Sæt ikke dit lys under en skæppe

De fire elementer rummer nøglen til svar, der ikke kan findes ved at tænke. Men vi må være kreative. Vinden synger i træerne og stenen kaster skygge.

Hest og hind nikker, de er ikke uenige. Faola træder ind foran stenen med ryggen til tegnene.

”Vi er alle forbundet” siger hun, ”men vi må dele os op for at finde løsningen. Lad mig følges med kvinden, så kan I to gå sammen.”

Hinden protesterer.

”Var det ikke bedre, hvis kvinden fulgtes med Each og red på hendes ryg? Hun går for langsomt og det vil tage længere tid, end vi har. Forbandelsen må ophæves hurtigst muligt.”

”Ja og nej” svarer Faola og kommer hen til mig, så tæt at jeg kan stryge hende med hårene. ”Langsomhed er ikke en dårlig ting nu, vi må ikke forhaste os og gribe til nødløsninger. Og kvinden her har meget at lære, så hvem bedre til at undervise hende end jeg?”

”Du sætter ikke dit lys under en skæppe” vrinsker Each og virker en anelse utålmodig. ”Men lad gå da. Skal vi så komme af sted?

”Hov” hører jeg min egen stemme sige, ”hvad er egentlig planen?” Men trekløveret virker ikke i tvivl. Hest og hind sætter af og forsvinder ind mellem træerne. Jeg står tilbage med ulven Faola foran den store sten, der engang var en mand med hætte? Vil det lykkes os at ophæve forbandelsen? Ærlig talt, jeg føler mig meget usikker.

”Hvad nu?” spørger jeg hende.                                                    

”Vi skal finde gåsen” svarer hun resolut ”og høre lidt mere om vinden. Vigtigt er det at vi snart får en fugl med på holdet, en med vinger. Og så skal vi ud af skoven for en stund til et sted, hvor vi virkelig kan høre vinden syngen.”

”Og vinden har svaret? Hvorfor så gåsen?”

Hun ryster overbærende på hovedet. Kvinde har ikke fattet en brik.

”Er du god til at lytte?”

Jeg rømmer mig og samler min rygsæk op fra jorden med et suk. Åh, jeg er jeg dog sulten og hvor er det længe siden, jeg har skrevet i min rejsedagbog. Jeg har ikke prøvet den hvide fjer endnu.

”Jeg er en god lytter” proklamerer jeg. Troen er skarp i min stemme. Jeg har lært, at man ikke skal sætte sit lys under en skæppe. Og noget må jeg jo kunne, siden jeg befinder mig her sammen med ulven i skoven. Heltinden på rejse.

Vi begynder at gå og snart kommer vi forbi et lille stenhus, som er skjult bag en klynge træer. Det må være her, at manden med hætten holder til.

”Hvis du skynder dig” siger Faola, ”Kan du gå ind og snuppe lidt brød i køkkenet. Han bager det selv. Tag lidt med, vi kan jo ikke have, at kvinden dør af sult.” Høj ulvelatter fylder skoven.

Hun venter udenfor, mens jeg åbner den knirkende dør og træder ind. Jeg føler mig som en tyv, en ubuden gæst som udnytter, at husets ejer er forvandlet til sten. Men sulten vinder og det var jo ulvens ide! Huset er blot en lille hytte med to rum. Køkken og stue i et forbundet af en stor pejs, der også fungerer som ovn. Her dufter af ild og bagt brød. Lyset har svært ved at trænge ind gennem de små vinduer.

På køkkenbordet ligger en pibe. Af ukendte årsager snupper jeg den og putter den ned i rygsækken.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
9. april 2022

Sporlægning

Sporlægning er et spørgsmål om at have tillid til den kreative proces. I denne fase sætter du fri. Det er den første kreative fase. Du er ikke ude på at indgrænse eller ramme noget ind lige nu, du er ude og lukke døre og vinduer op, så historier og fortællinger kan flyve frit og folde sig ud. Du allierer dig med intentionens kraft og formulerer din intention. Nu er klar til begive dig ud på en skrivende pilgrimsfærd for at tage imod den fortælling som allerede findes.

Lytning

Lytning er en af de vigtigste egenskaber i intuitiv skrivning. Ligeså stille forsvinder egoet ud af processen, når vi hengiver os og bestræber os på at lytte til det, der vil skrive. For det vil gerne skrives. Den tillid, den tro må vi have. Det handler ikke om, at vi skal jage det og indfange det, det handler om at vi skaber en smuk landingsplads. Vi må med andre ord bestræbe os på at åbne os og gøre os modtagelige, for det er i vores egen holdning og indstilling, der er afgørende.

Det virker, når du virker

Det virker, når du virker. Så prøv dig frem, mærk efter og vær i sporlægningsfasen indstillet på at lytte så meget som muligt. Vær åben for besynderlige indtræf, synkronicitet og andre hændelser som aktiveres ved dit fremmøde og din intention. Hjælp kommer fra alle mulige kanter og på mange måder, når vi først giver os på vej. Det er en magisk del af skrivningen.

Julia Cameron skriver som følger i sin bog ”The right to write”

“I do not worry about going up blind alleys. Most alleys lead somewhere, and if it’s just to a box where I corner myself into saying something I didn’t expect, that’s all right too. I know that there are people who polish as they go along. That’s not how I do it. Instead I think of it as laying a trail from point A to point B.” – Julia Cameron – The right to write – Track

En ny form for frihed

I sporlægningsfasen retter og redigerer du således ikke det skrevne. Du går ikke tilbage og korrigerer, du lader det være, som det er. Indtil videre. Gennemlæsning, redigering og gennemskrivning etc. hører til i kommende faser.

Det giver en helt ny form for frihed til ”bare” at møde op og skrive.

Det er præcis sådan jeg gør, når jeg skriver de små morgenfortællinger. I øjeblikket indfanger jeg den fortælling, som jeg deler lidt af hver morgen. Jeg trækker tre tarotkort, som er med til at sætte stemningen og indfange nøgleord. De hjælper mig på vej. Så sætter jeg pennen på papiret og begynder at skrive. Jeg ved at fortællingen allerede findes, min opgave er at møde den undervejs.

Jeg er spændt, når jeg hver morgen går ind i min skrivestuen og tænder de to lys. Hvad mon der kommer til at ske på den næste del af fortællingen om rejsen i skoven?

Når Fortællerskens Sommerskriveskole slår dørene op den 1. juni og skrivekurset “Intuitiv Skrivning, Skoven” starter, færdes vi netop i sporlægningsfasen, den første kreative fase. Det er det, vi øver os på. At åbne os, gøre os modtagelig og lytte. Stedet er skoven, præcis som i min morgenføljeton.

Jeg er i fuld gang med at udarbejde materialet og glæder mig meget til holdstart. Jeg har netop åbnet for tilmeldinger og hvis det kalder på dig, så kom med. Forløbet foregår online, så du kan være med uanset, hvor i landet og udlandet, du befinder dig. Du kan såmænd også tage forløbet med på ferie. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal skrive på, du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Skrivelængsel og lyst til et intuitivt skriveeventyr? Så læs med videre.

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Kursusstart: 1. juni 2022

For kvinder med skrivelyst og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet varer 3 måneder fra juni til slutningen af august. Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi løser opgaver og gåder og har det sjovt med at skrive. Vi tager på sommereventyr sammen.

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen. Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn. Hvad der sker, ved du først, når du er derinde.  I forløbet øver du dig på at have tillid til din intuition og fortællingens kraft.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet findes på Facebook, det er hemmeligt og jeg holder det kærligt i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som skrivecoach og underviser. Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest” og “The Wildwood Tarot”. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider dig gerne i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Men du holder pennen.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra den 1. juni til den 31. august. Der er ikke bestemte dage, du skal møde op og skrive. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Læring – i forløbet får du kendskab til

 • Intuitiv Skrivning
 • Den kreative proces
 • Uvisheden (ikke at vide)
 • Tomrummet
 • Story Board
 • Fortællingens hjerteslag
 • Spørgsmål som åbner op
 • Krisepunkter
 • Spirituelt forankret skrivning
 • Intentionens kraft
 • Inspiration og skriveflow
 • Frygt, modstand og indre censor
 • Stationer på skriverejsen
 • Øvelse
 • Cyklisk skrivning i pagt med årshjulet

Deltagergebyr

Pris DKK 1900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 30. april
DKK 1700,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

Der er et begrænset antal pladser på holdet. Pladserne gives efter først-til-mølle.

TILMELDING – klik på billedet herunder

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted. Du modtager ikke yderligere bekræftelse på din indbetaling, men hører fra mig, hvis du mod forventning ikke betaler.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: