fortællinger ind i det arbejde, du gør til daglig. Måske er du selvstændig og har brug for mere eventyr og mod i det liv, så du får øje på de magiske åbninger og mod til at gå igennem?

Måske er du strandet på et sted i livet, hvor der virkelig er tørke, hvad eventyr angår. Eller også er du bare nysgerrig? Du vil gerne skrive og arbejde med eventyr og det i en cirkel med andre kvinder?

Så er Fortællersken II helt sikkert noget for dig. Vi starter den 15. september og der endnu ledige pladser.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det! Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Hvorfor eventyr?

Sandsynligvis vil du snart opdage, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive hentet frem. Måske fik du selv fortalt eventyr, da du var barn eller måske læser/læste du eventyr op for dine egne børn?

Gennem eventyret og eventyrets kraft opdager vi nye ressourcer. Der er en stærk energi forbundet med latter og det legende element, og det er også derfor, at jeg siger, at det er en klar fordel, hvis du har en god kontakt til din indre pige. Når du skriver her i forløbet, så glem aldrig det legende element. Det må gerne være sjovt og eksperimenterende. Det i sig selv er også et eventyr.

Eventyr handler typisk om dyr, forældreløse børn, hekse, trolde, vise kvinder og mænd, dronninger, konger, prinser og prinsesser og de fleste af os opdager, når vi først giver os i kast med at skrive og fortælle eventyr, at de fleste skikkelser ligger som en slags skabeloner i os selv.

Igen er det vigtigt at huske, at der ikke er noget rigtigt eller forkert. Vi øver os også på at skrive, når vi intuitivt folder eventyrerne ud på skriverejsen her i Fortællersken II. Vi følger gerne formlen for Heltindens Rejse, men samtidig lytter vi til eventyrets kraft og den stemme og energi, der er bag ordene og lader os gerne føre på vej uden at skele til, om eventyret nu også lige følger formlen til punkt og prikke.

Vi tør nemlig godt fare vild undervejs og har tillid til, at historien ved bedst! 

Hvad kan eventyret?

Eventyr hjælper os med at se udveje og finde nye veje. De inviterer os kærligt til at turde stå ved os selv, vi skal turde ”ikke at vide” hvad vej, vi skal gå og endda give os selv lov til at fare vild. Vi må også vove at blive bange og usikre undervejs i tillid til, at vi alligevel finder krukken for enden af regnbuen.

Gennem eventyr kan vi få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt særlige kraft.

At fortælle eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det sprog, du bruger til dagligt og i tale, ikke er i stand til. Eventyrets kraft bryder mure ned og åbner hjertet. Fortællingerne og især dem med det eventyrlige islæt løfter os op på et andet niveau og tager os samtidig et spadestik dybere. Eventyret skænker os perspektiv og giver os helt nye briller.

Og de historier og eventyr, som bevæger mest, er selvfølgelig dem, som er fortalt med hjertet.

Jeg oplever selv, hvordan jeg åbnes og får lettere ved at lytte og instinktivt forstå endsige subtil information, når en fortælling får et eventyrligt tilsnit. Måske fordi vi er genetisk disponeret for eventyr og fra gammel tid og gennem generationer har været vant til at lytte til historier og eventyr, som forklarede og viste vej på sin helt særlige måde?

Og hør nu her! Er du med i Fortællersken II, så hold øje med den gave, for du kan gennem dine egne eventyr få de svar, du søger og finde den kraft, du manglede. Du vil få serveret løsninger og døre vil åbne sig undervejs.

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 15. september 2021
Varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Holdstart 28. januar 2021
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra. Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

FORTÆLLERSKEN II – Klik her for invitation og detaljer

Fortællersken II - Eventyret

Tusind tak for dig kære Lene, det er en fantastisk gave, at du har været jordemor for min indre Fortællerske  
Det gør mig så glad at føde eventyr og dele dem med verden.

– Tea Jarlkov –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: