Dragekvinden

Hvis der er en fortælling, så må jeg hente den frem fra bunden af det store hav. Er det en søhest? En perle i hjertet af en musling? Er det en sjælden fisk, en krabbe eller en tangtråd, der fører mig frem til en selkie?

Hvis der er en fortælling i dag, må jeg bede om en ledetråd. Spørge om hjælp. Åbne mig for det, jeg forsøgte at skjule, fordi det var for overvældende og stadig kan vælte mig omkuld.

”Hvis der er en fortælling” hører jeg en stemme sige og nej, det er ikke min. Stemme. Det er vinden, som rusker i frakke og hår og får tårer til at strømme. Det er havet selv, brusende, voldsomt og beroligende midt i stormen. Forunderlige hav, var det din stemme?

Havet bliver ved med at være hav, bølger skyller mod land og vand skubbes over mine støvler. Sand bevæger sig og sten ruller med. Glinsende i lyset fra nattens sidste stjerne.

”Hvis der er en fortælling” siger stemmen igen og havet fortsætter sin rejse, rytmisk, kraftfuld, frem og tilbage. Nu åbner dagen sin knirkende gadedør og træder ud på den oplyste gade.

”Er jeg tilbage i byen?”

Hun ryster på hovedet,

”Næh, du har altid været ved havet. Her bringer din længsel dig hen.”

Forleden morgen mødte jeg en drage og forleden var sidst i december. Hvor er dagene blevet af? Dragen sagde og det kan nok forundre mange: ”Gå i skønhed og lad alt det skønne vokse i dig og omkring dig. Alt tæller og hvad ved drager om det?”

Du kan nok gætte dig til resten. Han inviterede mig til at finde min indre drage og dyrke den som en spire i jorden. Vove at være vild, med temperament og et hjerte fuld af kærlighed. Man kan ikke holde havet tilbage.”

”Drager dømmer ikke” sagde han, ”de lever fra sjæl og hjerte.”

Så langt. Så godt. Men her slutter historien ikke. For jeg for vild. Mange dage senere, træt og hudløs, står jeg ved havet for at finde min sjæl. Da mine ben begyndte at gå, var der aldrig nogen tvivl om hvorhen og her står jeg nu, tomhændet og fortvivlet.

”Hvis der er en fortælling” råber jeg og prøver min nye stemme.

”Der ér en fortælling” bekræfter hun, som nu rejser sig fra bølgerne, hendes hud glinser i blå kaskader af vand. Hun er enorm, så voldsom, så grim. Da sker det. Alle mine forhold opløses som pulverkaffe og kærligheden vokser i mit hjerte. Dér står et træ. Et kærlighedstræ midt i vandet.

Hun drager mig. Mod det, der bor i min sjæl og det, jeg er kommet for at gøre. Hvad kan jeg bidrage med? spørger jeg, det har jeg spurgt om før. Men mennesker har brug for at høre det flere gange. Huske sig selv på det og blive husket på det af dem, som har set deres hjerte.

Fortæl mig det igen. Vær sød at fortælle mig den historie, du ved. Fortællingen om hende.

”Det er stort, det er småt.
Det er skidt, det er godt.”

Vanddragen ler, Jeg står ved havet og tager imod den nye kvinde, jeg ved er min ven. Jeg er hende.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
11. januar 2022


“I must be a mermaid.
I have no fear of depths
and a great fear of shallow living.”

– Anais Nin –

Intuitiv skrivning fra sjæl og hjerte

Du har sikkert opdaget det, hvis du følger lidt med her i mit skriveunivers. Jeg har dedikeret mit virke til en anden slags skrivning end den, vi normalt støder på og er bekendt med. Jeg kalder det skriverejsen.

Det er ikke en produktorienteret rejse som sådan, med mindre du da vælger at se på dig selv som produktet. For skriverejsen handler allermest om dig og din indre proces. Den handler om, at du har en indre, veludviklet fortællerske, som kalder på dig via din skrivelængsel med en invitation til at kigge indenfor og folde det ud, som gemmer sig bag længslen. Gennem ord og fortællinger.

Bag skrivelængslen. Bag mure af modstand og frygt for at fejle. Bag alt det, der står i vejen. Der finder du hende. Din vise kvinde.

Din vise kvinde

Din vise kvinde er hende, som begynder at vågne, når du møder op og skriver hende. Det er din indre stemme, en stille og kraftfuld stemme, din sjæls stemme og din kvindekraft. Hun vil gerne skrives og fortælles. Hun har noget på hjerte og du er hende.

Skriveglæde, natur og historiemedicin

Skriverejsen handler også om glæden ved at skrive. Den handler om kreativitet. Det gør godt at få åbnet op og lade kreativiteten risle igennem sig. Til det skaber jeg skriveafsæt og øvelser, som du kan arbejde med og skrive ud fra på din måde.

Mange skriveafsæt og øvelser er forankret i årstiden og naturen spiller en stor rolle. Ja, i skrivecirklerne inviterer jeg sågar til ture ud, hvor du arbejder med naturen og din intuition i forhold til skriverierne. Du vil opleve, at vi kontinuerligt arbejder med den energi og kraft, som er til stede på de forskellige årstider. Vi forbinder os til det, vi allerede er en del af og lærer at forstå os selv bedre.

Når vi gør det, skriver vi i nuet. Vi er forbundet og det er bl.a. her, at fortællingerne kan nå os. Når vi er mødt op og har gjort os modtagelige. Vi lærer årstiden og de forskellige tidspunkter på årshjulet og i processen bedre at kende og det gør vi via egne ord. Når vi skriver. Det findes alt sammen bag tunge tanker, frygt og modstand.


Brug dine skriverier som spirituel praksis

Du vil snart opdage, at du kan bruge dine personlige skriverier som en kraftfuld spirituel praksis, som efterhånden kan være med til at befri dig for alle de gamle, udslidte historier. Historier, som tynger dig og holder dig fast på et sted, du for længst er vokset fra. Fortællinger, som holder dig skakmat i din komfortzone. Du oplever, at du kan skrive dig og ud af det fængsel, du forbavses, forundres og fortrylles til stadighed. Når du altså møder op og skriver.

Du oplever, at skrivning kan være terapeutisk, især når livet er svært og du opdager, at du får uvurderlig hjælp til at bygge bro og skabe nye åbninger gennem fortællingens kraft.

Og er du med i en skrivecirkel vil du opleve, at de andre kvinder lytter, løfter og støtter dig. Det gør de i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel, som så fint er formuleret af Julia Cameron. Den Hellige Cirkel er en del af alle skrivecirkler og intuitive skriveworkshops.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Som underviser og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme, den indre stemme. Det gør jeg bl.a. ved at skabe de rum, som jeg tilbyder i skrivecirklerne og på de intuitive skriveworkshops.

De intuitive skriveworkshops er p.t. på standby. Nyt opstår når det er tid og sandsynligvis i en ny form.

Når der er ord i din jord

Og jeg hjælper dig også med at genfinde din skriveglæde. Du er nemlig skabt til at skabe og som kvinde er det essentielt, at du bruger din iboende kreativitet og skaberkraft. Det er sundt, livgivende og forløsende.

Det kan gøres på mange måder og områder i vores liv, men har du skrivelængsel er det ganske sikkert, fordi Skriverejsen på den ene eller anden måde kalder på dig. Der er ord i din jord.

På skriverejsen øver vi os på at lytte og skrive det, vi hører.

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som åbner op og styrker dig i din proces og på din skriverejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu.

Rumpasser i det magiske rum

Jeg viger ikke fra min intention og den forpligtelse, jeg har som rumpasser i det rum, hvor vi barsler med hjertets fortællinger. Jeg træder ikke ud af min rolle og agerer dommer eller bøddel, jeg overrasker dig ikke med pludselig indfald fra min veludviklede korrekturmoster. Du kan ikke overtale mig til at agere indre censor, så du får ret i dine fejlagtige antagelser om, at du ikke er værdig og at du ikke kan skrive.

Jeg er din intuitive guide i skrivebjergene. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle os. Hvor vi deler, lytter og er med det, der er.

Vi vikler os ud

På Skriverejsen handler det ikke om så meget om retstavning, grammatik eller alt det vi lærte i skolen og på livets vej. Her handler det faktisk ofte om at aflære meget af alt det, vi blev vist og påskrevet, men som på ingen måde tjener os eller vores skriveglæde i dag. Vi afskriver det.

Vi er nødt til at vikle os selv ud af alt det, vi mere eller mindre frivilligt fik viklet os ind. Og så starter vi igen. Vi skriver og fortæller nye og anderledes historier, som i virkeligheden er ældgamle. De kvindelige fortællinger. Vi bærer dem i os og de bærer os, når vi giver dem ord at ånde og leve igennem.

Og hvad så med bøger i maven og digte, som du drømmer om at få udgivet?

Det opstår undervejs og i processen, hvis det skal være sådan. Men ofte handler skrivelængslen som udgangspunkt om noget helt andet. Den handler om din længsel efter dig selv Den handler om dig og din måde at være i livet på. Som kvinde.

Men mange er startet på et af mine online Fortællerske skrivekurser og er endt med have et manuskript til en bog. Det er blot ikke målet, når vi starter med at skrive intuitivt i Fortællersken forløbet. Det er paradokset.

Jeg er intuitiv skrivecoach og guider dig ikke mod et bestemt mål

Og jeg tager aldrig imod dig, hvis du er målrettet mod et projekt. Hvis du partout vil skrive en bog og ønsker at blive guidet mod det mål. Så finder du en anden skrivecoach.

Jeg hjælper dig med at løsne op for det, der vil skrives gennem dig og introducerer dig for magien i intuitiv skrivning med alt, hvad det indeholder.

For vi ved aldrig helt, hvad der kommer til at ske, når vi begiver os ud på en intuitiv skriverejse. Men vi rejser med vores intention i hjertet og lader det komme, der skal komme. Vi fortæller det og lader det fortælle os. Fortællingens kraft er stor.

Logo billede

Intuitiv skrivning

På skriveskolen for Fortællersker skriver vi intuitivt og i pagt med årshjulet. Vi danser med fortællingens kraft og øver os på at møde inspirationen i processen.

Fortællersken er fundamentet i min undervisningsvirksomhed og har været det siden det første hold af Fortællersker stævnede ud i 2017. Inden da førte forskellige skrivekurser mig frem til Fortællersken (c). 

Der er mange måder at skrive på og lære at skrive på. På min skriveskole underviser jeg i intuitiv skrivning og du får masser inspiration til at kaste dig ud i det og sætte din skrivelængsel fri.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning – nyt hold til september 2022
Fortællersken II, Eventyret – nyt hold starter den 1. februar 2022 – 4 pladser tilbage

Fortællersken III, Pennens Kraft – nyt hold starter den 20. marts 2022

Skrivelængsel er sjældent en kuriøs tilfældighed, det er ofte et kald fra sjælen.

INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: