Skovens Hvide Damer

Det er ikke uden udfordringer at følge vejen gennem skoven, sagde en klog gammel kone til mig, inden jeg begav mig af sted. En veninde havde hørt om hende og at hun gav konsultationer til kvinder, der ønskede at følge skovens vej. Jeg fik en aftale med hende og mange gode råd med på vejen. Men hun advarede mig også. Du vil møde mange potentielle farer og du må møde dem med respekt og oprejst pande. Det syntes jeg lød lidt underligt, men jeg nikkede og tog notat.

Hun talte også om tålmodighed og medfølelse. Nu husker jeg mødet med den venlige mand og hans ord. Du må lære at være venlig, lad det være dit udgangspunkt. Venlighed er en hellig gral.

Det tænker jeg på, mens jeg finder brødet i en kasse på bordet. Jeg skærer mig en skive og propper grådigt store stykker i munden. Det smager vidunderligt, sprødt og blødt på samme tid, fuld af smag. Manden med hætten er en guddommelig brødbager. Men han er også forvandlet til sten. Jeg sukker, propper resten af brødet i rygsækken og mumler et tak. Forhåbentlig vil jeg gøre mig fortjent til denne gave ved at bidrage med løsninger, der vil føre vil ophævelse af forbandelsen.

Ulven venter på mig udenfor. Jeg fortæller hende ikke om piben. Vi begynder straks at gå og bevæger os vestpå gennem en strækning af slanke birketræer.

”Det er Skovens Hvide Damer” fortæller Faola mig. ”I den nordiske tradition er de forbundet med gudinderne Frigg, Idunna, Hell og Freja. Skovens Hvide Damer kan hjælpe dig, når du søger nye veje. Birketræet er nemlig et symbol på afslutninger og nye begyndelser.”

”I birketræernes sfære kan du slippe det, som tynger og finde en ny vej gennem skoven. Du skifter ham, du fornyr dig og finder et højere perspektiv med tilværelsen.”

Vi stopper op og beundrer de smukke træer. Faola er tydeligvis hjemme i rollen som underviser og jeg forstår, at jeg kan lære meget af hende, hvis jeg ydmygt lytter og venligt tager imod.

”Kan Skovens Hvide Damer ikke hjælpe os nu?” foreslår jeg og fornemmer, at birketræerne her bærer på en hemmelighed. De ved noget. Toner af lyse stemmer lyder mellem stammerne. Birketræerne nynner.

”Det både kan og vil de” svarer Faola, men først må vi ud på Vindens Eng, møde gåsen og få en vigtig ledetråd.”

Jeg nikker og undrer mig. Hun virker så sikker. Men det var selvfølgelig også hende, der lærte mig, at man ikke skal sætte sit lys under en skæppe. Hun er tydeligvis en erfaren stifinder. Vant til at løse opgaver og rede viltre tråde ud. Hun kender skovens vej og hendes erfaring giver hende bemyndigelse til at undervise kvinder, der ønsker at gå skovens vej. Var det mit ønske? Jeg smiler til mig selv. Det betyder ikke så meget nu. Nu er jeg her. Midt i eventyret.

”På gensyn” siger vi til Skovens Hvide Damer og går mod vest.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
10. april 2022

Sidste dag med ravnerabat i Sommersjæl

Det er sidste dag med ravnerabat i Sommersjæl. Tilmeld dig senest ved midnatstid den 10. april og du sparer lidt på deltagergebyret.

Sommersjæl er for dig, som ønsker ro og inderlig fordybelse gennem sommeren, samtidig med at du nyder den lyse og udadvendte tid. Du skaber balance i dig selv, du skriver dig ind og folder sjælens fortællinger ud.

Skriverejsen Sommersjæl

et inderligt skriveforløb for kvinder
Starter den 1. maj 2022

Skriv din sommer, skriv din sjæl

Kom, lad mig invitere dig med på en inderlig skriverejse gennem sommeren.

I pagt med årshjulet fra maj til august. Hver måned modtager du et inspirerende skrivebrev med afsæt og øvelser. Du vil rejse gennem forskellige landskaber og spejle din sjæl. Og som noget nyt får du hver måned mulighed for at udvælge dig en særlig frænde som ledsager.

Skal det være et dyr eller en plante fra den keltiske tradition? Eller vælger du jokeren?

Et inderligt skriveforløb

Sommersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er et eSkrivekursus og det betyder, at der ikke vil være en ydre cirkel. Du får således rig lejlighed til at skabe dit eget rum og din balance i forhold til det indre og det ydre. Sommeren er en udadvendt tid, men vi har også brug for at nære det indre.

Sommersjæl er forankret i årshjulet og du vil få mulighed for at danse mellem landskaber. Det indre og det ydre.

Det er kraftfuldt at forankre sig i årstiden. Hvert skrivebrev er tilknyttet sin sommermåned og det går du på opdagelse i. Via ord og fortællinger bevæger du dig med energien. Du får spørgsmål til refleksion og inspirerende skriveafsæt som vil vække din skriveglæde.

Naturen

Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle på skriverejsen i Sommersjæl. Flere afsæt og øvelser inviterer dig udenfor og når vejret er til det, kan du sidde i det fri og skrive. Det er oplagt at tage Sommersjæl med dig på ferie.

Cyklisk skrivning i Sommersjæl

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Intuitiv Skrivning

Indledningsvis får du en lille introduktion til det at skrive intuitivt. For jeg vil varmt anbefale dig, at du prøver kræfter med den intuitive skrivning i Sommersjæl forløbet. Du behøver ikke at tænke dig til, hvad du vil skrive og hvordan, i stedet lærer du at lade dig fragte gennem pennens kraft.

Skriverejsen Sommersjæl
eSkrivekursus for kvinder
starter den 1. maj 2022 (varighed fire måneder)

Pris DKK 1400,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 10. april 2022
Pris DKK 1200,-

TILMELDING SOMMERSJÆL

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Vælge en særlig frænde – et dyr, en plante eller jokeren
 • Du kan i forløbet konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor

Tilmeld dig ved at klikke på billedet ovenfor

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.
Betaling kan ske via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Sommersjæl er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: