Jeg glemte at tage imod

Jeg får øje på det, mens solen skinner og jeg sidder ved havebordet med kaffe og vand. Dagen ligger langstrakt foran mig. Eftersom jeg var tidligt oppe, synes denne dag at være en oase af tid. Men den starter ikke behageligt, dagen, jeg er for træt og indhyllet i en smertefuld irritation over noget, jeg ikke bare kan ryste af mig.

Der er ingen tvivl om planerne for dagen, for jeg har fået en invitation. En af den slags, man ikke siger nej til og en, der er som sød musik for en introvert som jeg. Ingenting. Det er en væredag for sjælen.

Det lyder så smukt, så poetisk endda, men det er et paradoks, hvor smertefuld irritation må transformeres. Det gøres ikke med vilje eller vold, det gøres ved at være. Sidde midt i det, der smerter, det sted, hvor hjertet venter. Sidde, mærke, vente. Det er alt.

Jeg får øje på det, mens jeg sidder i smertehullet og fuglene synger. Men egentlig startede det meget tidligere ved daggry på kanten mellem nat og dag. Da hørte jeg ham synge. Han vækker mig ved daggry og det i sig selv kan jo være frygteligt irriterende, når man kun har sovet ganske lidt. Jeg står op for at gå på toilettet og da ser jeg ham i skumringen på hegnspælen mod nord. Solsorten.

Når solsorten synger ved daggry, er det sjælen, der kalder dig hjem.

Tilbage i sengen lytter jeg til hans sang. Jeg lader det blive en meditation. Nu hører jeg ordene forme sig og flyde imod mig og som altid lyder de på engelsk:

Stay here and listen.
So little sleep, so tired and vulnerable, yet
stronger than ever before if you stay.
This is your place now,
this is home.
Not quite unfamiliar,
but unpleasant
because of the missing filter.
This is no bullshit land,
this is your home,
your true place where
the
blackbird sings at dawn.

Ved havebordet i formiddagssolen begynder det at dæmre og langsomt fordamper både smerte og irritation. Tilbage er kun fuldblods træthed og tårer, der triller frit. Ledsaget af gråspurvene i tagrenden, mit hellige heppekor, bevidnet af kragerne i hegnet og hundene, som dovent strækker i solen. Blomster og dufte og en enkelt rose på den plante, jeg havde opgivet for længst, men som stadig står i en krukke blandt de andre planter.

When life gives you roses and
the blackbird sings at dawn
receive and listen.

Jeg vågner og er pludselig et andet sted, et klart lys skinner på det, jeg ikke så før. Jeg skriver om dens, mens regnen siler og lysene blafrer. Blidt fragtet gennem natten og vækket med et brag af torden. En lille fugl er landet på gærdesmuttegren og en kvinde er stået ud af sin kåbe. Hun har fået sit svar og fundet sit sted.

Hvad var det, jeg overså, hvad var det jeg glemte? Jeg glemte at tage imod.

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
19. juni 2022

Photo by Snicol24, Dreamstime (c)

Skriv dig ind – lyt

Hvis du også har brug for at lytte og skrive dig ind, kan du gøre ligesom jeg og møde op hver morgen (eller hver dag, hvis morgenen ikke er dit skrivetidspunkt) og tage imod det, der kommer. Når du åbner dig, når du gør dig lydhør og når du har en intention om at leve ærligt, tro mod dig selv og den sandhed, du bærer i dit hjerte. Så gøder du sjælens jord.

Det Magiske Landkort Høst

Jeg har skabt et eSkrivekursus som hedder Det Magiske Landkort Høst. Det starter den 7. august, samme dag som de lyse nætter ender. Her skriver du alene og på egen hånd, du får en kærkomme lejlighed til at skabe rum til fordybelse og du kan tage forløbet med dig, hvorhen du end går. Forløbet varer 8 uger, hver uge modtager du et inspirerende skrivebrev med skriveafsæt, spørgsmål til refleksion og inspiration til at skrive fra sjæl og hjerte.

Eftersom det er et høstforløb, i pagt med årshjulet, vil du få mulighed for både høste, så og skabe dit indre forrådskammer, så du er klar til det kommende efterår og vinter. Det gør du via ord og fortællinger. Du bevæger dig i indre landskaber og du sætter små nåle på steder, der hører til dit helt magiske landkort. Se mere herunder og husk, at du får ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret ved tilmelding senest den 7. juli 2022.

Det magiske Landkort – Høst

eSkrivekursus for kvinder
Starter 7. august 2022 – varighed 8 uger

Når de lyse nætter ender starter du din skriverejse og folder dit magiske landkort ud. Her får du lejlighed til at gå på opdagelse i dine indre landskaber via ord og fortællinger. Du høster, du sår og forbereder vinterens forrådskammer.

Du opdager, at dit rige indre liv rummer en masse skatte og at du, hvis du sætter ord på, kan bevæge dig rundt i dine indre landskaber og høste ordbilleder og fortællinger, som styrker og skænker dig historiemedicin.

På præcis samme måde som frøen Losgann hjalp mig ved søen forleden dag, vil du opdage særlige steder på dit eget indre landkort og du vil høste fortællinger, som kan støtte og løfte dig på den indre rejse. Her er frænder og hjælpere, her er symboler og magi.

Det Magiske Landkort Høst er et eSkrivekursus for kvinder. Der er ikke en ydre cirkel. I pagt med årshjulet skriver du på egen hånd og oplever magien i fortællingens kraft.

Tilmelder du dig senest den 7. juli er der ravnerabat at hente.

Skriv dig ind i indre landskaber

Du skriver dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og taler med nogle af dem, du møder undervejs. En fremmed, et dyr måske eller et af træerne på engen ved stendyssen. Lad fortællingens kraft løfte dig og støtte dig på din rejse.

I pagt med årshjulet

Det Magiske Landkort Høst er også en hyldest til høstens energiarbejde. Du modtager min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde, som kan støtte dig på din rejse ind i høsten og den første del af efteråret.

Du skriver cyklisk og oplever styrken og glæden i at forankre sig i årstidens energi.

En kilde af visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

På eSkrivekurset Det Magiske Landkort får du inspiration af den slags, som taler til sjælen. Du skriver dig ind og behøver ikke at kunne noget særligt på forhånd. Lad dig blot fortrylle af fortællingens kraft.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med i Det Magiske Landkort Høst. Vi starter den 7. august, når de lyse nætter ender.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Hvad kræver det?

Din aktive deltagelse, din intention og en skrivebog. En pen. Din dedikation. Skriv, når du kan og så det passer ind i dit liv. Find tid. Skab rum.

Læg skrivetid ind i din kalender i de 8 uger, forløbet varer. Tid til dig og det, der bor bag skrivelængsel.

Offline og svøbt i fordybelse

Jeg har en intention om at ære tiden offline og gøre det muligt for dig at logge helt af, når du har modtaget den ugentlige e-mail fra mig med skriveafsæt, inspiration, spørgsmål til proces og refleksion og fordybe dig.

Der er ikke en ydre cirkel, der er intet i det ydre, du skal følge med i eller tage dig af.

Du får et forløb fuld af fordybelse og et rum til nærende egentid. Du skaber din helt egen skriverejse i Det Magiske Landkort Høst forløbet.

Det Magiske Landkort Høst skriveforløbet vil være givende for dig, hvis

 • Du hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Har brug for at skrive et nyt landkort på din livsrejse
 • Du har en intention om at skrive cyklisk og forankre dig i høstens energi og skrivearbejde.

I forløbet får du

 • 8 ugentlige inspirationsbreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og skrivecoaching.
 • Min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde (PDF) – inspiration til dit bogstavelige høstarbejde
 • Ugens Rejsekort – et tarotkort fra The Enchanted Map og skriveøvelse som inviterer dig helt ind i det landskabet, kortet beskriver. Du rejser gennem ord og fortællinger.
 • Mulighed for løbende at stille spørgsmål til mig som skrivemor og guide i skrivebjergene og få værdifuld proces-skrivecoaching eller bare et par gode ord på din rejse.

Høstens skrive- og energiarbejde

Din egen kopi af min eBog om Høstens Skrive- og Energiarbejde.

Høstarbejdet.  Vi forbereder os til efteråret og den kommende vinter, vi rydder lidt op i vores indre, så vi kan modtage høsten. Vi gør os klar, vi lægger bag os og vi skiller os af med det, vi ikke skal have med os videre.

I eBogen får du lidt ideer til, hvordan du kan forankre dig i høstens og det kommende efterårs energi og lade dit skrivearbejde være en del af dit høstarbejde. Brug eBogen som inspiration og som yderligere inspiration til din skriverejse i Det Magiske Landkort.

Du får også

I forløbet får du som deltager spørgsmål til refleksion, der kan hjælpe dig i din proces. Du får mulighed for at dyppe pennen i det, der rører sig og du skærper din intuition og evne til at lytte.

Hver uge har et tema, som du fordyber dig i og hver uge byder på skriveafsæt og en tur ud. Naturen og den naturlige cyklus spiller en stor rolle i Det Magiske Landkort.

Brug afsæt, øvelser og spørgsmål som det falder dig ind. Skriv intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Ugens rejsekort – The Enchanted Map

Du får lejlighed til at udforske nogle af stationerne på skriverejsen via et tarotkort fra The Enchanted Map. Et nyt kort hver uge.

Det Magiske Landkort er en hyldest til livets tærskler og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et skriveforløb for kvinder.

Forløbet er baseret på min egen skriverejse og erfaring med tærskler og tomrum og tager afsæt i høstens og efterårets energi.

Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Alene og på egen hånd

Du skal være villig til at foretage denne skriverejse og gennemføre dette forløb på egen hånd og i eget selskab. Du modtager ugebreve med skriveafsæt, øvelser og inspiration til din skriveproces, men du skriver og ærer dit indre rum. Dit magiske skriverum.

En del af skriverejsen er en ensom pilgrimsfærd og det kræver sin kvinde at skabe et kærligt rum, hvor man befinder sig en fisk i vandet eller et træ i jorden. Forbundet. Alene.  For det er tiden alene og ofte i stilhed, som vækker sjælen og som giver os den ro, restitution og fornyelse, som vi har brug for.

Har du spørgsmål undervejs til og i processen

Så kan du skrive til mig på e-mail til skrivehuset@gmail.com og få et par gode ord og sparring til din proces. Det kan både være af skrivemæssig og mere spirituel karakter.

Jeg er din intuitive skrivecoach og jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Det Magiske Landkort – Høst
eSkrivekursus for kvinder

Start: 7. august 2022
Varighed: 8 uger
Pris: DKK 950,-

Ravnerabat DKK 800,-
ved tilmelding senest den 7. juli 2022

Beløbet er inklusive moms

som betales via MobilePay 29476483 (eller bankoverførsel) ved tilmelding.

TILMELD MIG eSkrivekurset DET MAGISKE LANDKORT

Herefter sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Du er først endeligt tilmeldt kurset, når betaling er modtaget.

“In the universe, there are things that are known, and things that are unknown,
 and in between them, there are doors.” 
– William Blake –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: