Hvad vædder ved

I dag vil jeg skrive noget fint og kærligt til mig selv, jeg vil åbne mit hjerte for glæden.

Vinden kommer fra vest og er iskold. I øst er solen gledet til himmels, lyset er skarpt og skygger danser.

”Hvor skal du hen?” spørger vinden ivrigt, rusker i min hætte og får øjnene til at løbe i vand.

”Jeg er på vej ind i Det Magiske Univers” svarer jeg høfligt, selvom jeg egentlig ikke gider forstyrrelser lige nu. Når jeg vil, kan jeg være både fokuseret og målrettet. Mine skridt er faste, gruset knaser under mine fødder.

Vinden griner og bliver ved med at rive i mit tøj. Også han kan være både fokuseret og målrettet, ikke en, der bare giver op. Vil du eller vil du ikke? Nuvel.

”Og hvor befinder det sig så henne?”

Vi taler, mens vi går og blæser. Ingen af os har lyst til at holde pause nu. Det er for tidligt, vi er lige kommet i gang.

”Det ved man aldrig helt” svarer jeg gennem vindtårer, man er nødt til at skrive sig ind. Nogle gange ser man pludselig porten, indgangen til Det Magiske Univers og ofte er der en slags vagt ved porten. En frænde, en sjælevogter. Andre gange overser man fuldstændigt tærsklen og pludselig står man midt i en af de fortællinger, der viser, at man har passeret grænsen. Det sker bare.”

”Der er kun én regel og det er, at man er nødt til at skrive sig derhen. Det, man har brug for og som vil hjælpe, støtte, forundre og udfordre vil møde dig undervejs.”

Vinden nikker indforstået og vi går videre gennem dagens første timer. Hvor længe vi har gået, ved jeg ikke, men solen er skarp og vinden kold. Det er februar og stadig vinter.

”Nu kan jeg se ham” råber vinden pludselig og kvitterer med et stød af stormstyrke. Begejstringens kræfter er store. Jeg stopper op og gnider mine øjne, fjerne de løbske tårer. Nu kan jeg også se ham og som det ofte sker, har landskabet ændret sig. Her er der klipper, store sten skyder op af undergrunden og stejle skråninger toner frem i sollyset.

Det er vædderen Reithe. Og det kan jeg ærlig talt ikke forstå.

”Vær hilset, kom nærmere” siger han. Vædderen kalder på indre styrke og udholdenhed. Jeg sukker.

Jeg siger:

”Er der mon sket en fejl? For i dag vil jeg skrive noget fint og kærligt til mig selv, fejre min intention om større indre ro. Jeg vil give mig selv lov til at slappe af, restituere og stille gå af glædens vej.”

”Udmærket” svarer Reithe, ”så der er altså ikke sket en fejl!” Han bukker hovedet, de krogede horn imponerer. ”Lad os følges ad.”

”Jamen” protesterer jeg, ”jeg forstår ikke helt. Måske kan du forklare?”

”Som du selv har sagt det. Svar kommer, når det er tid. Ting vil afsløre sig undervejs og i processen. Hank op i din intention og kom med mig. Din intention er sat i svingninger, følg dens vibrationer. Gå i skønhed. Gå i tillid. Tag de første skridt ind i det, du har åbnet for og følg glædens vej.”

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
5. februar 2022

Photo by Richard Bedford, Dreamstime (c)

Frænder og hjælpere på den indre rejse

“We all need allies to help us on our journey. Our European folk and fairy tales are full of them and many come in human form. There are human allies for sure, but for women especially so many of our allies in the old stories are animals.

In Celtic mythology there is an especially close affinity between animal and women. Women are not just helped by animals; they are accompanied by them and often take on their form. This is the real importance of animal allies in our native traditions; that by understanding what it is to become an animal, we participate in an ancient form of knowledge, a knowledge of the body and the senses rather than merely of the intellect. Animals are teachers and more often than not, it is women who mediate their teachings.”
 – Sharon Blackie –

En kvinde, som deltog på et tidligere Fortællerske hold, sagde følgende:

I mit indre eventyrlige univers findes der hjælpere, som aldrig vil gøre mig forkert.

Dyr og andre skønne væsener

Ofte bliver der inviteret hjælpere ind i fortællingerne. Og det er her, at fortællingens kraft virkelig viser sin styrke. Ganske ofte er det dyr, som træder i karakter, men det er også gudinder og energier, som vi opdager, at vi kan påkalde os og forbinde os til. Det sker ofte helt af sig selv, når vi hengiver os til skriverejsen, skriver intuitivt og begiver os på vej. Så dukker de op.

Den mystiske kraft

Måske er det den mystiske kraft, som vi gennem skriverejsen skaber forbindelse til og som gennem ord og fortællinger gør os opmærksom på, hvem vi er og hvad vi savner i vores liv for at blive hele og levende kvinder? De skønne fortællinger, som ikke forklarer, men som viser os vej ved hjælp af de væsener, dyr eller mennesker, som på forunderlig vis dukker op undervejs.

Det rytmiske flow, forbindelsen til jorden. Den guddommelige kraft så stærk som bølgerne, så mægtig som bjergene, så vild som den mest ufremkommelige jungle og så mystisk og dragende som månelyset. Så skinnende som solen. Den sol, som før badede min skriveplads i lys og varme og inviterede mig til at tage plads. En hellig kraft, som har været indestængt i århundrede, men som er klar til at vågne og som gerne vækkes på skriverejsen og via fortællingens kraft.

Og så bliver den os skænket. Historiemedicinen. I fine doser, som passer nøjagtigt til os.

Hvis du savner en hjælper, så kald på en.

Påkald dig fortællingens kraft og bed om, at din hjælper dukker op.

Her kan du bruge intentionens kraft og formulere en intention om, at du vil åbne dig for hjælp fra venner og frænder (mens du skriver) eller du kan formulere en bøn. Kom, hjælp mig og lad mig være åben for at modtage hjælpen.

Fortællersken III, Pennens Kraft

På mit online skrivekursus Fortællersken III, Pennens Kraft, som starter den 20. marts ved Forårsjævndøgn, skal vi også skrive og arbejde med hjælpere og frænder. Du vil møde dyrefrænder fra den keltiske tradition, kraftdyr som følger på vej og bidrager med nøgleord og døråbninger til fortællinger.

Du lærer dig selv bedre at kende gennem dyrene. Du åbner op for det, der før var skjult.

Jeg har lavet en Kompasbog til dig, som du får udleveret ved forløbets start. Her får du ideer til, hvordan du kan gribe den intuitive skrivning an, når du samtidig ønsker at din skrivning skal være spirituelt forankret. Og her dukker de op, frænderne i det magiske univers. De vil gøre alt for at hjælpe dig og skænke dig historiemedicin.

Kompasbogen er fyldt med ideer og inspiration til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning og få hjælp og vejledning på den indre rejse. Fortællingerne er som fyrtårne, der lyser og leder dig på vej.

Intuitiv skrivning med spirituel forankring

Vi leger, vi udforsker og øver os på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Vi lytter og har en fælles intention om at bruge fortællingens kraft som guide på den indre rejse og lade vores skrivning være spirituelt forankret.

Jeg byder på inspirerende skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej og som kalder på intuitiv skrivning. Og i Fortællersken III vil jeg gøre det på en helt særlig måde.

Fortællersken III, Pennens Kraft, består af skrivebreve i 4. dele som byder på skriveafsæt, inspiration og læring. Forløbet er i sig selv bygget op som en fortælling, der kan åbne døren til det magiske univers. Men husk, det er altid dig, som har nøglen.

Kompasbogen har følgende emner:

 • Intentionens Kraft
 • Ritualer
 • Tarotkort som vejledning og skriveafsæt
 • Ord med særlig energi og kraft
 • Meditation
 • Årshjulet
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Hende som spørger
 • Morgensider
 • Bøn
 • Gåturen
 • Frænder og hjælpere

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken III er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 6 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

Fortællersken III, Pennens Kraft

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter den 20. marts 2022 / varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Som deltager i Fortællersken II får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende bog (PDF-fil).
 • Hver del af bogen med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
 • Din egen kopi af Kompasbogen med ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse i Fortællersken III og deler af viden, visdom, skrive og spirituel inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for bevidst at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Lejlighed til at afprøve forskellige veje og måder at skrive intuitivt på OG lade din skrivning blive et spirituelt anliggende også.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Glæden ved at være en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen.
 • Inspiration til at skriverejse i pagt med årshjulet
 • Mulighed for at lære en række kraftdyr fra den keltiske tradition bedre at kende. I hvert skrivebrev vil du møde en frænde og/eller fortæller, som tager dig med ind i en særlig sfære i Det Magiske Univers.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken III, Pennens Kraft består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.

FORTÆLLERSKEN III, Pennens Kraft er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Holdstart 20. marts 2022 – ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Pris 
DKK 2800,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2022
Pris DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Du forpligter dig til at betale alle rater, selvom du springer fra forløbet før tid.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT, KLIK FOR INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: